Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ανάπτυξη συνεργασιών Κύπρου-Ισραήλ σε θέματα καινοτομίας και start-up επιχειρήσεων

Την ευκαιρία να συζητήσουν τρόπους ανάπτυξης περαιτέρω συνεργασιών μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ σε θέματα καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας είχαν ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο και αρμόδιοι φορείς στα θέματα έρευνας και  καινοτομίας, στο πλαίσιο ειδικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ). 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής, ο Επικεφαλής Επιστήμονας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Κόκκινος, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΠΕ, Δρ. Βασίλης Τσάκαλος καθώς επίσης και εκπρόσωποι από αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.
 
Στο πλαίσιο της συνάντησης, εκπρόσωποι του ΙΠΕ που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για θέματα καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, «Innovation Roadmap: How to scale-up your Start-up», το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Χάιφα τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν με τους παρευρισκόμενους τις εμπειρίες και τις γνώσεις που αποκόμισαν από το επιχειρηματικό οικοσύστημα του Ισραήλ. 
 

Βασικό μήνυμα από την εν λόγω συνάντηση ήταν η ανάγκη για συνέχιση της στενής συνεργασίας με το Ισραήλ για εκπαίδευση κυπριακών ομάδων σε θέματα καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, μέσω της ανάπτυξης νέων ειδικά σχεδιασμένων και στοχευμένων δράσεων. Από τη μεριά τους, οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό σεμινάριο δήλωσαν την πρόθεσή τους να εφαρμόσουν τις πρακτικές γνώσεις που αποκόμισαν κατά την εκπαίδευσή τους στο Ισραήλ, στο πλαίσιο των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη λειτουργία και υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups), την παροχή συμβουλευτικής καθοδήγησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη διαχείριση εθνικών Προγραμμάτων για ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας.

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας