Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ο ΟΝΕΚ διευρύνει τη δημόσια συζήτηση

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 στην Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία, η παρουσίαση του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) με τίτλο: «Γνώσεις & Δεξιότητες με χαρακτήρα: Το σχολείο που θέλουμε». 
 
Ο ΟΝΕΚ μέσα από την παρουσίαση ανέδειξε τις προσδοκίες των νέων για το σχολείο, τη διαδικασία μάθησης και τους προσανατολισμούς τους για επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία. Η εκδήλωση στόχευε μέσα από τις τεκμηριωμένες έρευνες που παρουσιάστηκαν και το διαδραστικό διάλογο να εμβολιάσει τις δημόσιες πολιτικές με την οπτική γωνιά της νέας γενιάς.
 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν νέοι, οργανωμένα σύνολα γονέων, εκπαιδευτικοί, μαθητές, επιχειρηματίες, σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι Πανεπιστημίων, αλλά και εκπρόσωποι Υπηρεσιών και Διευθύνσεων  του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
 
Ο πρόεδρος του ΟΝΕΚ Παναγιώτης Σεντώνας, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα STEAM schools, την πολιτική πρόταση του οργανισμού προς το Υπουργείο Παιδείας που έχει ως σκοπό την εισαγωγή των καινοτομιών στο εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου. Το πρόγραμμα STEAM schools, που θα αρχίσει να λειτουργεί πειραματικά από το νέο έτος θα είναι ένα σχολείο το οποίο θα εστιάζει στους τομείς της επιστήμης, της μηχανικής, των τεχνών, των μαθηματικών και θα εμπεριέχει βασικές αρχές όπως την θεματική μάθηση και  την εξατομικευμένη μάθηση.
 
Την πρωτοβουλία του ΟΝΕΚ στήριξε ο Κυριάκος Κόκκινος, Επικεφαλής Επιστήμονας – Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, ο οποίος στην παρουσίασή του αναφέρθηκε στην καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στους νέους.
 
Τέλος, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΝΕΚ Μενέλαος Μενελάου παρουσίασε τα αποτελέσματα και τις δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου ACTIVE YOUTH για ενίσχυση των δυνατοτήτων των νέων για απασχόληση, εκπαίδευση ή κατάρτιση μέσω των Δημοσίων Υπηρεσιών Απασχόλησης, αξιοποιώντας τα σχέδια Youth Guarantee.
 
Πληροφορίες:
Σχολείο STEAM
Τo σχολείο STEAM, από τα αρχικά των λέξεων «Science», «Technology», «Engineering», «Art» και «Mathematics», αναπτύσσει άριστα τις οριζόντιες δεξιότητες, όπως αυτές της επικοινωνίας, της ομαδικότητας και της δημιουργικότητας. Το πρόγραμμα STEAM schools θα λειτουργήσει σε πιλοτική φάση στις υποδομές του ΟΝΕΚ σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο στις αρχές του 2019.
 
“Activate and Empower Youth in Cyprus” – “ACTIVE YOUTH”. Σκοπός του έργου ήταν η μείωση της ανεργίας των νέων με την αναζήτηση ευκαιριών για απασχόληση, εκπαίδευση ή κατάρτιση μέσω των Δημοσίων Υπηρεσιών Απασχόλησης, αξιοποιώντας τα σχέδια Youth Guarantee.
Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκαν παγκύπριες έρευνες που κατέγραψαν την άποψη των νέων σχετικά με την εκπαίδευση, ενώ οργανώθηκαν σχετικά συνέδρια και διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή νέων.
 
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:
Τηλ: 22505555
Φαξ: 22679820
email: events@imhbusiness.com
 

Παναγιώτης Σεντώνας, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου

 

Κυριάκος Κόκκινος, Επικεφαλής Επιστήμονας, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας

 

 

Μενέλαος Μενελάου, Εκτελεστικός Διευθυντής Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου

 

 

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

 

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου