Σχολεία «πρεσβευτές» του Ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα το δεύτερο σεμινάριο για τους Ανώτερους Πρεσβευτές του Προγράμματος «Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» το οποίο συνεχίζεται για τρίτη χρονιά στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Πιστό στη διαχρονική του αρχή να στηρίζει την Ευρωπαϊκή Ιδέα, το International School of Paphos (ISOP) ξεχώρισε με τις δράσεις του τα τελευταία δύο χρόνια στο πρόγραμμα με τους Δόκιμους Πρεσβευτές του να επισκέπτονται κάθε χρόνο το Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο εκπροσωπώντας την Κύπρο.

Φέτος, το πρόγραμμα επικεντρώνεται περισσότερο στις επερχόμενες ευρωεκλογές και στόχος των Δόκιμων Πρεσβευτών είναι να ενημερώσουν την κοινωνία όχι μόνο του σχολείου τους, αλλά και ευρύτερα για τη σημασία της συμμετοχής των ψηφοφόρων στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο που θα λάβουν χώρα στις 23–26 Μαΐου 2019. Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε  σεμινάριο με κύριους ομιλητές τον Διευθυντή του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο κ. Ανδρέα Κεττή, εκπροσώπους του Οργανισμού Νεολαίας, την κ. Λίτσα Χαραλάμπους εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας LCE και τον κ. Νεκτάριο Νικολαΐδη υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του γραφείου του ΕΚ στην Λευκωσία.

Σε δηλώσεις της η Ανώτερη Πρεσβευτής του International School of Paphos κ. Πάολα Χατζηλαμπρή ανέφερε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί «ένα παράθυρο γνώσεων, επιμόρφωσης, δράσεων και πρωτοβουλιών για τους μαθητές μας». Επιτυγχάνουμε να θέσουμε τους μαθητές μας ενώπιον της ευρύτερης κοινωνίας, να τους προβληματίσουμε και να τους διδάξουμε τη σημασία του να είναι ενεργοί Ευρωπαίοι Πολίτες».

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρέας Κεττής τονίζοντας τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχεται μεγάλες αλλαγές. «Οφείλουμε να ψηφίσουμε όλοι μας για το καλό της Ευρώπης, για το καλό της χώρας μας αλλά και για το καλό όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Η οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ακόμα πολλά να προσφέρει και παρόλα τα εμπόδια θα τα καταφέρει και θα συνεχίσει να εξελίσσεται. Αρωγοί μας σε αυτή την προσπάθεια πρέπει και οφείλουν να είναι το σχολείο και ο κάθε δάσκαλος, ο κάθε εκπαιδευτικός που φροντίζει για την μόρφωση των παιδιών μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρότζεκτ του ISOP ‘The European Wall of Unity’ ψηφίστηκε σε συνέδριο στις Βρυξέλλες ως μια από τις καλύτερες ιδέες του Προγράμματος ΣΠΕΚ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για άλλα σχολεία του εξωτερικού.
 

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας