Ο ΣΕΛΚ δίπλα στα νέα μέλη του ACCA και τους φοιτητές του Κοινού Σχεδίου Εξετάσεων ACCA-ΣΕΛΚ

Εβδομήντα δύο (72) νέοι απόφοιτοι του ACCA παρέλαβαν τους τίτλους σπουδών τους στη δεύτερη Τελετή Αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο. Τα πτυχία δόθηκαν στους φοιτητές που ολοκλήρωσαν  με επιτυχία τα μαθήματα τους και έχουν πιστοποιηθεί την περίοδο μεταξύ 1ης Αυγούστου 2017 μέχρι 31ης Οκτωβρίου 2018. Η τελετή, παρουσία του Αντιπροέδρου του ACCA, κ. Mark Miller, του Προέδρου, του Γενικού Διευθυντή και Μελών του Δ.Σ. του ΣΕΛΚ, άλλων εκπροσώπων των Λογιστικών και Ελεγκτικών Γραφείων, εκπροσώπων Εκπαιδευτικών Φορέων και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαρτίου 2019, στο Royal Hall στη Λευκωσία.
 
Κύριος Ομιλητής στην Τελετή Αποφοίτησης του ACCA, ήταν ο Εκτελεστικός Πρόεδρος και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Μεταλλευτικής Δημόσιας Εταιρείας, κ. Παναγιώτης Χατζηπαντελής, ο οποίος αφού συγχάρηκε τους αποφοίτους επισήμανε τη σημασία και το ρόλο του Λογιστικού επαγγέλματος. Ταυτόχρονα τους ζήτησε, ως νέοι λογιστές να εξασκούν το επάγγελμα με ήθος και κύρος και να παραμένουν σε εγρήγορση λόγω των απρόβλεπτων εξελίξεων στο παγκόσμιο μεταβαλλόμενο περιβάλλον.
 
Χαιρετισμούς απεύθυναν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων Λογιστικών και Ελεγκτικών Γραφείων στην Κύπρο, οι οποίοι αφού συγχάρηκαν τα νέα Μέλη του ACCA, τους ευχήθηκαν να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία που απέκτησαν στον ACCA να τη θέσουν ως οδηγό, όχι μόνο στη γνώση, αλλά και στη ζωή τους τους ως επαγγελματίες, οι οποίοι θα υπερασπίζονται με διαφάνεια και αξιοπιστία το λογιστικό επάγγελμα. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της απονομής του διπλώματος αποφοίτησης του ACCA, πραγματοποιήθηκαν τριάντα μία (31) βραβεύσεις των κορυφαίων φοιτητών (top prize winners) που πέτυχαν τις πρώτες θέσεις Παγκύπρια στις εξετάσεις του ACCA καθώς και επτά (7) βραβεύσεις των κορυφαίων ACCA affiliates.
 
Ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), σε συνεργασία με το ACCA, λειτουργεί το Κοινό Σχέδιο Εξετάσεων ACCA-ΣΕΛΚ από το 2004, στο οποίο όλοι οι φοιτητές που είναι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου και δίνουν εξετάσεις στην Κύπρο, υποχρεώνονται βάση των κανονισμών του Κοινού Σχεδίου ΣΕΛΚ - ACCA να εγγράφονται ως φοιτητές στο Σύνδεσμο.
 
Ο ΣΕΛΚ παραμένει προσηλωμένος στις αρχές, στις αξίες και στις αρμοδιότητες του, συνεχίζοντας να αποτελεί σταθερό στρατηγικό συνεργάτη της Πολιτείας και των παραγωγικών φορέων της οικονομίας, με έμφαση στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, προετοιμάζεται για το αύριο, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα νέα δεδομένα και να μετατρέψει τις προκλήσεις σε ευκαιρίες.
 
Ο ΣΕΛΚ θα συνεχίσει να στηρίζει τους φοιτητές και απόφοιτους του Κοινού Σχεδίου Εξετάσεων ACCA-ΣΕΛΚ καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών τους παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια και θα παραμένει δίπλα τους ως ο κατ’ εξοχήν επαγγελματικός φορέας στο λογιστικό επάγγελμα και την οικονομία ευρύτερα, αποπνέοντας εμπιστοσύνη, αξιοπιστία και αξία.
 

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα