Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Eνδιαφέρον από εταιρείες με ferries για το κυπριακό νηολόγιο

Υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες με πλοία τύπου ferry για εγγραφή των πλοίων τους στο κυπριακό νηολόγιο, μεταξύ άλλων, λόγω και των πιθανών επιπτώσεων από το Brexit, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου, μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης της βρετανικής ναυτιλιακής εταιρείας P&Ο Ferries να τοποθετηθεί η κυπριακή σημαία σε όλα τα πλοία της εταιρείας που εκτελούν δρομολόγια στη Θάλασσα της Μάγχης.

Η κ. Πηλείδου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως "σίγουρα είναι θετικό το γεγονός ότι εταιρείες τέτοιου βεληνεκούς επιλέγουν την Κύπρο ανάμεσα σε πολλούς εναλλακτικούς προορισμούς. Τα κριτήρια που εξετάζουν τέτοιες εταιρείες είναι πολλά και αφορούν τόσο την ποιότητα της εξυπηρέτησης της ναυτιλιακής διοίκησης, όσο και τις προδιαγραφές ασφαλείας και αξιοπιστίας της κάθε σημαίας", επεσήμανε.

Σημείωσε πως η σημαία της Κύπρου είναι στη λευκή λίστα σύμφωνα με τα σχετικά μνημόνια κατανόησης του Παρισιού και του Τόκιο για τον έλεγχο κράτους λιμένα και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ποιοτικότερες σημαίες παγκοσμίως.

"Επίσης ως Υφυπουργείο παρέχουμε 24ωρη εξυπηρέτηση και εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη στους πελάτες μας", είπε η κ. Πηλείδου, σημειώνοντας πως "πέραν από το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης εταιρείας, επιπρόσθετες εταιρείες με παρόμοιες δραστηριότητες έχουν εγγράψει πλοία στο κυπριακό νηολόγιο ή έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την κυπριακή σημαία".

Επιπρόσθετα, δυο οργανισμοί ασφάλισης θαλάσσιων μεταφορών έχουν επιλέξει την Κύπρο ως βάση εντός ΕΕ, λόγω των πιθανών επιπτώσεων του Brexit, κατέληξε η Υφυπουργός Ναυτιλίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά