Σεμινάριο ΚΕΒΕ για εκπαιδευτές

Συνεργασιακή και συμμετοχική μάθηση χαρακτηρίζουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για την κοινωνική επιχειρηματικότητα INNOVENTER. Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 ξεκίνησε η πιλοτική φάση του έργου INNOVENTER στην Κύπρο, όπου 15 εκπαιδευτές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) συμμετείχαν σε σεμινάριο που διοργάνωσε το ΚΕΒΕ στα πλαίσια του έργου INNOVENTER το οποίο συγχρηματοδοτείται από το διασυνοριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg BalkanMed 2014-2020. 
 
Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτές είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν στις 15 Ενότητες του μαθήματος Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας INNOVENTER, που προσφέρονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εκμάθησης (www.innoventer-cyprus.eu) αλλά και μέσω της εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας android διαθέσιμη στο Google Play. Στα πλαίσια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες έλαβαν επίσης επιπρόσθετο υλικό το οποίο στηρίζει την κάθε ενότητα του μαθήματος όπως παρουσιάσεις, βιντεοσκοπημένα εργαστήρια, άρθρα, με στόχο την εμβάθυνση στη θεματική της κάθε ενότητας. Με το πέρας του συγκεκριμένου σεμιναρίου οι συμμετέχοντες εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να εντάξουν το εκπαιδευτικό υλικό INNOVENTER στα δικά τους προγράμματα κατάρτισης, και ως εκ τούτου να συμμετάσχουν στο Σχέδιο Συνεργασιακής Μάθησης INNOVENTER (Cooperative Learning Scheme) και στο «Δίκτυο Γνώσης για την ανάπτυξη του Οικοσυστήματος Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Κύπρο», αφού υπέγραψαν το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας με το ΚΕΒΕ.
 
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Σχέδιο Συνεργασιακής Μάθησης INNOVENTER και στο «Δίκτυο Γνώσης για την ανάπτυξη Οικοσυστήματος Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας  στην Κύπρο» μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΕΒΕ (τηλ. 22889840, demetrap@ccci.org.cy).
 
Η συγκεκριμένη ημερίδα διοργανώθηκε στα πλαίσια του έργου INNOVENTER (Innovative Vocational Social Entrepreneurial Training), που συγχρηματοδοτείται από το διασυνοριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg BalkanMed 2014-2020 και στο οποίο συμμετέχει το KEBE ως εταίρος. Κεντρική ιδέα του έργου INNOVENTER αποτελεί η δημιουργία ενός προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις ούτως ώστε να αποκτήσουν οι ίδιες καινοτόμο χαρακτήρα, απασχολώντας ταυτόχρονα άτομα από μειονεκτικές ομάδες ως εργαζόμενους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου https://innoventer.eu/.
 
 

Δειτε Επισης

Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα