Επιχορηγήσεις αγοράς συμβουλευτικών υπηρεσιών για ΜμΕ

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) καλούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση για επιχορήγηση αγοράς συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στην Κυπριακή Δημοκρατία για περισσότερα από δύο έτη και έχει ως στόχο την στήριξη 30 τέτοιων επιχειρήσεων μέσω συγχρηματοδότησης του κόστους αγοράς συμβουλευτικών υπηρεσιών.
 
Οι επιχορηγήσεις θα εγκρίνονται με σειρά προτεραιότητας, δηλαδή κατά σειρά υποβολής της αίτησης και εφόσον ο αιτητής πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας και τα κριτήρια έγκρισης της επιχορήγησης. Η τελευταία μέρα υποβολής αιτήσεων είναι η 8η Μαρτίου 2019. Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες που υποστηρίζονται καλύπτουν διάφορους τομείς, όπως θέματα στρατηγικής, μάρκετινγκ, διοίκησης, λειτουργιών, ICT, διαχείρισης ποιότητας, ενεργειακής απόδοσης, κ.ά.
 
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εμπίπτει στο πρόγραμμα «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για Μικρές Επιχειρήσεις» (Advice for Small Businesses - ASB), ένα τριετές πρόγραμμα που υλοποιείται από τους δύο φορείς από τον Μάιο του 2017 και αποσκοπεί στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την προώθηση της ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα επιχορήγησε 56 έργα αγοράς συμβουλευτικών υπηρεσιών από ντόπιους επαγγελματίες, εκ των οποίων τα 19 έχουν ολοκληρωθεί.
 
Η κα Anna Filipova, National Programme Manager του προγράμματος ASB της EBRD στην Κύπρο, δήλωσε: «Συνολικά, το πρόγραμμα προσβλέπει στην στήριξη περισσότερων από 120 μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε διάστημα τριών ετών, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της απόδοσης τους μέσω της παροχής οικονομικής στήριξης, υπό τη μορφή επιχορηγήσεων, για την αγορά συμβουλευτικών υπηρεσιών από ντόπιους και διεθνείς επαγγελματίες. Προσμένουμε στη λήψη νέων αιτήσεων για επιχορηγήσεις και την παροχή βοήθειας σε περισσότερες μικρές επιχειρήσεις ώστε να αναπτυχθούν και να πετύχουν».
 
Εκ μέρους του Υπουργείου, ο Ανώτερος Λειτουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας και Εκπρόσωπος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Κύπρου, κ. Κωνσταντίνος Καραγιώργης, πρόσθεσε: «Αναγνωρίζουμε ότι η πρόσβαση στην τεχνογνωσία είναι μια από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις στην Κύπρο και επομένως τις ενθαρρύνουμε να υποβάλουν αίτηση για τις επιχορηγήσεις του προγράμματος. Δεδομένης της εξειδίκευσης της EBRD στον συγκεκριμένο τομέα, είμαστε σίγουροι ότι οι επιχορηγήσεις αυτές θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην απόδοση και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων αυτών».
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τους κανόνες εκταμίευσης των επιχορηγήσεων, τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα, το χρονοδιάγραμμα που θα τηρηθεί και άλλες διευκρινήσεις σχετικές με την πρόσκληση και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται στην EBRD ASB Κύπρου
(+357 22 39 55 08, knowhowcyprus@ebrd.com).

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας