Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Στην Κύπρο η βραβευμένη «Καλύτερη Δασκάλα του Κόσμου»

Μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά και να εμπνευστείτε από την καλύτερη δασκάλα του κόσμου, Άντρια Ζαφειράκου! Η κα Ζαφειράκου έρχεται στην Κύπρο για μόνο μία παρουσίαση, καλεσμένη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 στο Κινηματοθέατρο Παλλάς της Λευκωσίας.

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, οργανωτής της εκδήλωσης, στοχεύει στο να εστιάσει πιο στρατηγικά στα ζητήματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας των νέων, ενώ επιθυμεί να συμβάλλει στη δημιουργία μιας νέας αντίληψης για το σχολείο και την όλη διαδικασία μάθησης. Το όραμα του ΟΝΕΚ επικεντρώνεται σε ένα σχολείο, το οποίο δίνει βαρύτητα στους τομείς της Επιστήμης, της Μηχανικής, των Τεχνών, των Μαθηματικών και το οποίο θα εμπεριέχει βασικές αρχές, όπως είναι η θεματική κι εξατομικευμένη μάθηση. Ένα σχολείο, στο οποίο οι μαθητές θα χαίρονται να πηγαίνουν! Η Άντρια Ζαφειράκου πρεσβεύει στις ίδιες αξίες με τον ΟΝΕΚ. Έχει αποδείξει με έργα, επιμονή κι υπομονή τη σημασία που έχουν όχι μόνο οι Τέχνες στην Εκπαίδευση αλλά και η Αγάπη για το λειτούργημα του δασκάλου μα και η αγάπη για τα Παιδιά. Αποτελεί, δε, ένα λαμπρό παράδειγμα επαγγελματία κι ανθρώπου, ικανού να εμπνεύσει τους εκπαιδευτικούς όλου του κόσμου όπως και άλλες ειδικότητες. 

Η Κύπρια δασκάλα διδάσκει Καλλιτεχνικά στο σχολείο Άλπερτον, σε μια ταραγμένη περιοχή του Λονδίνου. Το στοιχείο εκείνο που την κάνει να ξεχωρίζει, είναι πως καλημερίζει καθημερινά τους μαθητές της σε 35 διαφορετικές γλώσσες. Το μάθημα στις αίθουσες διδασκαλίας που διδάσκει, γίνεται εμπειρία, αλληλεπίδραση, προσιτό στο κάθε παιδί σε σχέση με τις καταβολές, την κουλτούρα και τον πολυπολιτισμικό του χαρακτήρα. Κι αυτό, σε αντίθεση με την έως τώρα στείρα κι αυστηρή δομή της τάξης, του μαθήματος, του προφίλ του δασκάλου…

Μετά την παρουσίαση της κας Ζαφειράκου θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο Χαρίδημος Τσούκας, καθηγητής Στρατηγικής Διοίκησης στην έδρα Columbia Ship Management, του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στη συζήτηση θα συμμετέχει και η Άντρη Σάββα από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, του Πανεπιστημίου Κύπρου, ειδική στο θέμα της Τέχνης στην Εκπαίδευση. 

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως προς εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικές οργανώσεις, ακαδημαϊκούς, γονείς, μαθητές, νέους, μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, εκπροσώπους Υπηρεσιών και Διευθύνσεων του Υπουργείου Παιδείας, συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού, πανεπιστήμια, Κέντρα Επιχειρηματικότητας, εκπροσώπους ΜΜΕ, αλλά και προς όποιον ενδιαφέρεται γύρω από τη θεματολογία του Συνεδρίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής. 
Για ηλεκτρονικές Εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.  

Πληροφορίες:
Οργανωτής:
Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου
Συντονιστής: ΙΜΗ 
Υποστηρικτής: Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, Πανεπιστήμιο Κύπρου
Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, REPORTER

H παρουσίαση θα είναι στην αγγλική γλώσσα. 

Για περισσότερες πληροφορίες κι εγγραφές, παρακαλώ επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:
Τ: 22505555 │ Φ: 22679820 │ email: events@imhbusiness.com
Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