Λακκοτρύπης: Νέο ρυμουλκό για την VTS Vasiliko Terminal Services

Σε επένδυση αρκετών εκατομμυρίων προχώρησε η VTS Vasiliko Terminal Services Ltd, κατασκευάζοντας τρίτο πλοίο ρυμουλκό το οποίο αναμένεται να αφιχθεί στην Κύπρο την ερχόμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου και θα φέρει το όνομα VTS Ayia Marina.

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews, o ανώτερος εκτελεστικός διευθυντής της VTS Vasiliko Terminal Services Ltd, Γιάννος Λακκοκτρύπης ανέφερε πως πρόκειται για μια επένδυση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και εμπίπτει μέσα στα πλαίσια της ευρύτερης πολιτικής της εταιρείας για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. Το εν λόγω ρυμουλκό αναμένεται να αντικαταστήσει ρυμουλκό το οποίο μέχρι σήμερα ναύλωνε η εταιρεία.
 
Διαβάστε ακόμα: Στο σφυρί 76 ακίνητα €8 εκατ. στη Λευκωσία

Σύμφωνα με τον κ. Λακκοτρύπη, το ρυμουλκό θα μπορεί να λειτουργήσει σε όλες τις προβλήτες και λιμάνια, καθώς είναι ιδανικό για να λειτουργεί και σε λιμάνι και σε προβλήτα τόσο λόγω του μεγέθους του ως επίσης και λόγω της τεχνολογίας ASD που διαθέτει. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργο πλοίο ρυμουλκό το οποίο κατασκευάστηκε από την ολλανδική εταιρεία DAMEN από την οποίαν προέρχονται και τα υπόλοιπα δύο ρυμουλκά που διαθέτει η VTS και η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη και πρωτοπόρα εταιρεία στον τομέα της.

Παράλληλα, η παραγγελία και αγορά του εν λόγω ρυμουλκού αποφασίστηκε καθώς τόσο οι δραστηριότητες της VTS Vasiliko Terminal Services όσο και το εύρος του κύκλου εργασιών της έχει πολλαπλασιαστεί πολλαπλασιάστηκε.
 
Διαβάστε ακόμα: Γ. Χρυσοχός: Το 360 απευθύνεται στους Κύπριους

Υπογραμμίζεται πως η εταιρεία διαθέτει τα δύο πιο μεγάλα ρυμουλκά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο και το τρίτο απόκτημα της θα είναι μικρότερης δύναμης.

Η VTS Vasiliko Terminal Services δραστηριοποιείται στον τομέα των ναυτιλιακών υπηρεσιών, παρέχοντας υπηρεσίες ρυμούλκησης πλοίων, πλοήγησης και πρόσδεσης. Στον Όμιλο ανήκει και η εταιρεία VSS EP η οποία ασχολείται αποκλειστικά με την αντιρύπανση στην θάλασσα. Συγκεκριμένα, διαθέτει δύο εξειδικευμένα σκάφη και εξοπλισμό και είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή της ζητηθεί σε περίπτωση ρύπανσης να ανταποκριθεί άμεσα.

Δειτε Επισης

ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»
ΙΝ Business Awards: Βραβείο στο City of Dreams Mediterranean στην κατηγορία «Τουρισμός-Ξενοδοχεία-Αναψυχή-Εστίαση»
ΙΝ Business Awards: Στην Chrysostomides Advocates & Legal Consultants το βραβείο στην κατηγορία «Υπηρεσίες»
ΙΝ Business Awards: Στην Cyprus Millers by Hadjigiorkis το βραβείο στην κατηγορία «Εμπόριο-Βιομηχανία»
ΙΝ Business Awards: Στο Smoothie Factory το βραβείο στην κατηγορία «Μικρομεσαία Επιχείρηση»