Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Γ. Μιχαήλ: Οι millennial entrepreneurs αναλαμβάνουν τα ηνία

Τα IΝ Βusiness Αwards αποτελούν την μεγαλύτερη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν, επιβραβεύουν επιχειρήσεις και άτομα που έχουν ξεχωρίσει στον τομέα τους. Αυτό ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΙΜΗ Γιώργος Μιχαήλ ο οποίος μιλώντας στο πλαίσιο της τελετής συνεχάρη όλες τις επιχειρήσεις και τους μάνατζερ που επελέγησαν για να είναι υποψήφιοι.

Την ίδια ώρα ο κ. Μιχαήλ ευχαρίστησε θερμά το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, που και φέτος παρουσιάζει τον θεσμό, όπως και όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές της εκδήλωσης: ΜΤΝ, LaikoCosmos και Glenfiddich, TFI Markets, Σκλαβενίτης, ΟΠΑΠ Κύπρου, Όμιλο Πηλακούτα και BMW, καθώς και Alpha Κύπρου. Ευχαριστίες εξέφρασε για την Επιτροπή Αξιολόγησης η οποία βοήθησε στην επιλογή των υποψηφίων και για τους χιλιάδες αναγνώστες που είχαν πάρει μέρος στην ψηφοφορία.

Την ίδια ώρα ο κ. Μιχαήλ αναφέρθηκε και στην επερχόμενη αγγλική έκδοση του IN Business 1000 με τις 1000 μεγαλύτερες εταιρείες στην Κύπρο που κυκλοφορεί την ερχόμενη Κυριακή, υπογραμμίζοντας πως μελετώντας τις 1000 μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Κύπρο, θα διαπιστώσει κανείς ότι συντελείται μια τεράστια αλλαγή στο κυπριακό επιχειρείν:
 
«Όλες, σχεδόν, οι κυπριακές επιχειρήσεις  - όλων των κλάδων και μεγεθών - είναι οικογενειακές και έχουν ιδρυθεί ή αναπτυχθεί στις δεκαετίες ΄70, ΄80 και ΄90. Οι ιδρυτές, διευθυντές και μεγαλομέτοχοί τους είναι, σήμερα, στην πλειονότητά τους άνω των 60 ετών. Και η σημαντική διαπίστωση - η μεγάλη αλλαγή που συντελείται - είναι ότι οι millennial entrepreneurs, οι 2ης, 3ης και σε κάποιες περιπτώσεις 4ης γενιάς επιχειρηματίες, αναλαμβάνουν, πλέον, τα ηνία των κυπριακών επιχειρήσεων. 
 
Οι millennial entrepreneurs, ηλικίας 25 με 45, είναι ή σύντομα θα γίνουν, οι νέοι επιχειρηματίες της Κύπρου, είναι οι νέοι decision makers του κυπριακού επιχειρείν. Το θέμα της διαδοχής είναι ένα από τα μεγαλύτερα - ίσως το μεγαλύτερο - θέμα, πρόβλημα ή ευκαιρία, που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κυπριακές οικογενειακές επιχειρήσεις.
Η ΙΜΗ αφιέρωσε πάρα πολύ χρόνο στους millennial entrepreneurs. Τους εντοπίσαμε, τους καταγράψαμε, αλλά κυρίως κουβεντιάσαμε μαζί τους, ακούσαμε τους προβληματισμούς, τα οράματα, τις ανησυχίες, τις φιλοδοξίες τους. Μάθαμε τον τρόπο που σκέφτονται και τις αξίες τους - τα values τους.
 
Και πρέπει να σας πω ότι έχουμε εντυπωσιαστεί. Συναντήσαμε νεαρούς με πολύ καλές σπουδές, συνειδητοποιημένους και φιλόδοξους, που πιστεύουν στις δικές τους δυνάμεις, που έχουν όραμα, ιδέες και όρεξη να τις υλοποιήσουν. Κυρίως γνωρίσαμε νεαρούς επιχειρηματίες χωρίς έπαρση, που πιστεύουν στις ορθές αξίες του επιχειρείν. Αυτούς, λοιπόν, τους  millennial entrepreneurs θα τους βλέπετε όλο και περισσότερο στα συνέδρια και τις εκδηλώσεις της ΙΜΗ, στις σελίδες των περιοδικών και στις ιστοσελίδες μας. Πολλούς επίσης θα δείτε εδώ απόψε στα IN Business Awards».

Δειτε Επισης

Σε τροχία απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου