Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ινστιτούτο Κύπρου: Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Επιστήμη Προσομοιώσεων και Δεδομένων

Το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών επιπέδου Μάστερ του Ινστιτούτου Κύπρου στην «Επιστήμη Προσομοιώσεων και Δεδομένων» / “Simulation and Data Science” δέχεται αιτήσεις από απόφοιτους ή επαγγελματίες με δυνατό υπόβαθρο στα Μαθηματικά, Πληροφορική, Φυσικές Επιστήμες ή Μηχανική για το Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2019.

Το πρόγραμμα παρέχει εκπαίδευση που συνδυάζει την προσομοίωση με τον αναπτυσσόμενο κλάδο της επιστήμης των δεδομένων. Η προσομοίωση έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της έρευνας και ανάπτυξης σε πολυάριθμους και ποικίλους τομείς, σύμφωνα με τη ραγδαία εξέλιξη των τεχνολογιών υπολογιστών. Η αναβάθμιση της υπολογιστικής επιστήμης αποτελεί πλέον βασική προϋπόθεση για την ανάλυση της τεράστιας ποσότητας δεδομένων τα οποία συλλέγονται από όλους σχεδόν τους τομείς, είτε μέσω προσομοιώσεων, είτε μέσω παρατηρήσεων και μετρήσεων. Τομείς όπως οι περιβαλλοντικές, βιολογικές, χημικές και φυσικές επιστήμες, τα οικονομικά, και οι ανθρωπιστικές επιστήμες παράγουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων που χρειάζονται ανάλυση και οπτικοποίηση. Μέσω προσεγγίσεων μοντελοποίησης, προσομοίωσης και τεχνητής νοημοσύνης, οι φοιτητές θα μάθουν να χρησιμοποιούν μοντέρνους υπολογιστές με στόχο την απόκτηση νέας γνώσης σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να ακολουθήσουν καριέρα στους τομείς της επιστήμης των δεδομένων και της υπολογιστικής επιστήμης και σε τομείς όπως οι φυσικές επιστήμες, οι βιοεπιστήμες, οι περιβαλλοντικές επιστήμες, η υγεία, η ιατρική, οι ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες και η μοντελοποίηση της αγοράς. Δίνεται επίσης η δυνατότητα στους φοιτητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε διδακτορικό επίπεδο, στην Κύπρο ή στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να κάνουν αίτηση για να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο διδακτορικό πρόγραμμα «Υπολογιστικών Επιστημών» του Ινστιτούτου Κύπρου.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας ενός έτους, αντιστοιχεί σε 90 ECTS και προσφέρει μια διεπιστημονική προσέγγιση περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, μαθήματα όπως οι υπολογιστικές επιστήμες, η στατιστική, η τεχνητή νοημοσύνη, η οπτικοποίηση και οι προηγμένες δομές δεδομένων και προσεγγίσεις προσομοίωσης.
 
Για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, το Ινστιτούτο Κύπρου θα προσφέρει υποτροφίες, σε φοιτητές που θα γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα, με βάση την ακαδημαϊκή επίδοση.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.cyi.ac.cy, ή επικοινωνήστε με το Γραφείο Μεταπτυχιακών Σπουδών στο office.school@cyi.ac.cy ή στο τηλέφωνο: 22208614

Η προθεσμία για τις αιτήσεις είναι η 1η Μαρτίου και η προθεσμία παράτασης υποβολής αιτήσεων είναι η 1η Ιουνίου. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την πλήρωση των θέσεων.
 
Το πρόγραμμα είναι αναγνωρισμένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.) και είναι σύμφωνο με τις Κατευθυντήριες Γραμμές του Δεύτερου Κύκλου σπουδών της Διαδικασίας της Μπολόνια (Bologna Process Second Cycle Degree Guidelines).
 

Δειτε Επισης

Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη