Διάσκεψη τύπου Junior Achievement Cyprus

Στα «100 Χρόνια Νεανικής Επιχειρηματικότητας» ήταν αφιερωμένη η Διάσκεψη Τύπου που οργάνωσε ο Οργανισμός Junior Achievement Κύπρου (JA) για να παρουσιάσει το πρόγραμμα δράσεων του για το έτος 2018-2019.  Η Διάσκεψη Τύπου πραγματοποιήθηκε χθες στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta στη Λευκωσία.  Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν των παρουσίαση των προγραμμάτων του Οργανισμού: «Μαθητική Επιχείρηση», «Ξοδεύοντας έξυπνα» και «Ημερίδα Καινοτομίας» τα οποία διοργανώνονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. 

Στην παρουσίασή της, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού κα Αντιγόνη Κωμοδίκη ανέφερε ότι φέτος είναι η έκτη χρονιά που εφαρμόζεται στη Μέση Εκπαίδευση το πρόγραμμα «Μαθητική Επιχείρηση» και ότι μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα συμμετέχουν 31 σχολεία, 70 καθηγητές και πάνω από 770 μαθητές! Η νικήτρια ομάδα, πρόσθεσε, θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για την «Επιχείρηση της Χρονιάς» που φέτος θα λάβει χώρα στη Lille, της Γαλλίας, τον Ιούλιο του 2019. Ακόμα, η κα Κωμοδίκη, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των προγραμμάτων του Οργανισμού τονίζοντας τη θετική επίδραση στις επιχειρηματικές δεξιότητες όπως είναι η πρωτοβουλία, η δημιουργικότητα, η ανάληψη ρίσκου και ευθύνης, η αυτεπάρκεια, η αυτοπεποίθηση, η ομαδικότητα και η συνεργασία. Εξίσου σημαντικά, τόνισε, είναι και τα υπόλοιπα προγράμματα του Οργανισμού. Το «Ξοδεύοντας Έξυπνα» που εφαρμόζεται στη Δημοτική Εκπαίδευση αναπτύσσοντας δεξιότητες χρηματοοικονομικού εγγραμματισμού και η «Ημερίδα Καινοτομίας» που ενισχύει το επιχειρηματικό πνεύμα των νέων.
 
Στο σύντομο χαιρετισμό της εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Δρ. Κώστα Χαμπιαούρη, η επιθεωρήτρια Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης κ.Μαίρη Σεργίου τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω εφαρμογή των αξιόλογων προγραμμάτων του JA  Κύπρου σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου JA Cyprus, κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στα 100 χρόνια παρουσίας του Junior Achievement Worldwide διεθνώς, καθώς και στις δράσεις του Junior Achievement Κύπρου.  Συγκεκριμένα, τόνισε «Μέσα στα 100 χρόνια ο Οργανισμός εξελίχθηκε δυναμικά και σήμερα προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα σε παιδιά από 5 μέχρι 25 ετών, σε περίπου 10 εκατομμύρια μαθητές κάθε χρόνο, σε πέραν των 100 χωρών.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση ο κ. Κωνσταντίνος Λοϊζίδης, μέλος του ΔΣ της AstroBank, επαναβεβαίωσε την υποστήριξη της Τράπεζας στον Οργανισμό, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, τη σημασία των επιχειρηματικών προγραμμάτων για τους μαθητές και την Κύπρο.

O κ.Χρύσης Φοινιώτης, Ανώτερος Διευθυντής Τεχνολογίας και Πληροφορικής, σημείωσε την στήριξη της Cyta για 5η συνεχόμενη χρονιά στον Οργανισμό, καθώς με αυτό τον τρόπο βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες εξίσου σημαντικές με τις ακαδημαϊκές γνώσεις.

Ο Γενικός Διευθυντής της ExxonMobil Κύπρου κ.Βαρνάβας Θεοδοσίου αναγνωρίζοντας ότι οι νέοι και οι νέες θα έρθουν αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας και όχι μόνο, τόνισε την ανάγκη για εμβάθυνση στη γνώση και την τεχνολογία.

Ο κ. Μιχάλης Σταυρίδης, Επιχειρησιακός Διευθυντής και Υπεύθυνος Επιχειρηματικότητας στην PwC Κύπρου ανέφερε ότι διαχρονικός στόχος στην PwC είναι να συμβάλουν στη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα βασίζεται στην καινοτομία και στη γνώση και που θα δίνει ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους.
 
Η Δρ.Αγγελική Κοκκινάκη, κοσμήτορας Σχολής Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ανέφερε τη διαχρονική στήριξη του Πανεπιστημίου στον Οργανισμό, η οποία φέτος ενισχύεται με σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) που απευθύνονται τόσο προς τους μαθητές και τις μαθήτριες όσο και προς τους/τις εκπαιδευτικούς που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα «Μαθητική Επιχείρηση».
 
Στη Διάσκεψη Τύπου παρουσίασαν τις δράσεις τους ο καθηγητής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης κ.Αβραάμ Δεσπότης και οι μαθήτριες του Λυκείου Κύκκου Β΄ Φρειδερίκη Δαμιανού και Μαριάννα Γεωργιάδου. Ο κ.Δεσπότης αναφέρθηκε στις ωφέλειες του προγράμματος «Μαθητική Επιχείρηση» τόσο για τους μαθητές/τριες όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Οι μαθήτριες μας ταξίδεψαν στις εμπειρίες και τις γνώσεις που απέκτησαν μέσα από τα πρόγραμμα και τον τρόπο με τον οποίο επηρέασε θετικά τις επιλογές τους και την προσωπική τους ανάπτυξη. Τέλος, η Ελένη Σελίπα, Πρόεδρος των Αποφοίτων JA Κύπρου παρουσίασε τις ευκαιρίες για τους νεαρούς αποφοίτους του προγράμματος. 
Στη Δημοσιογραφική Διάσκεψη παρευρέθηκαν η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ.Κλέλια Βασιλείου, o Επικεφαλής Επιστήμονας του Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας κ.Κυριάκος Κόκκινος, η Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος Δια Βίου Μάθησης κ.Ανδρούλα Παπαναστασίου, αξιωματούχοι του κράτους, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των ΜΜΕ.
 

Ο οργανισμός JA Cyprus υποστηρίζεται από:

  • Στρατηγικός Συνεργάτης:       Astrobank Κύπρου
  • Εταίροι:                                Cyta, PwC Κύπρου και ExxonMobil Κύπρου
  • Υποστηρικτές:                       MetLife, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
  • Θεσμικός Συνεργάτης:           Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού
  • Ευχαριστίες:                          Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου, Πρεσβεία Η.Π.Α
Ο Οργανισμός θα ήθελε να εκφράσει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες στη Cyta για την παραχώρηση του κεντρικού τους Αμφιθεάτρου για σκοπούς διεξαγωγής της Διάσκεψης Τύπου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.jacyprus.org ή επικοινωνήστε με την Έμιλη Σωτηρίου στο τηλέφωνο  97-715909 και στο email emily.sotiriou@jacyprus.org.
 

Δειτε Επισης

Έμφυλος προϋπολογισμός, ένα νέο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης
Το Needle 2024 συνεχίζει με την σειρά παράλληλων δράσεων: Needle & Thread Talks
Νέα παγκύπρια αιμοδοσία από τη CNP CYPRIALIFE
ΜΙΕΕΚ: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας
Πώς οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν το κόστος του στόλου τους αυξάνοντας την ασφάλεια στους δρόμους
Ολοκληρώθηκε το Κλειστό Πρωτάθλημα Σκακιού στην Κύπρο
CIM Summit 2024: Πλατφόρμα ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών
Davood Shamsi: Με εμπειρία σε Apple και JP Morgan στο 3ο Digital Cyprus Conference
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Το κοινό «αγκάλιασε» την εκστρατεία του Bean Bar απέναντι στον καρκίνο του μαστού