Το έργο INNOVENTER-ΚΕΒΕ στην Εκπαιδευτική Έκθεση 2019

Το έργο INNOVENTER δηλώνει παρών στη Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα» 2019, η οποία άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 στη Λευκωσία και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου. 

Η εξειδικευμένη αυτή έκθεση δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, φοιτητές, γονείς και σε άλλους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες εκπαίδευσης στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Το ΚΕΒΕ συμμετέχει ως εταίρος στο έργο INNOVENTER (Innovative Vocational Social Entrepreneurial Training) που συγχρηματοδοτείται από το διασυνοριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg BalkanMed 2014-2020. Κεντρική ιδέα του έργου αποτελεί η δημιουργία ενός προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις ούτως ώστε να αποκτήσουν οι ίδιες καινοτόμο χαρακτήρα, απασχολώντας ταυτόχρονα άτομα από μειονεκτικές ομάδες ως εργαζόμενους (ιστοσελίδα του έργου https://innoventer.eu/).

Στα πλαίσια αυτά, έχει αναπτυχθεί το Μάθημα για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα που αποτελείται από 15 Ενότητες, το οποίο προσφέρεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εκμάθησης (www.innoventer-cyprus.eu) αλλά και μέσω της σχετικής εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας android διαθέσιμη δωρεάν στο Google PlayStore. Το μάθημα INNOVENTER απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές και νέους επιχειρηματίες, αλλά και σε μαθητές άνω των 16 ετών.

Το ΚΕΒΕ, σε συνεργασία με ενδιαφερόμενους εκπαιδευτές, θα προσφέρουν δωρεάν προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης στον τομέα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας κατά τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο 2019. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, καλούνται όπως επικοινωνήσουν με το ΚΕΒΕ (τηλ. 22889840, demetrap@ccci.org.cy).

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή κατά της Δημοκρατίας για το κούρεμα
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας