Οι millennials και το επάγγελμα του λογιστή

Οι millennials, όσοι γεννήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του '80 έως τα τέλη της δεκαετίας του '90,  αρχίζουν πλέον να αναλαμβάνουν τα ηνία των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων που αναπόφευκτα προσαρμόζονται στις απαιτήσεις και ανάγκες αυτής της γενιάς. Σε αντίθεση με τους baby boomers οι millennials βλέπουν διαφορετικά το θέμα εργασία και ικανοποίηση από την εργασία.

Το επάγγελμα του λογιστή αποτελεί έναν από τους πιο ζωντανούς και επιτυχημένους συντελεστές της κυπριακής οικονομίας και εν μέρει έχει συμβάλει στην καθιέρωση της Κύπρου ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο, χάρη στην αριστεία των υψηλά ειδικευμένων επαγγελματιών λογιστών, ελεγκτών και φορολογικών συμβούλων.

Στο cover story του περιοδικού Accountancy Cyprus, 11 νεαροί επαγγελματίες της γενιάς των millennials, μεταξύ άλλων, δηλώνουν γιατί επέλεξαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του λογιστή.

Μυρτώ Αδαμίδου, 36
Senior Manager, Nexia Poyiadjis

 

Το επάγγελμα του λογιστή ήταν και είναι παραδοσιακά μια ιδανική επιλογή, δεδομένου ότι παρέχει τις βασικές δεξιότητες και γνώσεις για όλες τις βιομηχανίες και επιχειρήσεις. Οι λογιστές δεν αποτελούν άβουλα άτομα πίσω από ένα γραφείο που ασχολούνται με ατελείωτη γραφειοκρατία, αλλά επαγγελματίες που προσφέρουν άμεση αξία και κατευθύνουν τους στόχους και τα αποτελέσματα ενός οργανισμού.


Ninos Mangis, 32
Senior Auditor, Eurofast Ltd

 

Στο σχολείο βρήκα τη λογιστική ως ένα συναρπαστικό θέμα για μελέτη. Επιπλέον, το λογιστικό επάγγελμα στην Κύπρο παρείχε καλές ευκαιρίες απασχόλησης και έδωσε στους λογιστές τη δυνατότητα να εργάζονται σε διάφορες θέσεις στις επιχειρήσεις.


Νικόλας Παπαπαναγιώτου, 38
Director, Head of Taxation, Costas Tsielepis & Co Ltd

 

Πάντα μου άρεσε να ελέγχω τους αριθμούς και με ενθουσίαζε το πώς οι αριθμοί μπορούν να πουν μια ιστορία και ακόμη και να προβλέψουν το μέλλον. Μου αρέσει η επίλυση των οικονομικών προκλήσεων και η διατύπωση στρατηγικών συστάσεων. Το γεγονός ότι η λογιστική μου επιτρέπει να δουλεύω είτε ατομικά είτε ως μέλος μιας ομάδας, συνέβαλε σημαντικό ρόλο στην επιλογή του επαγγέλματός μου.


Έλενα Κοκκονή, 38
Director, CSC Christodoulou Ltd

 

Έχοντας έναν παθιασμένο λογιστή για πατέρα, αποτέλεσε και το κίνητρο μου να ακολουθήσω μια σταδιοδρομία στον ίδιο τομέα. Παρόλο που η στερεότυπη ιδέα ότι η «λογιστική είναι βαρετή» με κρατούσε πίσω, συνειδητοποίησα από την αρχή ότι μου άρεσε πραγματικά. Με την απόκτηση των επαγγελματικών προσόντων συνειδητοποίησα πως το εν λόγω επάγγελμα προσφέρει πολλές ευκαιρίες.


Νίκος Κατσαρής, 35
Senior Tax Manager, BDO Limited

 

Το λογιστικό επάγγελμα μπορεί να ανταμείψει γενναιόδωρα, τόσο από πλευράς οικονομικών όσο και από πλευράς εμπειριών. Σε γενικές γραμμές, οι λογιστές είναι χρήσιμοι και απαραίτητοι σε όλους τους τομείς και σε πολλές βιομηχανίες από την μόδα μέχρι την εκπαίδευση. Επιπλέον, τα ποσοστά απασχόλησης των λογιστών είναι σταθερά, ακόμη και σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες.
 
