9ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ

Η αστάθεια και η αβεβαιότητα που υπάρχει στην εγχώρια και παγκόσμια οικονομία επηρεάζει σημαντικά τις αποφάσεις που αφορούν τα Συνταξιοδοτικά Ταμεία.
 
Διαχρονικά τα ταμεία προνοίας στην χώρα μας επενδύουν στις παραδοσιακές μορφές, αυτές των ακίνητων και των καταθέσεων, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους λόγω της αστάθειας που επικρατεί.
 
Στόχος του 9ου  Συνταξιοδοτικού φόρουμ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 στο Hilton Park στη Λευκωσία, ήταν να αναλυθούν τα εναλλακτικά συνταξιοδοτικά προϊόντα και προγράμματα που εμφανίζονται, αλλά και οι τρόποι με τους οποίους οι διαχειριστικές επιτροπές, αλλά και οι θεσμικοί επενδυτές  πρέπει να τα διαχειριστούν.
 

 
Οι εναλλακτικές επενδύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν από τα ταμεία προνοίας, ήταν ο κύριος άξονας ανάλυσης στην συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, που πραγματοποιήθηκε στο συνέδριο.
 
Εναλλακτικές επενδύσεις όπως ακίνητα και γη, εξειδικευμένα έργα, επενδύσεις σε εταιρείες, ναυτιλία, υποδομές, αλλά και πράσινη ενέργεια βγήκαν στην επιφάνεια του συνεδρίου.
 
Το συνέδριο διοργάνωσε η Aon και ΙΜΗ. Χορηγοί του ήταν η Alpha Bank Cyprus Ltd,  η BNP Paribas Asset Management, η Cablenet, η Eurobank Cyprus, το Gloria Jean’s Coffees, και η RCB Bank.
 

Δειτε Επισης

Την Τρίτη η 63η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
Η πρώτη δικαστική απόφαση στην Κύπρο που επέτρεψε τη λήψη μαρτυρίας μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης σε αστική υπόθεση
Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi-Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»