The Cyprus Headquartering and Funds Summit στο Τελ Αβίβ

Θερμό είναι το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο The Cyprus Headquartering and Funds Summit που θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ στις 6 Μαΐου μέσα στο πλαίσιο σειράς συνεδρίων με στόχο την προώθηση της Κύπρου ως διεθνές και περιφερειακό επιχειρηματικό κέντρο όπου οι εταιρείες μπορούν να μεταφέρουν την έδρα τους, καθώς επίσης και την προώθηση του τομέα επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο. Το συνέδριο στο Ισραήλ αποτελεί συνέχεια των ενεργειών προώθησης της Κύπρου όπως το αντίστοιχο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Λονδίνο, ενώ τον προσεχή Σεπτέμβριο ανάλογο συνέδριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Ινδία.

Κύριος στόχος του συνεδρίου είναι να ενημερώσει τους επαγγελματίες για τα πλεονεκτήματα της βιομηχανίας επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο όπως επίσης και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος για την φιλοξενία κεντρικών γραφείων εταιρειών.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστούν σε μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, λογιστές, ελεγκτές, εταιρείες παροχής συμβουλευτικών και νομικών υπηρεσιών, διαχειριστές κεφαλαίων και ειδικούς διοίκησης του Ισραήλ οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τον κλάδο των επενδυτικών ταμείων καθώς και τι υπηρεσίες προσφέρει η Κύπρος ως δικαιοδοσία για επενδυτικά κεφάλαια. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα της Κύπρου σε εταιρείες που επιθυμούν να μεταφερθούν στην Κύπρο (είτε την έδρα τους είτε μέρος των δραστηριοτήτων τους).

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Cyprus Investment Funds Association (CIFA), τον Invest Cyprus και την IMH.

Θεματολογία
Ενώπιον του συνεδρίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, ο CIFA και ο Invest Cyprus θα παρουσιάσουν τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον που υπάρχει στην Κύπρο, οι επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα μας, καθώς επίσης και τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ως ανερχόμενο διεθνές και περιφερειακό επιχειρηματικό κέντρο.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι χρηματοοικονομικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες που παρέχονται στην Κύπρο σε όσες εταιρείες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν, καθώς επίσης και το ευνοϊκό φορολογικό σύστημα, ενώ παρουσίαση θα γίνει και για τα οφέλη που παρουσιάζει η Κύπρος ως ασφαλές προορισμός για εργοδότες και εργαζόμενους.

Πρόσφορο έδαφος
Μιλώντας στο InBusinessNews ενόψει του συνεδρίου στο Ισραήλ ο πρόεδρος του CIFA Άγγελος Γρηγοριάδης επισήμανε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο συνέδριο με τον αριθμό των εταιρειών μέχρι στιγμής να φθάνει τις 60. Σε ό,τι αφορά τον στόχο του συνεδρίου ο κ. Γρηγοριάδης τόνισε ότι «ήδη έχουμε στην Κύπρο αρκετές εταιρείες που ασχολούνται με financial services και ο εν λόγω τομέας είναι αρκετά γνωστός στο Ισραήλ και θέλουμε  μέσα από το συνέδριο να εμπλουτίσουμε το τι μπορεί να δημιουργηθεί στην Κύπρο με την παρουσίαση και του asset management activity το οποίο δεν είναι αρκετά γνωστό στο Ισραήλ. Προσπάθεια μας είναι να γίνει γνωστός και αυτός ο τομέας στο Ισραήλ. Άρα η προσπάθεια είναι να παρουσιάσουμε και σε υφιστάμενες εταιρείες που ήδη δραστηριοποιούνται στην Κύπρο για τις οποιεσδήποτε αλλαγές που υπάρχουν και να διευρύνουμε τις γνώσεις τους γύρω από τις πρόσθετες υπηρεσίες που θα μπορούν να κάνουν μέσω της Κύπρου».

Αναφορικά με την εμπειρία του συνεδρίου στο Λονδίνο ο κ. Γρηγοριάδης σημείωσε ότι υπήρχε θετικό feedback από την διοργάνωση και θα πρέπει, όπως υπογράμμισε να επαναληφθεί. Στα οφέλη της διοργάνωσης ο κ. Γρηγοριάδης ανέφερε το γεγονός ότι κάποιες εταιρείες από το financial sector (ασφαλιστικές εταιρείες ή εταιρείες που ασχολούνται με το asset management) βρίσκονται στη διαδικασία μεταφοράς της έδρας των δραστηριοτήτων τους στην Κύπρο.

To συνέδριο χορηγούν, μεταξύ άλλων, οι Bank of Cyprus, Dr. K. Chrysostomides & Co LLC, Chrysses Demetriades & Co LLC, Eurobank Cyprus, Deloitte, EY, KPMG, PwC, Kinanis LLC, MAP S.Platis
 
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ
 

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»