 
Νικόλας Παύλου, 39
Associate Partner – Financial Services Industry – Audit, Forensics & Integrity, EY Cyprus

 

Το λογιστικό επάγγελμα είναι από τα παλαιότερα επαγγέλματα στη Γη. Σε αντίθεση με τη γενική πεποίθηση ότι είναι βαρετή και μονότονη, πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά σχετική και συναρπαστική. Είμαι παθιασμένος με αυτό που κάνουμε και χαρούμενος που το επάγγελμα εξελίσσεται συνεχώς, με νέες εξελίξεις και προκλήσεις οι οποίες προσφέρουν εκπληκτικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας, όπως και την ευχέρεια να κάνεις την διαφορά και να συνεργαστείς με εκπληκτικές ομάδες.


Σάββας Σάββα, 34
Director, Audit and Assurance, Deloitte Limited

 

Πάντα με ενδιέφερε να ακολουθήσω μια επαγγελματική καριέρα στον τομέα των χρηματοοικονομικών και θεώρησα ότι το επάγγελμα του λογιστή σε μια εταιρεία παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών, θα μου έδιδε την ευκαιρία να αναπτύξω ευέλικτες επιχειρηματικές δεξιότητες που θα με στήριζαν στην εκπλήρωση των προσδοκιών μου.


Σωκράτης Σ. Ευστρατίου, 34
Group Finance Director, Baker Tilly South East Europe

 

Σαν παιδί, θαύμαζα τον πατέρα μου που έγινε μέλος του ACCA όταν ήμουν οκτώ χρονών και από τότε η καριέρα του προχώρησε γρήγορα. Αυτό, σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον μου για τη λογιστική και τα χρηματοοικονομικά από το γυμνάσιο, ήταν οι δύο κύριοι λόγοι που με οδήγησαν να ακολουθήσω μια καριέρα σε αυτό το επάγγελμα.


Αντωνία Κυπριανού, 28
Manager, Crowe Cyprus Limited

 

Στην πραγματικότητα οι περιστάσεις συνέβαλαν ώστε να ακολουθήσω το συγκεκριμένο επάγγελμα, καθώς οι σπουδές και το υπόβαθρό μου δεν είναι σχετίζονται με την λογιστική. στα Μαθηματικά και Στατιστική και το καλοκαίρι πριν από το τελευταίο έτος στο πανεπιστήμιο εργάστηκα ως υπάλληλος για το ελεγκτικό γραφείο για το οποίο εργάζομαι τώρα. Μου άρεσε το περιβάλλον και η φύση της εργασίας έργου και συμφωνήσαμε ότι θα ξεκινήσω ως ασκούμενος λογιστής το επόμενο έτος.


Δημήτριος Χιουρέας, 36
Partner, Grant Thornton (Cyprus) Ltd

 

Μεγάλωσα σε μια οικογένεια επιχειρηματιών με μεγάλο ταλέντο στις εμπορικές συναλλαγές, αλλά με κακές δεξιότητες στην ανάλυση και την ερμηνεία αριθμών. Αυτό είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό στις οικογενειακές επιχειρήσεις. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να συνειδητοποιήσω τη δύναμη της ανάγνωσης πίσω από τους αριθμούς και το γεγονός ότι σου δίνει τη δυνατότητα να προβαίνεις σε σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις. Η κατάχτηση της τέχνης αυτή έγινε στόχος καριέρας και ως εκ τούτου ακολούθησα το επάγγελμα του λογιστή.


Άννα Λοΐζου, 41
Assurance Partner
In charge of Accounting Consulting Services, PwC

 
 
Με προσέλκυσαν οι προοπτικές που παρουσίαζαν τα επαγγελματικά προσόντα του λογιστή: μια πύλη προς τον κόσμο των επιχειρήσεων κάτι το οποίο πάντα με γοήτευε.

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»