Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η ολοκλήρωση του Startups4Peace 2018 στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία

To πρόγραμμα επιτάχυνσης Startups4Peace ολοκληρώθηκε με επιτυχία για Πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Τελευταίο μέρος του προγράμματος, το KONE Elevator Pitch Battle,  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στο Goethe-Institut στη Λευκωσία και σηματοδότησε το τέλος του φετινού προγράμματος. 

Οι έξι υποψήφιες ομάδες είχαν στην διάθεσή τους πέντε λεπτά η κάθε μια για να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και να διεκδικήσουν την πολυπόθητη πρώτη θέση. Η κριτική επιτροπή  απαρτιζόταν από τους Σταυριάνα Κοφτερός (Startup Cyprus), Μιχάλη Τυρίμο (επιχειρηματίας), Gunperi Sisman και Ναταλία Δημητρίου (νικητές Startups4Peace 2016 και 2017), τον επιχειρηματικό άγγελο Tunc Yalgin (Startup Cyprus) και τον επιχειρηματία Δημήτρη Χ’Σοφόκλη.

Νικητές του Pitch Battle ανακηρύχθηκαν οι ομάδες Donti και η Colive Oil οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο SLUSH, μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις στην Ευρώπη για startups, στο Ελσίνκι της Φινλανδίας στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2018. 
Όλες οι ομάδες αποκόμισαν χρήσιμες εμπειρίες και μοιράστηκαν τις απόψεις τους με άλλους νέους επιχειρηματίες και από τις δύο κοινότητες. Παράλληλα παρακολούθησαν 3  εργαστήρια από ειδικούς και επαγγελματίες του κλάδου της startup επιχειρηματικότητας οι οποίοι τους βοήθησαν να αναπτύξουν, να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τις ιδέες τους. 
 

 

Mιλώντας στην εκδήλωση ο Φινλανδός Πρέσβης στην Κύπρο, κ. Τίμο Χέινο, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό και τους παρευρισκόμενους  ανέφερε ότι φέτος οι ομάδες πέρασαν από το πρόγραμμα επιτάχυνσης με επιτυχία υπό την καθοδήγηση Φιλανδών ειδικών σε θέματα Startup.  «Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια πηγή έμπνευσης, έναν καινοτόμο εκπαιδευτικό και συνάμα διασκεδαστικό τρόπο με τον οποίο θέλουμε να συνεισφέρουμε στη συμφιλίωση των δύο κοινοτήτων μέσα από τη δημιουργία   συνεργειών . Ευελπιστούμε ότι  αυτό το πρόγραμμα (Startups4Peace) θα είναι ένα μικρό βήμα για ένα καλύτερο μέλλον σε μια επανενωμένη και ομόσπονδη Κύπρο”.
«Μέσω του Startups4Peace προσπαθούμε να εστιάσουμε και να ενθαρρύνουμε την startup επιχειρηματικότητα στην Κύπρο και η στήριξη της Ε.Ε. στο πρόγραμμα αυτό είναι ακόμη ένα βήμα στη προώθηση της. To νέο μας, υπό υλοποίηση, πρόγραμμα "Innovative Entrepreneurship"  θα εφαρμοστεί στις αρχές του 2019 και αναμένεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την εγχώρια αγορά και να εφοδιάσει τους νέους επιχειρηματίες με την απαραίτητη τεχνογνωσία» ανέφερε κατά την έναρξη του Pitch Battle o κ. Arttu Mäkipää, Επικεφαλής Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το Startups4Peace διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Φινλανδίας στην Κύπρο και το Startup Cyprus σε συνεργασία με το EU Infopoint, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο. 

Startups4Peace
Βασικός στόχος της αξιέπαινης προσπάθειας του Startups4Peace είναι να φέρει κοντά ανθρώπους με επιχειρηματικές ιδέες και από τις δύο κοινότητες της Κύπρου. 

Στόχος του προγράμματος είναι να ενθαρρυνθούν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες με δικοινοτικό όραμα για την Κύπρο, και να αυξηθούν οι επαφές μεταξύ των Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών Startup κοινοτήτων στην πράξη μέσα από την υποστήριξη νέων επιχειρηματιών.

Δειτε Επισης

Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών