Τα επενδυτικά κεφάλαια απευθύνονται σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς

Η τεχνολογία είναι το κύριο θέμα συζήτησης, αυτή τη στιγμή, στο start-up οικοσύστημα ανά τον κόσμο. Παρόλα αυτά, είναι γεγονός ότι το μέλλον των προϊόντων και υπηρεσιών επεκτείνεται πέραν των εξελίξεων που αφορούν σε blockchain και fintech.

Eξαιτίας του hype που προήλθε από την επιτυχία των πιο πρόσφατων τεχνολογικών start-up εταιρειών, επικαλούμενες και ως ‘unicorns’, η προσοχή των επενδυτών και venture capitalists ανά τον κόσμο έχει στραφεί μαζικά προς τις τεχνολογικές υπηρεσίες και προϊόντα.

Ενώ υπάρχει αυτό το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επενδυτών σε ό,τι αφορά νέα τεχνολογικά επιχειρήματα, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε στους νέους επιχειρηματίες ότι τα επενδυτικά κεφάλαια αυτά δεν προορίζονται αποκλειστικά για τις επόμενες ‘unicorns’. Εμείς στην Venture Space, ενδιαφερόμαστε εξίσου και για υφιστάμενες πετυχημένες επιχειρηματικές ιδέες οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν σε νέες αγορές. Ιδέες οι οποίες αξιοποιούν υπάρχουσες τεχνολογίες και αποδεδειγμένες μεθόδους και εξελίσσουν το παραδοσιακό επιχειρηματικό μοντέλο σε νέες τοπικές αγορές. Δεν είναι απαραίτητο επομένως να ανακαλύψετε μία νέα καινοτόμο μέθοδο για μια επιχειρηματική δραστηριότητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία ήδη επιτυχημένη μέθοδο και να την εφαρμόσετε σε μια νέα αγορά.

Με αυτόν τον τρόπο, μία νέα επιχείρηση μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα κλιμακούμενο μοντέλο με μεγάλες αποδόσεις, ενώ παράλληλα παρουσιάζει μία πιο προβλέψιμη πορεία και προοπτική. Ο σημαντικότερος παράγοντας σε μια τέτοια περίπτωση είναι ο επιχειρηματίας να είναι σε θέση να αποδείξει στους επενδυτές ότι μπορεί να εφαρμόσει μια αποδεδειγμένη επιχειρηματική προσέγγιση και να δημιουργήσει αξία σε μια νέα αγορά. Τέτοιες επιχειρήσεις είναι κρίσιμες και απαραίτητες στο portfolio των επενδυτών.

Η επιχειρηματικότητα δεν είναι συνώνυμη με την καινοτομία. To Merriam-Webster ορίζει έναν "entrepreneur" ως "αυτό ο οποίος οργανώνει, διαχειρίζεται και αναλαμβάνει τους κινδύνους μιας επιχείρησης ή οργανισμού".

Έτσι, θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε επιχειρηματίες από όλους τους τομείς οι οποίοι βελτιώνουν υφιστάμενα προϊόντα ή υπηρεσίες, να προσεγγίσουν περισσότερους επενδυτές. Πιστεύουμε ότι μπορούν να βρουν άτομα τα οποία θα είναι πρόθυμα να τους στηρίξουν στα νέα τους επιχειρηματικά βήματα.

Η Venture Space προσφέρει χρηματοδότηση σε νέες ή και υφιστάμενες εταιρείες οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλη προοπτική ανάπτυξης, και χρειάζονται κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξή τους. Επιπλέον, παρέχει στρατηγική καθοδήγηση, δικτύωση και υποστηρικτικές υπηρεσίες ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης. 

Επικοινωνήστε με την Venture Space μέσω της ηλεκτρονικής αίτησης στον σύνδεσμο https://www.venturespace.ltd/apply-now/ ή καλώντας στο 22-799777.

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας