Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

EIMF: Μεταπτυχιακός τίτλος CISI Chartered Wealth Manager

Οι επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα στην Κύπρο έχουν τώρα την ευκαιρία να σπουδάσουν σε ένα τομέα που θεωρείται από την αγορά ως το κορυφαίο παγκόσμιο προσόν για τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων ιδιωτών πελατών.
 
Ο τίτλος CISI Chartered Wealth Manager (Εγγεγραμμένος Διαχειριστής Περιουσιακών στοιχείων) είναι ένα μεταπτυχιακού επιπέδου προσόν, που προσφέρεται από το Chartered Institute for Securities and Investments ( CISI ) στην Κύπρο, σε συνεργασία με το EIMF. Tο πρώτο πενθήμερο εκπαιδευτικό μάθημα για απόκτηση του προσόντος αυτού αρχίζει στις 21 Μαρτίου στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διεύθυνσης και Χρηματοοικονομικών (EIMF) στη Λευκωσία, με έμπειρους εκπαιδευτές του FSTP, συνεργάτη του (EIMF).
 
Το δίπλωμα περιλαμβάνει τρεις μονάδες: Χρηματοοικονομικές Αγορές, Δημιουργία Χαρτοφυλακίου και Εφαρμοσμένη Διαχείριση Περιουσιακών Στοιχείων, συνολικής διάρκειας 20 ημερών. Τον ερχόμενο Μάρτιο θα διεξαχθούν μαθήματα διάρκειας πέντε ημερών για την πρώτη μονάδα. Κάθε μονάδα αξιολογείται από την επιτυχία των σπουδαστών σε εξετάσεις διάρκειας τριών ωρών. Το πενθήμερο πρόγραμμα σπουδών του EIMF προσφέρει πρακτικές ερωτήσεις τύπου εξετάσεων, πρόσθετο υποστηρικτικό υλικό και προαιρετικές εικονικές εξετάσεις στις οποίες γίνεται άμεση βαθμολόγηση.
 
Οι υποψήφιοι που επιτυγχάνουν στις εξετάσεις αναγνωρίζονται ως έμπειροι και εξειδικευμένοι επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα και δικαιούνται να χρησιμοποιούν τον τίτλο CISI Chartered Wealth Manager και να έχουν πλήρη πρόσβαση στο CISI.
 
Το CISI, με έδρα στο ΣΙΤΥ του Λονδίνου, είναι το επαγγελματικό σώμα που ετοιμάζει τις σχετικές εξετάσεις και προσφέρει προσόντα για όσους εργάζονται ή επιδιώκουν να δημιουργήσουν καριέρα στο επάγγελμα του χρηματοοικονομικού σχεδιασμού, της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και των κεφαλαιαγορών. Είναι μια παγκόσμια οργάνωση που κάθε χρόνο διοργανώνει μια μεγάλη σειρά εξετάσεων σε 80 χώρες και έχει 45,000 μέλη σε 104 χώρες.
 
Η εκπαιδεύτρια επαγγελματικών προσόντων του FSTP Chartered Wealth Manager και του EIMF κα Johanna Kirby έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο επάγγελμα καθολικού παρόχου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και είναι ειδική σε θέματα Σταθερού Εισοδήματος και Παραγώγων.Αποφοίτησε από το Imperial College του Λονδίνου με διάκριση στην αεροναυπηγική μηχανική. Άρχισε τη σταδιοδρομία της στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στην JP Morgan και σύντομα διορίστηκε στη θέση Διευθύντριας του τομέα Σταθερών Εισοδημάτων στην Τράπεζα Barclays στη Νότιο Αφρική. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, η Johanna εργάζεται ως Σύμβουλος για την παροχή τεχνικής κατάρτισης για τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα.
 
Ο Γενικός Διευθυντής του EIMF Mάριος Σιαθάς δήλωσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε στην κυπριακή αγορά αυτό το παγκοσμίου επιπέδου προσόν μεταπτυχιακού επιπέδου του CISI, το οποίο είναι κατάλληλο για διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, IFAs, διαχειριστές ιδιωτών πελατών και ιδιωτικούς τραπεζίτες. Αυτό το υψηλού επιπέδου προσόν αναπτύχθηκε σε συνεργασία με κορυφαίους επαγγελματίες του τομέα. Οι εξετάσεις για το Chartered Wealth Manager διεξάγονται μόνο δύο φορές το χρόνο και όσοι ενδιαφέρονται για την απόκτηση του συγκεκριμένου τίτλου, συμβουλεύονται να εγγραφούν αμέσως για να μπορέσουν να παρακαθίσουν στις εξετάσεις του Ιουνίου.

"Ο υπολογιζόμενος συνολικός χρόνος σπουδών για όλες τις μονάδες αυτού του προσόντος είναι 609 ώρες και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που έχουμε την Johanna Kirby της FSTP ως εκπαιδεύτρια. Οι εξετάσεις προγραμματίζονται κάθε χρόνο τον Ιούνιο (οι εγγραφές κλείνουν τον Μάρτιο) και τον Ιανουάριο (οι εγγραφές κλείνουν τον Σεπτέμβριο). Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα σπουδών που αρχίζει στις 21 Μαρτίου θα πρέπει να έρθουν σε επαφή μαζί μας το συντομότερο δυνατόν, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες”.
 
Ο κ. Kevin Moore, Chartered FCSI, Διευθυντής Global Business Development του CISI, δήλωσε: “Η ολοκλήρωση του Επιπέδου 7 του προσόντος Chartered Wealth Manager απαιτεί μια σημαντική επένδυση σε χρόνο από τον υποψήφιο, γι΄αυτό είμαστε ενθουσιασμένοι που το EIMF συνεργάζεται με το FSTP, για να προσφέρει υποδειγματική εκπαιδευτική υποστήριξη και κατάρτιση σε όλο αυτό το πρόγραμμα. Προσβλέπουμε να καλωσορίσουμε επιτυχημένους Κύπριους υποψηφίους στην ελίτ του τομέα αυτού και στην αυξανόμενη παγκόσμια κοινότητα των επαγγελματιών στην πολύ σημαντική αγορά διαχείρισης ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων ».
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τίτλο CISI Chartered Wealth Manager, επικοινωνήστε με την ομάδα του EIMF στο + 357-22274470 ή info@eimf.eu.

Δειτε Επισης

Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη