Η Φρου Φρου κέρδισε προσφυγή εναντίον του Δήμου Λευκωσίας

Τα γραφεία και η έδρα της εταιρίας Άλκης Χ. Χατζηκυριάκος (Μπισκότα Φρου Φρου) Δημόσια Λτδ  βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς και μέσα στα όρια δικαιοδοσίας του Κοινοτικού Συμβουλίου Κοκκινοτριμιθιάς, όπου η εταιρία καταβάλλει τα σχετικά τέλη επαγγελματικής άδειας. 
 
Στην εταιρία ανήκουν και δύο υποστατικά εντός των ορίων του Δήμου Λευκωσίας , τα οποία ενοικιάζει σε τρίτους οι οποίοι τα χρησιμοποιούν για τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.
 
Παρ’όλα αυτά, το 2015 ο Δήμος Λευκωσίας επέβαλε τέλη επαγγελματικής άδειας για το ίδιο υποστατικό τόσο στους ενοικιαστές όσο και στη Φρου Φρου.
 
Τηρώντας αυστηρά τις νόμιμες διαδικασίες, η Φρου Φρου υπέβαλε ένσταση προς τον Δήμο Λευκωσίας,  η οποία όμως απερρίφθη  από τον Δήμο.
 
Θέλοντας να προστατεύσει τα έννομα συμφέροντά της , η εταιρία προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Το Δικαστήριο επιβάλλοντας το νόμο, εκδίκασε την υπόθεση υπέρ της Φρου Φρου,  καθώς η ενοικίαση των υποστατικών δεν είναι η κύρια ενασχόληση της εταιρίας και ως εκ τούτου η διπλή επιβολή τελών επαγγελματικής άδειας  κρίθηκε έκνομη.

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του επιχειρείν
Με επικρίσεις και τροπολογίες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο