Τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης»

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης / European Solidarity Corps», από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ).

Η τελετή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Πασχάλη Πασχαλίδη», στο κτήριο Διοίκησης Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία, παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος ήταν και ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» αποτελεί τη νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει την ευκαιρία σε νέους ηλικίας 18 - 30 να προσφέρουν εθελοντικά ή να εργαστούν στη χώρα τους ή στο εξωτερικό, προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων σε όλη την Ευρώπη. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα απευθύνεται και σε οργανωμένα σύνολα νέων που επιθυμούν να υλοποιήσουν τα δικά τους σχέδια εθελοντισμού, αλληλεγγύης ή πρακτικής άσκησης.
 

 

Στην παρέμβασή του, μεταξύ άλλων, o κ. Στυλιανίδης επεσήμανε ότι: «Πρέπει να αγκαλιάσουμε το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης. Διότι η συμμετοχή των νέων είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιχειρούν να αμφισβητήσουν την Ευρωπαϊκή ιδέα».

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΝΕΚ κ. Παναγιώτης Σεντώνας, εξήρε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών, δηλώνοντας ότι: «Θέλουμε την επαφή και ώσμωση των νέων της Κύπρου με την Ευρώπη και τον κόσμο. Γιατί αυτό σημαίνει γνώσεις, δεξιότητες, δίκτυα συνεργασίας, αντίληψη για το τι συμβαίνει στον σύγχρονο κόσμο».

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στη διαδικτυακή πλατφόρμα του προγράμματος, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://eusolidaritycorps.onek.org.cy/

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά