Invest Cyprus: Ενδυνάμωση διμερών σχέσεων με Ιρλανδία

Η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και η εμβάθυνση της συνεργασίας Κύπρου - Ιρλανδίας στους τομείς της οικονομίας και των επενδύσεων ήταν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο των επαφών, που έγιναν στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη στο Δουβλίνο. Η επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Ιρλανδού ομολόγου του, Seán Ó Fearghaíl, επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την 1η σύνοδο του Ιρλανδικού Κοινοβουλίου.
 
Ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Π. Μιχαήλ, συμμετείχε, ως μέλος της Κυπριακής αποστολής, στις συναντήσεις με κυβερνητικούς φορείς και επιχειρηματικούς παράγοντες, όπως ο Υπουργός Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Pat Breen και η Mary Buckley, Εκτελεστική Διευθύντρια του Industrial Development Authority (IDA) Ireland, του αντίστοιχου με τον Invest Cyprus Οργανισμού της Ιρλανδίας. Στη διάρκεια των επαφών αυτών συζητήθηκαν τρόποι ενδυνάμωσης των διμερών σχέσεων και ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς της οικονομίας και των επενδύσεων.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Invest Cyprus έχει υπογράψει από το 2016 πενταετές Μνημόνιο Συναντίληψης με τον IDA Ireland, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο Οργανισμών, όπως και στην ενθάρρυνση ενδιαφερόμενων τοπικών εταιρειών για εγκαθίδρυση ή επέκταση των δραστηριοτήτων τους στην κάθε χώρα και στην από κοινού δημιουργία ευκαιριών για επενδύσεις στις δύο χώρες, σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Το Μνημόνιο προνοεί την ανταλλαγή πληροφοριών σε σχέση με το επενδυτικό περιβάλλον και τις επενδυτικές ευκαιρίες, καθώς και την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών που αφορούν την προσέλκυση επενδύσεων γενικότερα, προς αξιοποίηση των εξειδικευμένων γνώσεων και τεχνογνωσίας του κάθε Οργανισμού.
 
Όπως είναι γνωστό, η Ιρλανδία επανήλθε ταχύτατα σε πορεία οικονομικής ανάπτυξης και συνεχίζει να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, ενδυναμώνοντας συνεχώς τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα και προσελκύοντας ξένες επενδύσεις. Ιδιαίτερης μνείας αξίζει το γεγονός ότι ο IDA, στον οποίο δόθηκαν τα απαραίτητα εργαλεία,  έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εντυπωσιακή πορεία της Ιρλανδικής οικονομίας. Ο ιρλανδικός οργανισμός εργοδοτεί πέραν των 300 ατόμων και διαθέτει προϋπολογισμό €130 εκατ., συμπεριλαμβανομένων €90 εκατ. για απόδοση χρηματοδοτήσεων και κινήτρων σε ξένους επενδυτές.
 

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»
Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα