Σίμος Μαγγανής: H Green Olive Films δημιουργεί με σεβασμό τους «Αρχαίους ‘Ελληνες Φιλοσόφους»

Μετά από 22 χρόνια παρουσίας η Green Olive Films αποτελεί την μοναδική Κυπριακή εταιρεία παραγωγής και ανάπτυξης περιεχομένου με γραφεία σε Κύπρο και Ελλάδα, που μέσα από συνεχείς συνεργασίες για λογαριασμό μεγάλων διεθνών μέσων όπως το NETFLIX, ΝBC, Amazon Prime, History Channel, NHK και πολυεθνικών εταιριών και brands, συνεχίζει να παράγει περιεχόμενο υψηλών προδιαγραφών στην διεθνή αγορά. Μια τέτοια παραγωγή είναι η πρόσφατη συνεργασία της Green Olive Films με την Cosmote TV.
 
H σειρά ντοκυμαντέρ «Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι» θέτει ένα βασικό ερώτημα: πού βρίσκουμε αυτή την πρώτη φιλοσοφική σκέψη σήμερα στην καθημερινότητα μας; Η σειρά πραγματεύεται ένα ταξίδι που γεφυρώνει την αρχαιότητα με το σήμερα μέσω μιας νέας, σύγχρονης προσέγγισης. Μέσα από 10 θεματικά επεισόδια 50 λεπτών, περιγράφεται το πώς οι αρχαίοι αυτοί στοχαστές με μια πρώτη σπίθα σκέψης 26 αιώνες πριν, πυροδότησαν μια ολόκληρη πνευματική σκυταλοδρομία θεμελιώνοντας την πορεία του δυτικού πνεύματος.
 
«Ήταν μεγάλη πρόκληση για την Green Olive Films να δημιουργήσουμε μια τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ για τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, υπάρχει μεγάλο βάρος ευθύνης καθώς καλείσαι να παρουσιάσεις προσωπικότητες και κείμενα που στιγμάτισαν την ιστορία.» εξηγεί ο παραγωγός και δημιουργός της σειράς Σίμος Μαγγανής. Ο ίδιος μαζί με την ομάδα ανάπτυξης περιεχομένου της Green Olive Films εξέλιξαν μια ιδέα πολύ διαφορετική από ό,τι έχει προβληθεί μέχρι σήμερα στην τηλεόραση σχετικά με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία. «Η σκέψη τους είναι σύνθετη και πολυεπίπεδη, κάτι που δεν μετατρέπεται ευκολά σε τηλεοπτικό προϊόν. Αυτή ήταν η πρόκληση αλλά και η αφορμή να πάμε ένα βήμα πιο πέρα και να φτιάξουμε κάτι καινούριο» συνεχίζει.
 
Από τον Θαλή μέχρι τον Σωκράτη, από τον Πλάτωνα μέχρι τον Πλωτίνο, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι γίνονται το εφαλτήριο για να δούμε το σημερινό κόσμο της τεχνολογίας, των επιχειρήσεων, της παιδείας αλλά και του «ευ ζήν» με μια διαφορετική, δική τους, ματιά. Ο Σίμος Μαγγανής συμπληρώνει για την σειρά «Πιστεύω ότι οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι είναι πιο σύγχρονοι από ποτέ. Είναι γύρω μας, παρόντες στον κόσμο μας σήμερα και αυτό που κάνει η σειρά είναι να αναδείξει την παρουσία τους».
 
Το ερευνητικό έργο και η παραγωγή της σειράς διήρκησαν 3 χρόνια. Με γυρίσματα σε 8 χώρες (Αμερική, Μ.Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Σουηδία, Αυστρία) πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις με περισσότερους από 50 διακεκριμένους επιστήμονες, φιλοσόφους, ερευνητές, ακαδημαϊκούς και ιστορικούς. Πολλά από τα γυρίσματα έγιναν σε κορυφαία ερευνητικά κέντρα όπως το CERN, σε διεθνή πανεπιστήμια, όπως το Μ.Ι.Τ, το Princeton, το Yale, το Cambridge, την Οξφόρδη και σε ελληνικά πανεπιστήμια όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 
Η Green Olive Films, ειδικέυεται στην ανάπτυξη και την παραγωγή περιεχομένου. Ο κύριος Μαγγανής σημειώνει «Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα ανάπτυξης περιεχομένου που έχουμε στην εταιρία. Τους ευχαριστώ για το πάθος τους και ακατάπαυστη φυσική ροπή που έχουν στην αμφισβήτηση του συμβατικού τρόπου σκέψης. Είμαστε πολύ τυχεροί γιατί είχαμε καταπληκτικούς επιστημονικούς συμβούλους στην σειρά, τον καθηγητή Στέλιο Βιρβιδάκη και τον καθηγητή Γιάννη Σταματέλλο. Τους ευχαριστώ γιατί μας δίδαξαν τόσα πολλά με την γνώση και τη σοφία τους» .
 
Η σειρά «Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι» είναι μια από τις μεγαλύτερες Ελληνικές παραγωγές που προβάλλονται αυτή τη στιγμή στην Cosmote TV. Για την Cosmote TV και την συνεργασία συμπληρώνει «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Cosmote TV για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου και την Green Olive Films. Η συνεργασία με την ομάδα του Cosmote History ήταν καταλυτική για την επιτυχία της σειράς και τους ευχαριστούμε γι΄αυτό. Είναι αξιέπαινο για τη διοίκηση του Cosmote, να έχει το όραμα να δημιουργήσει ένα κανάλι όπως το Cosmote History που κύριο σκοπό έχει ν’ αναδεικνύει τον Ελληνικό πολιτισμό. Ελπίζω ένα αντίστοιχο όραμα να βρει έφορο έδαφος και στη Κύπρο».
 
http://www.greenolivefilms.com/film-tv

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY