Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ξένων διπλωματών το τερματικό της VTTV

Στηρίζοντας πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού και διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου, η VTT Vasiliko Ltd (VTTV) φιλοξένησε πρόσφατα στο τερματικό αποθήκευσης και διαχείρισης πετρελαιοειδών στο Βασιλικό, πολυμελή αποστολή οικονομικών και εμπορικών συμβούλων από 23 διαφορετικές χώρες, οι οποίες διαθέτουν διπλωματική παρουσία στην Ελλάδα. 
 
Οι ξένοι διπλωμάτες έτυχαν θερμής υποδοχής από τη διεύθυνση και το προσωπικό της VTTV και ξεναγήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του τερματικού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψή τους, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έγινε στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, αξίας €300 εκατ. το οποίο τοποθέτησε τη χώρα μας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, και να ενημερωθούν για τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος ειδικότερα στον τομέα της ενέργειας.
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VTTV, κ. Γιώργος Παπαναστασίου και ο Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Θάνος Πατρίκης, παρουσίασαν τις υπηρεσίες που προσφέρει η VTTV και τις δυνατότητες συνεργασίας με γειτονικές χώρες. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε, οι διπλωμάτες εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, τα προϊόντα τα οποία αποθηκεύονται στις εγκαταστάσεις της ακόμη και για συνεργασία σε επίπεδο ακαδημαϊκών ερευνών.
 
Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου, η VTTV από την ίδρυσή της στην Κύπρο το 2010 και ειδικότερα από την έναρξη λειτουργίας του τερματικού τον Νοέμβριο του 2014, είναι πάντα ανοικτή για νέες συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα. «Το ενδιαφέρον των διπλωματών για τις εργασίες της VTTV κατά την επίσκεψή τους στο τερματικό, καθώς και άλλων φορέων τις μέρες που ακολούθησαν, αποδεικνύει περίτρανα τις προοπτικές τις οποίες παρουσιάζει η Κύπρος ως ενεργειακός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου», επισήμανε ο κ. Παπαναστασίου.
 
Η επιχειρηματική επίσκεψη αποτέλεσε πρωτοβουλία του οργανισμού Enterprise Greece, σε συνεργασία με τη Λέσχη Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων Ξένων Πρεσβειών και την Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα.
 

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου