Στην Κύπρο η βραβευμένη «Καλύτερη Δασκάλα του Κόσμου»

InBusinessNews  06/02/2019 10:07
Στην Κύπρο η βραβευμένη «Καλύτερη Δασκάλα του Κόσμου»

Στην Κύπρο η βραβευμένη «Καλύτερη Δασκάλα του Κόσμου»

InBusinessNews  06/02/2019 10:07
«Η Τέχνη πρέπει να καταλάβει περισσότερο χώρο στην Εκπαίδευση». Χάρη στην παραπάνω αντίληψη, πως η Τέχνη, δηλαδή, δίνει τροφή κι επιτρέπει στον ψυχισμό και τις δεξιότητες του κάθε παιδιού να αναπτυχθούν, η κα Άντρια Ζαφειράκου βραβεύτηκε το 2018 ως η καλύτερη δασκάλα του κόσμου! Με αγάπη, σεβασμό, ουσιαστική επικοινωνία προς και με τους μαθητές της, η Κύπρια δασκάλα Καλλιτεχνικών, πιστή στους συνολικά 1.400 μαθητές της τάξης της στη Βρετανία, οικοδόμησε σχέσεις τέτοιες, που δίνουν χώρο στα «παιδιά» της να διαπρέπουν, να συνδέονται με την γνώση και να εκφράζονται βάσει των δικών τους ευαισθησιών κι ικανοτήτων. Το μάθημα γίνεται εμπειρία, αλληλεπίδραση, προσιτό στο κάθε παιδί σε σχέση με τις καταβολές, την κουλτούρα και τον πολυπολιτισμικό του χαρακτήρα. Κι αυτό, σε αντίθεση με την έως τώρα στείρα κι αυστηρή δομή της τάξης, του μαθήματος, του προφίλ του δασκάλου… 

RELATED ARTICLES


 
Η καλύτερη δασκάλα του κόσμου -σύμφωνα με την επιτροπή του ιδρύματος Varkey Foundation-, που απέδειξε εμπράκτως πως το όραμα γίνεται πράξη, ότι ο δάσκαλος δεν περιορίζεται μέσα στην τάξη ή αυστηρά στη διδασκαλία της προκαθορισμένης σχολικής ύλης, έρχεται στην Κύπρο. Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου παρουσιάζει την κα Άντρια Ζαφειράκου, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, στο Κινηματοθέατρο Παλλάς, στη Λευκωσία.
 
Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου στοχεύει στο να εστιάσει πιο στρατηγικά στα ζητήματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας των νέων, ενώ επιθυμεί να συμβάλλει στη δημιουργία μιας νέας αντίληψης για το σχολείο και την όλη διαδικασία μάθησης. Το όραμα του ΟΝΕΚ επικεντρώνεται σε ένα σχολείο, το οποίο δίνει βαρύτητα στους τομείς της Επιστήμης, της Μηχανικής, των Τεχνών, των Μαθηματικών και το οποίο θα εμπεριέχει βασικές αρχές, όπως είναι η θεματική κι εξατομικευμένη μάθηση. Ένα σχολείο, στο οποίο οι μαθητές θα χαίρονται να πηγαίνουν!
 
Μετά την παρουσίαση της κας Ζαφειράκου θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο Χαρίδημος Τσούκας, καθηγητής Στρατηγικής Διοίκησης στην έδρα Columbia Ship Management, του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στη συζήτηση θα συμμετέχει και η Άντρη Σάββα από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, του Πανεπιστημίου Κύπρου, ειδική στο θέμα της Τέχνης στην Εκπαίδευση.
Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως προς εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικές οργανώσεις, ακαδημαϊκούς, γονείς, μαθητές, νέους, μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, εκπροσώπους Υπηρεσιών και Διευθύνσεων του Υπουργείου Παιδείας, συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού, πανεπιστήμια, Κέντρα Επιχειρηματικότητας, εκπροσώπους ΜΜΕ, αλλά και προς όποιον ενδιαφέρεται γύρω από τη θεματολογία του Συνεδρίου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής.
Για ηλεκτρονικές Εγγραφές, κάντε κλικ ΕΔΩ
 
Πληροφορίες:
Οργανωτής: Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου
Συντονιστής: ΙΜΗ
Υποστηρικτής: Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, Πανεπιστήμιο Κύπρου, SoldOut Tickets
Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, REPORTER
 
H παρουσίαση θα είναι στην αγγλική γλώσσα.
 
Για περισσότερες πληροφορίες κι εγγραφές, παρακαλώ επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:
Τ: 22505555 │ Φ: 22679820 │ email: events@imhbusiness.com
Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.imhbusiness.com
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας