Η παράδοση της Λετονίας ταξιδεύει στην Κύπρο

Με μια σημαντική έκθεση φωτογραφίας η Πρεσβεία της Λετονίας στην Κύπρο τιμά τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας. 
 
Η έκθεση «From folk dress to clothing», η οποία έφθασε στην Κύπρο ύστερα από διάφορους σταθμούς στην Ελλάδα, αποτελείται από 30 φωτογραφίες του διάσημου Λετονού φωτογράφου Jurģis Rikveilis. Μέσα από τον φακό του Rikveilis αναδεικνύεται η πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση των Λετονών, με επίκεντρο την παραδοσιακή ενδυμασία της χώρας. Η σειρά φωτογραφιών «Ημερολόγιο» περιλαμβάνει 12 έργα τα οποία απεικονίζουν λεπτομέρειες γυναικείων και ανδρικών ενδυμασιών, ενώ στις υπόλοιπες 18 φωτογραφίες, οι οποίες προέρχονται από τη σειρά «Η ζωή της παραδοσιακής ενδυμασίας», απεικονίζεται η χρήση των στολών κατά τη διάρκεια σημαντικών εθνικών εκδηλώσεων, όπως το διεθνούς εμβέλειας «Εθνικό Φεστιβάλ Τραγουδιού και Χορού» το οποίο πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια.
 
Η έκθεση εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στο «’Φυτώριο’ - Σύνδεσμος Εικαστικών Καλλιτεχνών Κύπρος» στη Λευκωσία, παρουσία πρέσβεων, διπλωματών και άλλων προσκεκλημένων.
 
Σε χαιρετισμό του, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Λετονίας στην Κύπρο κ. Maris Klisans, αναφέρθηκε στις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών και στους κοινούς στόχους για μία Ευρώπη ισχυρή και ευημερούσα.
 
Μάλιστα, υπέδειξε πως στις 20 Δεκεμβρίου 2018 συμπληρώνονται ακριβώς 27 χρόνια από τότε που η Κύπρος και η Λετονία καθιέρωσαν διπλωματικές σχέσεις. Ο Πρέσβης της Λετονίας ευχαρίστησε τον επίτιμο πρόξενο της Λετονίας στην Κύπρο κ. Νεοκλή Νικολάου για την πολύχρονη προσφορά του στους πολίτες της Λετονίας που διαμένουν στην Κύπρο, καθώς και για την οργάνωση της έκθεσης.
 
Εκ μέρους του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, χαιρετισμό απηύθυνε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, Πρέσβης Μάριος Ιερωνυμίδης. «Παρόλη τη γεωγραφική απόσταση μεταξύ των δύο χωρών, Λετονία και Κύπρος διατηρούν εξαιρετικές διμερείς σχέσεις βασισμένες στις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές», σημείωσε ο κ. Ιερωνυμίδης.
 
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι και την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου. Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης στο «Φυτώριο», το οποίο βρίσκεται στους Δημοτικούς Κήπους Λευκωσίας πλησίον της Βουλής των Αντιπροσώπων, είναι Τρίτη με Τετάρτη 10:00 – 15:00, Πέμπτη με Παρασκευή 16:00 – 20:00 και Σάββατο με Κυριακή 11:00 - 14:00. Τις Δευτέρες η γκαλερί παραμένει κλειστή.
 
 

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού