Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

EY χορηγός του 2ου Cyprus Anti-Fraud Conference

Οικονομικές απάτες, ξέπλυμα χρήματος, δωροδοκίες, κατάχρηση αγοράς. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις μορφές του Οικονομικού Εγκλήματος, με τις οποίες, επιχειρήσεις, τράπεζες και οργανισμοί έρχονται αντιμέτωποι. Το Οικονομικό Έγκλημα παραμένει ένας από τους κυριότερους συστημικούς κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία, ενώ οι συνέπειες που έχουν παρατηρηθεί στον κλάδο των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών επηρεάζουν σημαντικά τόσο το κόστος, όσο και τη λειτουργία των επιχειρήσεων.
 
Η EY Κύπρου ήταν χορηγός του 2ου Cyprus Anti-Fraud Conference που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, στο ξενοδοχείο Hilton Park Hotel στη Λευκωσία. Το συνέδριο οργάνωσαν οι IMH και το Cyprus Chapter of the Association of Certified Fraud Examiners.
 
Το συνέδριο φιλοξένησε επίλεκτη σειρά διεθνών ομιλητών που παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο. Ανάμεσά τους, τρεις ειδικοί της ΕΥ μοιράστηκαν τις γνώσεις τους όσον αφορά στις σύγχρονες τεχνικές αποφυγής απάτης, με σκοπό τη βελτίωση της εμπιστοσύνης, της διαφάνειας και της λογοδοσίας στο ευρύτερο φάσμα του τομέα παροχής υπηρεσιών. Ο Νικόλας Παύλου, Αssociate Partner, Financial Services Audit και επικεφαλής του τμήματος Forensics and Integrity της EY Κύπρου, παρουσίασε τα ευρήματα της έρευνας EY Global Fraud Survey και συγκεκριμένα τα αποτελέσματα που αφορούν την Κύπρο. Η έρευνα παρουσίασε τους κινδύνους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί στην καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς από την οπτική γωνιά των ηγετών τους, σε μια εποχή που η τεχνολογία αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς.
Ο Matt Reed, Senior Manager, Compliance Technology Advisory στην EY Ηνωμένου Βασιλείου, στην παρουσίασή του «Τεχνολογία και Οικονομικό Έγκλημα»,  αναφέρθηκε στη σωστή και αποδοτική διαχείριση των κινδύνων και στους τρόπους για την αντιμετώπισή τους. Πιο συγκεκριμένα, καθώς η αξία για τη διεξαγωγή μιας διαδικασίας αξιολόγησης κινδύνου μιας επιχείρησης αλλάζει, απαιτούνται περισσότερο ποσοτικές και στοιχειοθετημένες προσεγγίσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε πιο εξειδικευμένα αποτελέσματα.
 
«Ψηφιακές ταυτότητες» ήταν το θέμα που παρουσίασε ο Manuel Delgado Colmenero,  Associate Partner, Financial Crime  Leader στην ΕΥ Ισπανίας. Στην παρουσίασή του  υποστήριξε πώς απαιτείται μια συνεκτική προσέγγιση για τη διαχείριση της ψηφιακής ταυτότητας σε ολόκληρο τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ώστε να καταστεί δυνατή η αναγνώριση και η πιστοποίηση των πελατών.
 
Σε σχόλιό του μετά το συνέδριο, ο Νικόλας Παύλου, Associate Partner, Financial Services Industry – Audit, Forensics & Integrity, της ΕΥ Κύπρου, δήλωσε: «Νέοι τρόποι απάτης και μεθοδεύσεις στο χώρο του οικονομικού εγκλήματος συνεχίζουν να αναδύονται, με τους εγκληματίες να χρησιμοποιούν την τεχνολογία με πολύ πιο εξειδικευμένο τρόπο. Η τεχνολογική καινοτομία έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη επιχειρηματικών μοντέλων που παρουσιάζουν συγκεκριμένες ευπάθειες στο οικονομικό έγκλημα, όπως τα ψηφιακά νομίσματα και χρηματιστήρια, το blockchain και οι εξελίξεις στον τομέα ηλεκτρονικών συναλλαγών και πορτοφολιών. Σε ένα περιβάλλον ταχέων αλλαγών, η προσέγγιση των ειδικών, πρέπει να  ενσωματώνει μια ολοκληρωμένη και προσαρμοσμένη λύση σε αυτούς τους κινδύνους έτσι ώστε να μπορέσει να είναι πλήρως αποτελεσματική.»
 

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου