Ευρωπαϊκές προκλήσεις κι ευκαιρίες για την Κυπριακή Οικονομία

Ποιος είναι ο αντίκτυπος των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο Χρηματοπιστωτικός Τομέας στην Ευρώπη για την Οικονομία της Κύπρου; Πως δύναται οι ελλείψεις στην ευρωπαϊκή Ψηφιακή Οικονομία να δημιουργήσουν ευκαιρίες κι ανοίγματα για την κυπριακή Οικονομία; Τα παραπάνω είναι μονάχα δύο από τα ερωτήματα που θα πυροδοτήσουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του διακεκριμένου καθηγητή Οικονομικών, Gilles Chemla (Imperial College Business School, Ηνωμένο Βασίλειο). Ο κ. Chemla είναι ένας από τους εκλεκτούς ομιλητές του “9th Nicosia Economic Congress”, που παρουσιάζει η Alpha Bank Cyprus Ltd και συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου και το περιοδικό GOLD. 

Το “9th Nicosia Economic Congress” πραγματοποιείται την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στο ξενοδοχείο Hilton Park, στη Λευκωσία. Πρόκειται για το κορυφαίο χρηματοοικονομικό γεγονός της πρωτεύουσας, στο οποίο παρευρίσκονται υπουργοί, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί και αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Στο επίκεντρο της συνάντησης μπαίνουν όλες οι εξελίξεις και τα δεδομένα της τοπικής Οικονομίας. Η παρουσίαση του καθηγητή Chemla με τίτλο “Which future for the EU? Which future for Cyprus?” επικεντρώνεται στις πρωτοφανείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση και στις επακόλουθες ευκαιρίες αλλά και στους κινδύνους που προκύπτουν για την Οικονομία του νησιού.

Ο κ. Chemla, εκτός από καθηγητής Οικονομικών στο Imperial College Business School, είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Centre National de la Recherche Scientifique καθώς και στο Centre for Economic Policy Research (CEPR). Επίσης, είναι μέλος των ακόλουθων συνδέσμων: American Finance Association, American Economic Association, Western Finance Association και European Finance Association. Έχει εργαστεί στην εταιρεία BNP Paribas ως ανεξάρτητος σύμβουλος σε επιχειρήσεις, κυβερνητικούς, οικονομικούς, διεθνείς οργανισμούς. Έχει υπάρξει επίκουρος καθηγητής Οικονομικών στη σχολή Sauder School of Business του Πανεπιστημίου του British Columbia. Ο Gilles Chemla κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από το London School of Economics, μεταπτυχιακό MSc στα Οικονομικά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Παρισιού (Paris School of Economics) και είναι απόφοιτος μηχανικός από το Ecole Nationale des Ponts et Chaussées.

Το “9th Nicosia Economic Congress” στοχεύει στο να αναλύσει τις τελευταίες οικονομικές τάσεις κι εξελίξεις που καταγράφονται στην Κύπρο, καθώς και τα διεθνή δεδομένα του οικονομικού κλάδου που, όμως, έχουν επίπτωση κι επιρροή στην Οικονομία του νησιού. 

Το Συνέδριο απευθύνεται προς: CEOs, διευθύνοντες συμβούλους, διευθυντές και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των μεγαλύτερων κυπριακών εταιρειών από όλους τους κλάδους, καθώς και ξένων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Κύπρο. Απευθύνεται, επίσης, σε επιχειρηματίες, επαγγελματίες, οικονομολόγους, ακαδημαϊκούς και εκπρόσωπους του Δημόσιου Τομέα.

Για περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.

Για να δηλώσετε Συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες Συνεδρίου
Οργανωτές:
ΣΕΛΚ και περιοδικό GOLD
Κύριος Χορηγός: Alpha Bank Cyprus Ltd
Χορηγοί (μέχρι σήμερα): Cablenet Business, G.A.P. Vassilopoulous Group,  KPMG Limited
Conference Experience Sponsor: Conferience
Υποστηρικτής: Invest Cyprus
Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Βusiness, πόρταλ REPORTER και περιοδικό Accountancy Cyprus
Συντονιστής: IMH
Για περισσότερες πληροφορίες - ΙΜΗ, τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com και ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά