Ημερίδα: «Air Quality in Balkan-Med: Challenges and Solutions»

Ο ερευνητικός Οργανισμός CARDET διοργανώνει, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στις 08:30 – 16:00 στο ξενοδοχείο Classic (αίθουσα El Greco) στη Λευκωσία, ημερίδα με θέμα «Air Quality in Balkan-Med: Challenges and Solutions».

Στόχος της ημερίδας, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Fostering resource efficiency and climate change resilience through community based Air Quality Internet of Things – AIRTHINGS», είναι η ενημέρωση, ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση του κοινού και των αρμόδιων φορέων για το θέμα της ποιότητας του αέρα. 

Κατά τις εργασίες της ημερίδας, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό, θα καταγραφούν τα υπάρχοντα δεδομένα και προβλήματα ως προς την ποιότητα του αέρα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν μέτρα και εφαρμογές για την αντιμετώπιση του προβλήματος μέσα από τις υφιστάμενες πρακτικές αλλά και από το έργο AIRTHINGS. Στο πλαίσιο αυτό, θα συμβάλουν με παρεμβάσεις, ομιλίες και κατάθεση απόψεων αντιπρόσωποι δημόσιων φορέων και τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι κομμάτων καθώς και ιδιωτικοί φορείς.

Το Έργο AIRTHINGS συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας “Interreg V-B Βαλκανική-Μεσόγειος 2014-2020” [Project number: BMP1/2.2/2169/2017] και αποσκοπεί στην προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης και τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή μέσω κοινών μέτρων συνεργασίας και μεταφοράς εμπειριών. Βασική επιδίωξη του έργου είναι να προωθήσει καινοτόμα και συνάμα οικονομικά, αποδοτικά μέτρα που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα αέρα στις αστικές περιοχές, ευαισθητοποιώντας παράλληλα το κοινό για την υιοθέτηση και έμπρακτη εφαρμογή τους. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την υπεύθυνη του έργου κα Κούλα Αριστοδήμου στην ηλεκτρονική διεύθυνση koula.aristodemou@cardet.org ή στο τηλέφωνο +357 22002101. Για εγγραφές, συμπληρώστε διαδικτυακά το έντυπο εδώ

Δειτε Επισης

Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»
Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα