ICTS CYPRUS: Aποστολή Aσφάλειας

Εδώ και μια δεκαετία η ICTS Κύπρου δραστηριοποιείται στη χώρα μας παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλειας στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, έχοντας πελατολόγιο που εκτείνεται στους πλείστους κλάδους της αγοράς, περιλαμβάνοντας και τους πιο καίριους, όπως λιμάνια και αεροδρόμια. Ο managing director, Cyprus & Albania ICTS Europe, Παναγιώτης Φιστέδης, μιλά για το προφίλ της αλλά και για τα σχέδια που έχει για περαιτέρω επεκτάσεις, στο πλαίσιο μιας κουλτούρας που αρχίζει και καταλήγει στη γνώση και στην εκπαίδευση των ανθρώπων και συνεπώς στην ποιότητα των υπηρεσιών.

Η ICTS Europe είναι ένας γαλλικός πολυεθνικός όμιλος παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, που για τέσσερις, περίπου, δεκαετίες καταθέτει διαπιστευτήρια τεχνογνωσίας, αξιοπιστίας και επαγγελματισμού, με πάνω από 14.000 υπαλλήλους ανά τον κόσμο, 27 θυγατρικές σε διάφορες χώρες στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη και επιχειρησιακά έργα σε πάνω από 1.000 σημεία στον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων περιοχών της Ασίας, του Αραβικού Κόλπου και της Αφρικής. 

Η ICTS ανήκει στον γαλλικό όμιλο - κολοσσό Sofinord, που εδώ και 40 χρόνια αποτελεί πρότυπο για τις κάθε είδους υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών και ανθρώπινου δυναμικού στον γαλλόφωνο κόσμο. Εργοδοτεί 8.000 υπαλλήλους μέσω διαφορετικών εταιρειών και έχει στο χαρτοφυλάκιό του πολλές από τις μεγαλύτερες γαλλικές και διεθνείς εταιρείες κι οργανισμούς. 

Η ICTS Κύπρου δραστηριοποιείται στο νησί από το 2009, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας σε αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, λιμένες, μαρίνες και άλλους οργανισμούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Συνεργάζεται στενά, σύμφωνα με τον κ. Φιστέδη, με επιχειρήσεις υψηλού κύρους και μεγάλου βαθμού επικινδυνότητας, στις οποίες παρέχει σειρά υπηρεσιών που εκτείνονται από τη συμβουλευτική υποστήριξη και την εκπαίδευση μέχρι την ασφάλεια VIP και εκδηλώσεων. 

Ποια είναι η φιλοσοφία της ICTS;
Η εταιρεία νοιάζεται για τον κάθε πελάτη ξεχωριστά. Είναι δομημένη έτσι ώστε το executive board να παρακολουθεί τις χώρες και τα ιδιαίτερα έργα με λύσεις καινοτομίας μέσω cluster, που το καθένα διαθέτει κι από έναν EVP - αντιπρόεδρο (executive vice president). Από τα κεντρικά της γραφεία έως την ανώτατη διοίκηση κάθε θυγατρικής ξεχωριστά και ανά χώρα ή ζώνη χωρών, αλλά και ως τον τελευταίο υπάλληλο διενεργούνται συνεχώς έλεγχοι ποιότητας και απόδοσης σε κάθε επίπεδο και πάντοτε με τη συνδρομή ακόμα και του ίδιου του group CEO και των αντιπροέδρων σε τοπικό επίπεδο, ώστε να συνδράμουν για βοήθεια σε κάθε αγορά. 

Τι σας κάνει να ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισμό;
Ένα σημαντικό στοιχείο, που κάνει την ICTS να ξεχωρίζει στην αγορά, είναι ότι διαθέτει μια ιδιαίτερη κουλτούρα και διαδικασίες με γνώμονα το ενδιαφέρον για τον εργαζόμενο και τον κάθε πελάτη της ξεχωριστά. Μας ενδιαφέρει ο πελάτης, οι στόχοι και οι προβληματισμοί του, μας νοιάζει η αγορά και κοιτάζουμε να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Επιπλέον, η εταιρεία είναι διεθνώς γνωστή για το σύστημα της ποιότητας και των εσωτερικών ελέγχων της, για τις επενδύσεις της στις νέες τεχνολογίες και τις καινοτόμες λύσεις.

Έμφαση στο ήθος και την εκπαίδευση

Ποια η στρατηγική σας σ’ ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό;

Πάνω απ’ όλα οι άνθρωποί μας! Στην ICTS είναι κορυφαίο κεφάλαιο η ομάδα των χιλιάδων ατόμων, που εργάζονται γι’ αυτήν ανά τον κόσμο. Φυσικά, τα σχετικά εταιρικά μοντέλα της ποικίλουν σε κάθε χώρα, ωστόσο οι διαδικασίες πρόσληψης, εκπαίδευσης και ανάπτυξης παραμένουν κοινές. Τα κριτήρια αφορούν στην ακαδημαϊκή  εκπαίδευση, την υγεία τους, το πάθος τους να προσφέρουν και την προσέγγισή τους ως προς τη συνεργασία με τον συνάδελφο και τους τρίτους με τους οποίους θα έρχονται σε επαφή. Προφανώς και θα πρέπει να διαθέτουν καθαρό ποινικό μητρώο και να λαμβάνουν την έγκριση της Αστυνομίας. Εάν θα εργαστούν στα αεροδρόμια, θα πρέπει επιπλέον να τύχουν πιο ειδικής εκπαίδευσης, για να μπορέσουν να αποκτήσουν μετά από εξετάσεις την πιστοποίηση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας (ΤΠΑ). 

Είμαστε δίπλα στον υποψήφιο από την πρώτη μέρα ως την στιγμή απόκτησης της πιστοποίησής του. Η διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού καθοδηγεί συνεχώς, καθ’ όλη τη διάρκεια της συλλογής απαραίτητων εγγράφων, ώστε να υπάρχει πάντα η βεβαιότητα ότι οι κατάλληλοι γίνονται μέλη της οικογένειας της ICTS. 

Τι είδους εκπαίδευση τους παρέχετε;
Όσον αφορά την εκπαίδευση, η ICTS διαθέτει δικούς της αποκλειστικά πιστοποιημένους εκπαιδευτές στην Κύπρο και παράλληλα διατηρεί ένα εύρος συνεργασιών με βάση το πρόγραμμα της Αστυνομίας. Σε κάποιες περιπτώσεις καθιερώνει συμφωνίες με κολέγια, όπως έκανε πρόσφατα με το Global College, ώστε τάχιστα οι υποψήφιοι να ολοκληρώνουν όλες τις απαραίτητες εκπαιδεύσεις. 

Ο χρόνος που απαιτείται είναι από δύο έως έξι εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης της πιστοποίησης. Με την απόκτησή της τα άτομα εργοδοτούνται αμέσως και ακολουθούν ένα εκτεταμένο διαρκές τακτικό και έκτακτο πρόγραμμα μεγάλου αριθμού εκπαιδεύσεων στα δεδομένα που τους αφορούν, στις νέες τεχνολογίες και εξελίξεις του τομέα τους. Παράλληλα, μεγάλη σημασία δίνουμε στους τρόπους εξυπηρέτησης πελατών, στην καταπολέμηση της δωροδοκίας, στην επίλυση διαφορών σε περιβάλλον έντονου άγχους και σε άλλα συναφή ζητήματα. 

Επένδυση στις ανάγκες των ανθρώπων

Ποιες πρακτικές ακολουθείτε, για να είστε εργοδότης προτίμησης; 
Δεδομένης της φιλοσοφίας και των αξιών της εταιρείας μας, όπου όλα περιστρέφονται γύρω από τον άνθρωπο, η ICTS επενδύει όλους τους πόρους της στους υπαλλήλους της, παρακολουθώντας την απόδοση και τις ανάγκες τους. Κάθε μέρα για μας είναι μέρα των εργαζομένων, εξού και προσφέρουμε ένα πακέτο πρόσθετων ωφελημάτων και επιδομάτων στις αποδοχές τους, το οποίο περιλαμβάνει: Bonus επιβράβευσης των καλύτερων, συνεισφορά στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οικονομικές και εργασιακές διευκολύνσεις, μέτρα διαχείρισης παραπόνων, στήριξη σε ευπαθείς ομάδες, διαδικασίες αξιολόγησης και αναβάθμισης σε ανώτερες θέσεις, παροχή σύμβουλου υγιεινής και ασφάλειας, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο, ακόμη και νομική βοήθεια όταν χρειαστεί. Στο πλαίσιο αυτό, αποτελούσε ύψιστη τιμή και επιβράβευση για εμάς να αναγνωριστούμε ως εργοδότης προτίμησης. 

Πόσο σημαντική είναι για εσάς η αξιοποίηση και η ανάδειξη των ταλέντων στον οργανισμό σας; 
Στην ICTS λειτουργεί το career path, με το όποιο τακτικά αξιολογούνται οι καλύτεροι ή οι ιδανικότεροι για αναβάθμιση σε ανώτερες θέσεις και εργασία. Μια επιτροπή από διευθυντές παρακολουθεί και αναβαθμίζει όποιον εργαζόμενο θεωρεί κατάλληλο και φυσικά ακολουθεί μια εκτενή διαδικασία εκπαίδευσης και πιστοποίησης. Η εταιρεία διεθνώς διακρίνεται για τα νέα στελέχη της σε κάθε επίπεδο. Οι ανώτεροι αξιωματούχοι τις περισσότερες φορές προέρχονται από τα έργα επιχειρήσεων, ενώ πάντα στόχο αποτελεί να εντοπίζονται και να αναδεικνύονται οι ηγέτες της εταιρείας. 

Βάσει προτύπων και η ικανοποίηση

Για ποια πράγματα είστε πραγματικά περήφανος από την επαγγελματική σας δραστηριότητα;
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση από το να πετυχαίνεις ό,τι ακριβώς υποσχέθηκες. Αυτό κάνουμε πάντα στην ICTS. Μας γεμίζει υπερηφάνεια να βλέπουμε ικανοποιημένους υπαλλήλους και πελάτες να μας εμπιστεύονται και να μιλούν εκείνοι για εμάς. Σε πρόσφατο διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε η εταιρεία, ζήτησε από τους πελάτες της να μιλήσουν για τις προσδοκίες τους. Αεροδρόμια όπως της Αγγλίας και άλλων χωρών αφιέρωναν τη μισή ομιλία τους για την εξαιρετική συνεργασία με την ICTS. Ακούμε σε συζητήσεις με πελάτες μας τρίτους παράγοντες να λένε με προσδοκία ότι κι εκείνοι θα συνεργαστούν μαζί μας. Κάθε χρόνο διενεργούμε έρευνα με ερωτηματολόγια ικανοποίησης μεταξύ των πελατών μας, κάτι που αποτελεί την καλύτερη στιγμή της χρονιάς, καθώς εισπράττουμε τα θετικά σχόλια, μαζί φυσικά με τις παρατηρήσεις τους. 

Κατά τον ίδιο τρόπο διερευνάτε και την ικανοποίηση του προσωπικού σας;
Όσον αφορά τους εργαζόμενους, είναι μια ακόμη πρόσκληση να τους έχεις πάντα ικανοποιημένους στον ανώτερο βαθμό και ιδιαίτερα στον δικό μας τομέα, όπου οι αποδοχές προσδιορίζονται από τους κανονισμούς και τους νόμους του κράτους, αλλά και του κάθε πελάτη. Διενεργούμε έρευνες με ερωτηματολόγια ικανοποίησης στους εργαζόμενους και σχεδιάζουμε την στρατηγική μας αγγίζοντας πάντα τους ανθρώπους μας.

Έρχονται νέες υπηρεσίες και λύσεις

Πού οφείλεται η επιτυχία σας;   
Η φράση - κλειδί είναι: Ακούω τον πελάτη και κάνω ακόμα περισσότερα. Είμαστε πάντα δίπλα τους. Εργαζόμαστε σκληρά, ώστε να γνωρίζουν ότι η ICTS τους ακούει και νοιάζεται. Κερδίζουμε την εμπιστοσύνη τους άμεσα. Σε προσωπικό επίπεδο τα ερείσματα της επιτυχίας μου είναι το πάθος για επιτυχία, η απόλυτη ειλικρίνεια με τους συνεργάτες και τους πελάτες μας, ώστε να δουλεύουμε ομαδικά, αλλά και η σκληρή δουλειά. 

Ποια συμβουλή σας έχουν δώσει και την τηρείτε μέχρι σήμερα;
Μου είπε κάποτε κάποιος σημαντικός άνθρωπος: Να ακούς τους ανθρώπους σου. Όσο προχωρώ, δεν περνάει μέρα που να μην έχω όλες τις διαφορετικές φωνές γύρω μου, προτού λάβω μια απόφαση. 

Ποια είναι τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον;
Στοχεύουμε να διευρύνουμε τη βάση των εργαζομένων μας και να αυξήσουμε τις αποδοχές ιδιαίτερα εκείνων που διακρίνονται για την εξειδικευμένη πιστοποίησή τους και την ιδιαίτερα αυξημένη συνεισφορά τους στην εταιρεία. Επιπλέον, ο όμιλός μας, επενδύοντας στην τεχνολογία παγκοσμίως, σκοπεύει να εισάγει σε συνεργασία με τους πελάτες μας νέες τεχνολογικές λύσεις. Παράλληλα στοχεύουμε να εξαπλωθούμε σε περισσότερα έργα κρίσιμων υποδομών, όπως είναι οι λιμενικές εγκαταστάσεις, οι μαρίνες, οι πετρελαϊκές και ενεργειακές δομές, αλλά και στους τομείς των τραπεζών, του τουρισμού και της ψυχαγωγίας, όπου ήδη έχουμε ήδη αρχίσει την πρώτη φάση της συνεργασίας μας με το καζίνο.  

Κρίσιμες και αυστηρώς ελεγχόμενες εργασίες                                                                  

Ποια είναι η αποστολή ενός ελεγκτή ασφαλείας;
Ο ελεγκτής ασφαλείας είναι μια ειδική κατηγορία φρουρού, που διενεργεί φυσικό έλεγχο σε φυσικά πρόσωπα, αποσκευές, φορτία, αλληλογραφία και τρόφιμα που πρόκειται να μπουν στο αεροσκάφος κι εμποδίζει τα απαγορευμένα αντικείμενα και τα εκρηκτικά να εισέλθουν. 

Η εργασία του είναι κρίσιμη, απαιτεί πολλές ώρες εκπαίδευσης και είναι πάντα υπό παρακολούθηση. Λειτουργεί βάσει πρωτοκόλλων ασφαλείας και διεθνών κανονισμών που εγκρίνει το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας. Στην Κύπρο το επάγγελμα αυτό εισήχθη για πρώτη φορά στον ιδιωτικό τομέα από την ICTS, μετά την ιδιωτικοποίηση της αεροπορικής ασφάλειας και την παραχώρηση του σχετικού έργου από την Hermes Airports το 2017. Κατά τον ίδιο τρόπο αναλάβαμε υπηρεσίες ελέγχου ασφάλειας και στα λιμάνια στον χώρο της κρουαζιέρας.

Στην Κύπρο το επάγγελμα του ελεγκτή ασφαλείας στον ιδιωτικό τομέα εισήχθη για πρώτη φορά από την ICTS μετά την ιδιωτικοποίηση της αεροπορικής ασφάλειας 


ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Σήμερα οι θυγατρικές της ICTS στην Κύπρο εργοδοτούν 520 άτομα, ωστόσο 
αναμένεται να αυξηθούν στα 600

Ο ετήσιος κύκλος εργασιών στην Κύπρο ξεπερνάει τα €9.500.000

Πελάτες της ICTS είναι μεταξύ άλλων οι Hermes Airports Limited, DP World, Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, Qatar Airways, Aegean Airlines, Emirates, Rossiya, Aeroflot, Ryanair, BlueAir, TUS, BlueBird, Ethiopian Airlines, LOT, Μαρίνα Λεμεσού, VTT Vasiliko Oil & Gas Tanks Τερματικό, MedServ, DHL, Swissport, Iacovou Brothers Technip, Petrolina, Τράπεζα Κύπρου, Λεβέντειο Μουσείο, Βουλή των Αντιπροσώπων, Cybarco, Sinesis και Cisco. 

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά
Επίσκεψη ομάδας εργαζομένων της Gordian στο Κέντρο Υπηρεσιών «ΣΕΑΝΑ»