Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης με προεξόφληση τιμολογίων

Η Προεξόφληση Τιμολογίων αποτελεί διεθνώς για δεκαετίες προσφιλή μέθοδο χρηματοδότησης επιχειρήσεων καθότι προσφέρει εύκολο, φθηνό και ευέλικτο τρόπο εξασφάλισης κεφαλαίου
κίνησης.
 
Στην Κύπρο, η ΠροεξόφλησηΤιμολογίων μονοπωλείται από τις τράπεζες οι οποίες έχουν προσαρμόσει την υπηρεσία στις δικές τους ανάγκες αντί σε αυτές των επιχειρήσεων.
 
H Eurivex Trade Finance Limited, 100% θυγατρική της Eurivex Ltd, Κυπριακής Επενδυτικής Εταιρείας ελεγχόμενης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, εγκαινίασε πρόσφατα μία ελκυστική εναλλακτική επιλογή χρηματοδότησης κεφαλαίου κίνησης για τις Κυπριακές επιχειρήσεις.

Ποιός μπορεί να αιτηθεί;
Επιχειρήσεις οι οποίες προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες με πίστωση μέχρι 120 μέρες.

Πως υποβάλλεται η αίτηση;
Πολύ απλά. Συμπληρώνοντας το «Αίτημα Επαφής» που βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας (Contact Form). Ύστερα από προσωπική επαφή για κατανόηση της επιχείρησής σας και των αναγκών χρηματοδότησής της, αποφασίζουμε αν κατ’ αρχήν πληρούνται οι βασικές προϋποθέσεις συνεργασίας και σας ενημερώνουμε ανάλογα. Αυτή η διαδικασία γίνεται χωρίς καμία χρέωση.

Πως εξασφαλίζεται Όριο Προεξόφλησης
Χρειάζεται να μας προμηθεύσετε με τα ακόλουθα :
 
  • Ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις
  • Διευθυντικούς λογαριασμούς
  • Κατάσταση ενηλικίωσης χρεωστών
  • Πιστωτικούς όρους που προσφέρονται στους πελάτες

Εμείς θα αξιολογήσουμε τα στοιχεία και θα σας προσφέρουμε συγκεκριμένο Όριο Προεξόφλησης εντός του οποίου θα μπορείτε να εξασφαλίζετε χρηματοδότηση με την παρουσίαση τιμολογίων.

Καμία πρόσθετη εξασφάλιση
Σε αντίθεση με τις τράπεζες, η Eurivex Trade Finance Limited δεν απαιτεί προσωπικές εγγυήσεις ή εμπράγματες εξασφαλίσεις όπως υποθήκες και κυμαινόμενη επιβάρυνση.

Μόνη εξασφάλιση της χρηματοδότησης είναι τα τιμολόγια που σας οφείλουν οι πελάτες σας.

Ευελιξία σε σχέση με τις οικονομικές καταστάσεις
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Eurivex Trade Finance Limited παρέχει χρηματοδότηση σύμφωνα με την ευρωστία της επιχείρησής σας και την ποιότητα των χρεωστών σας.
 
Μία επιχείρηση η οποία δεν έχει δυνατή οικονομική θέση και ως εκ τούτου θα απορρίπτετο από τις τράπεζες δύναται να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τη Eurivex αν η ποιότητα των χρεωστών της
είναι καλή.

Κύρια πλεονεκτήματα
 
  1. Αύξηση των πωλήσεων μέσω παροχής πίστωσης σε πελάτες στην Κύπρο και στο εξωτερικό.
  2. Καμία πρόσθετη εξασφάλιση αφού μόνη εξασφάλιση είναι τα τιμολόγια.
  3. Έμπειρο προσωπικό με δυνατότητες εξεύρεσης λύσεων για δύσκολες περιπτώσεις.
  4. Άνοιγμα νέων αγορών τις οποίες οι τράπεζες δεν εξυπηρετούν.
  5. Ταχύτητα και ευελιξία στην αξιολόγηση αιτημάτων και χορήγηση διευκολύνσεων
  6. Πλήρως μηχανογραφημένες διαδικασίες προσφερόμενες μέσω διεθνώς βραβευμένου λογισμικού συστήματος.
  7. Ιδανικό για διαχείριση χρεωστών με διαδραστικές επιλογές.
  8. Απρόσκοπτη και συνεχής πρόσβαση 24/7 στο λογισμικό πρόγραμμα.
  9. Ανταγωνιστική και διαφανής τιμολόγηση.
  10. Εμπορική ασφάλιση για επισφάλειες σε συνεργασία με την Euler Hermes, τον μέγιστο οργανισμό εμπορικών ασφαλίσεων στον κόσμο.

Εμπιστευτική προεξόφληση τιμολογίων
Η Εμπιστευτική Προεξόφληση Τιμολογίων είναι μια μορφή ενίσχυσης της ταμειακής ροής των επιχειρήσεων με την άμεση προεξόφληση των επί πιστώσει τιμολογίων της, χωρίς ενημέρωση των χρεωστών.

Ελέγχετε όλο το καθολικό πωλήσεων της Εταιρείας;
Ναι. Στην Εμπιστευτική Προεξόφληση Τιμολογίων ο Προμηθευτής εκχωρεί σε μας ολόκληρο το καθολικό πωλήσεων του και διοχετεύει όλες τις εισπράξεις από τους χρεώστες του σε ειδικό
τραπεζικό λογαριασμό ο οποίος ανοίγεται στο όνομα του πελάτη αλλά με δικαίωμα διαχείρισης στην Eurivex Trade Finance Ltd.

Καθορισμός ορίων
Η Eurivex Trade Finance Limited αξιολογεί την επιχείρηση και τους χρεώστες της. Με βάση την πιστοληπτική αξιολόγηση αποφασίζει το Όριο Προεξόφλησης και το Ποσοστό Προεξόφλησης.
 
Αναλόγως της αξιολόγησης το Ποσοστό Προεξόφλησης μπορεί να ανέλθει στο 90% των τιμολογίων.

Πως λειτουργεί;
Σε τακτά προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα που συμφωνούνται κατά τη συνομολόγηση της συμφωνίας, ο Προμηθευτής φορτώνει τα στοιχεία των τιμολογίων που εκδίδει στο λογισμικό της Eurivex η οποία τα προεξοφλεί άμεσα. Ο Προμηθευτής συνεχίζει να διαχειρίζεται και να εισπράττει από τους χρεώστες του.

Όλες οι εισπράξεις από χρεώστες κατατίθενται σε ειδικό λογαριασμό που φέρει το όνομα του Προμηθευτή αλλά τυγχάνει διαχείρισης από την Eurivex. Με την κατάθεση των εισπράξεων από τους χρεώστες, η Eurivex αποδίδει στον Προμηθευτή το μη προεξοφληθέν ποσοστό του τιμολογίου μείον τις συμφωνηθείσες χρεώσεις της.


Μη πληρωμή χρεωστών
Η καθυστέρηση ή μη πληρωμή από χρεώστη είναι αποκλειστική ευθύνη του Προμηθευτή.

Η συμφωνία παροχής υπηρεσιών μεταξύ της Eurivex και του Προμηθευτή καθορίζει τη μέγιστη περίοδο πίστωσης που είναι αποδεκτή για σκοπούς χρηματοδότησης. Αν κάποιο τιμολόγιο δεν εξοφληθεί εντός αυτής της περιόδου, τότε παύει να είναι προεξοφλήσιμο.

Η συμφωνία αυτή καθορίζει επίσης το Ποσοστό Προεξόφλησης έκαστου τιμολογίου καθώς και το Όριο Χρηματοδότησης, δηλαδή το μέγιστο ποσό που είναι έτοιμη η Eurivex να χορηγήσει στον Προμηθευτή ως προεξόφληση τιμολογίων.

Για παράδειγμα, ας υποθεσουμε ότι η Eurivex συμφώνησε με την επιχείρησή σας Ποσοστό Προεξόφλησης 85%, Όριο Χρηματοδότησης €30,000 και μέγιστη πίστωση στους χρεώστες 30 μέρες.

Την πρώτη εβδομάδα τιμολογείτε και αποστέλνετε στην Eurivex τιμολόγια αξίας €10,000 και η Eurivex σας εμβάζει €8,500.

Την δεύτερη εβδομάδα πάλιν τιμολογείτε και αποστέλνετε στην Eurivex τιμολόγια αξίας €10,000 και η Eurivex σας εμβάζει €8,500.

Την τρίτη εβδομάδα πάλιν τιμολογείτε και αποστέλνετε στην Eurivex τιμολόγια αξίας €10,000 και η Eurivex σας εμβάζει €8,500.

Την τέταρτη εβδομάδα πάλιν τιμολογείτε και αποστέλνετε στην Eurivex τιμολόγια αξίας €10,000 αλλά αυτή τη φορά η Eurivex σας εμβάζει μόνο €4,500 επειδή έχετε φθάσει το Όριο Προεξόφλησης των €30,000.

Την πέμπτη εβδομάδα €5,000 εισπράττονται από τους χρεώστες. H Eurivex τότε θα σας εμβάσει €4,750 επειδή οι χρεώστες σας έχουν μειωθεί από €40,000 σε €35,000 (85% αυτού είναι €29.750) και το υπόλοιπο του Τρεχούμενου Λογαριασμού προεξόφλησης έχει μειωθεί από €30,000 σε €25,000.

Το πιο πάνω παράδειγμα είναι καθαρά υποθετικό αφού για την Eurivex δεν υπάρχουν ελάχιστα και μέγιστα ποσά.

Χρεώσεις
Η Eurivex Trade Finance Limited εφαρμόζει 2 τύπων χρεώσεων.

Το Δικαίωμα Διαχείρισης εφαρμόζεται στην αξία των τιμολογίων που εκχωρούνται, δηλαδή των επί πιστώσει πωλήσεων.

Το Δικαίωμα Προεξόφλησης χρεώνεται επί του καθημερινού υπολοίπου του Τρεχούμενου Λογαριασμού Προεξόφλησης.

Το ύψος των χρεώσεων εξαρτάται από την φερεγγυότητα του Προμηθευτή και την ποιότητα του χαρτοφυλακίου χρεωστών του.


Ασφάλιση εμπορικών πιστώσεων
Όπως αναφέρθηκε πιo πάνω, η Eurivex συνεργάζεται με την Euler Hermes, τον μέγιστο οργανισμό εμπορικών ασφαλίσεων παγκόσμια, για ασφάλιση των χρεωστών των Προμηθευτών πελατών μας.

Εγχώρια και στο εξωτερικό
Η Eurivex είναι μέλος του διεθνούς οργανισμού FCI, του αντιπροσώπου της παγκόσμιας αγοράς οργανισμών Φάκτοριγκ ο οποίος αντιπροσωπεύει  σχεδόν 400 εταιρείες από 90 χώρες. Μέσω της FCI η Eurivex προσφέρει πρόσβαση σε αγορές που από μόνες τους οι Κυπριακές επιχειρήσεις είναι πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο να έχουν πρόσβαση.
 
Η Eurivex
Η Eurivex Trade Finance Limited είναι εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο που ειδικεύεται στην προσφορά εναλλακτικών χρηματοδοτικών λύσεων σε εταιρείες που ασχολούνται στο εγχώριο και στο διεθνές εμπόριο.

Η Eurivex Trade Finance Limited είναι 100% θυγατρική της Eurivex Ltd, η οποία είναι Ευρωπαϊκή επενδυτική εταιρεία και εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου με αριθμό μητρώου 114/10, αδειοδοτημένη για να παρέχει επενδυτικές υπηρεσίες και για την ασφαλή φύλαξη χρηματοοικονομικών μέσων.

Η Eurivex έχει δημιουργήσει γέφυρα μεταξύ επενδυτών και εταιρειών που αναζητούν χρηματοδότηση πιστώσεων μέσω της πλατφόρμας της.
 
Επικοινωνία
Σιαβάσπ Μποχτζαλιάν ceo@eurivex.com
 
Άθως Κοιρανίδης athos@eurivex.com
 
Για πληροφορίες: contact@eurivexfinance.com
 
Online Φυλλάδιο
Επικοινωνήστε Μαζί Μας
 

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας