Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

KNOW YOUR CLIENT - Μια ανάγκη για το Κρυπτονόμισμα

Κρυπτονόμισμα. Η απόλυτη διασφάλιση της ιδιωτικότητας: η δυνατότητα μεταφοράς, αποταμίευσης και ανταλλαγής χρηματικών ποσών με απόλυτη μυστικότητα.  

Πρόκειται για ένα νέο κόσμο ευκαιριών, ένα αποκεντρωμένο ψηφιακό σύστημα συναλλαγών με πολλές δυνατότητες… αλλά και απίστευτα ρίσκα, καθώς εμπεριέχει αμέτρητους κινδύνους. 

Κάθε χρόνο, κεφάλαια αξίας δισεκατομμυρίων σε κρυπτονόμισμα εξαφανίζονται από επιτήδειους χάκερ, χωρίς να αφήνουν κανένα ίχνος πίσω τους.   Ταυτόχρονα, τα ψηλά ρίσκα συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα θέτουν πολλές εταιρείες σε σοβαρό κίνδυνο μη συμμόρφωσης με τους συνεχώς αυξανόμενους κανονισμούς για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML Regulations). 

Φυσικά, όσο αναπτύσσονται οι τομείς της Οικονομικής Τεχνολογίας (FinTech) και του κρυπτονομίσματος, τόσο αυξάνονται τα κρούσματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Συνεπώς, για όσους δεν έχουν θέσει ένα αυστηρό σύστημα ελέγχου, το κρυπτονόμισμα μπορεί να μετατραπεί σε ένα επικίνδυνο ναρκοπέδιο με καταστροφικά αποτελέσματα.

Ωστόσο, τα νέα δεν είναι μόνο άσχημα. Όσο ακμάζει το κρυπτονόμισμα, τόσο αναπτύσσονται και οι τεχνολογικές λύσεις που προστατεύουν το άτομο, τους οργανισμούς και τις συναλλαγές του από ένα τόσο επεκτεινόμενο οικονομικό έγκλημα: λύσεις που όχι μόνο περιορίζουν κάθε πιθανό κίνδυνο, αλλά επιτρέπουν την απόλυτη συμμόρφωση με τους κανονισμούς KYC και AML, οι οποίοι αλλάζουν διαρκώς. 

ΑΣΠΙΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 
Το κρυπτονόμισμα αποτελεί ιδανικό μέσο για όσους νομιμοποιούν έσοδα από παράνομες δραστηριότητες, αφού τους επιτρέπει να μεταφέρουν απεριόριστα ποσά, παρακάμπτοντας τον συνήθη έλεγχο. Παρόλο που οι εταιρείες έχουν νομική και ηθική υποχρέωση να ελέγχουν διεξοδικά όλες τις συναλλαγές και τους πελάτες τους, οι  παραδοσιακές, συμβατικές μέθοδοι έχουν αποδειχθεί ανέφικτες σε ότι αφορά το χρόνο και τον κόπο.
  
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, υπάρχει ανάγκη για αυτοματοποιημένες, ενσωματωμένες και ολιστικές Λύσεις KYC και AML: λύσεις που αποτελούν αδιαπέραστη ασπίδα κατά των οικονομικών εγκλημάτων που σχετίζονται με το κρυπτονόμισμα. Με τέτοιες λύσεις, δεν υπάρχουν καθυστερήσεις,  ανθρώπινα λάθη και παραπληροφόρηση. Πρόκειται για την πιο αποτελεσματική μέθοδο συλλογής δεδομένων που απαιτούνται για την προστασία ενός οργανισμού από τις ολοένα αυξανόμενες δραστηριότητες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τους ατέλειωτους ρυθμιστικούς περιορισμούς. Με αυτό τον τρόπο, η ταυτότητα του πελάτη διερευνάται διεξοδικά, ο όγκος των δεδομένων που απαιτούνται συλλέγεται χωρίς εμπόδια και οι ατέλειωτοι έλεγχοι μπορούν να διεξαχθούν αποτελεσματικά και με άνεση.  

ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ iSPIRAL
Οι τρεις καινοτόμες, αποτελεσματικές, λειτουργικές και αυτοματοποιημένες Λύσεις KYC/AML της iSPIRAL είναι ασυναγώνιστες στη δυνατότητα τους να παρέχουν στον οργανισμό σας πλήρη συμμόρφωση με τους κανονισμούς και να τον προστατεύουν πλήρως από τα ρίσκα των συναλλαγών με κρυπτονόμισμα. 

Για μια πιο συνολική προσέγγιση του KYC & AML, οι Ολοκληρωμένες αυτές Λύσεις είναι:
•    iKYC.eu: A software as a Service KYC Web Platform
•    iKYC API Platform: A Software as a Service API Platform
•    Premium AML & KYC Compliance Solution: An on-site KYC & AML

Με την εύκολη διαχείριση όλων αυτών των αναγκών (ανεξαρτήτως μεγέθους, εμβέλειας ή ειδικών απαιτήσεων του οργανισμού ή του είδους και μεγέθους συναλλαγών κρυπτονομίσματος ), οι τρεις αυτές δυναμικές Λύσεις επιλύουν χιλιάδες ζητήματα. Από τις συνεχείς, αυτοματοποιημένες και ενσωματωμένες διαδικασίες (που διασφαλίζουν ότι κάθε οργανισμός προστατεύεται από δόλιες ενέργειες και συμμορφώνεται πλήρως με τις βασικές αρχές των διεθνών ρυθμιστικών αρχών) μέχρι και τις ποικίλες ριζοσπαστικές εφαρμογές AML, που αξιοποιούν την πιο πρόσφατη Μεθοδολογία Μοντέλου Κινδύνου, οι Λύσεις της iSPIRAL ανταποκρίνονται με επιτυχία στη διαχείριση και προστασία δεδομένων. 

Η εφαρμογή της Negative List Search, eID Verification, and eDocument Verification στη διάρκεια του Due Diligence, η συνεχής παροχή εικόνων από τα προφίλ των πελατών, καθώς και πολλές άλλες διαδικασίες, διασφαλίζουν την πλήρη και εύκολη συμμόρφωση και ανίχνευση απάτης. Όλα αυτά εγγυούνται ότι ο οργανισμός σας προστατεύεται πλήρως από τα πολυάριθμα ρίσκα και απάτες που παραμονεύουν στη νέα τάξη πραγμάτων του κρυπτονομίσματος. 

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά