Παντζαρής: H Κύπρος έχει ανάγκη νέου προτύπου επιχειρηματικότητας

InBusinessNews  06/12/2018 20:02
Παντζαρής: H Κύπρος έχει ανάγκη νέου προτύπου επιχειρηματικότητας

Παντζαρής: H Κύπρος έχει ανάγκη νέου προτύπου επιχειρηματικότητας

InBusinessNews  06/12/2018 20:02
Η επιβράβευση της αριστείας και όλων των επιμέρους στοιχείων που την απαρτίζουν, όπως το όραμα, η δημιουργικότητα, η καινοτομία, η διορατικότητα, η ακεραιότητα, δεν αποτελεί μόνο ηθική υποχρέωση απέναντι στους επιχειρηματίες που αγωνίζονται για την προκοπή όλων μας. Αποτελεί και συνεισφορά στην  κυπριακή κοινωνία και οικονομία που έχει ανάγκη ενός νέου προτύπου επιχειρηματικότητας, ενός νέου, πειστικού θετικού αφηγήματος για τα χρόνια που έρχονται.

RELATED ARTICLESΑυτό ανέφερε ο country managing partner της ΕΥ Κύπρου Σταύρος Παντζαρής μιλώντας στην τελετή βράβευσης των 5ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards, επισημαίνοντας πως «σε μια εποχή μεγάλων γεωπολιτικών προκλήσεων και οικονομικών αναταραχών τόσο στην γειτονιά μας όσο και στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, η διασφάλιση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης που καταγράψαμε μετά την έξοδο της χώρας μας από το μνημόνιο δεν είναι αυτονόητη. Η όξυνση των διεθνών εμπορικών ανταγωνισμών αλλά και η άνθιση του προστατευτισμού και του λαϊκισμού, δημιουργούν εύλογες ανησυχίες για το μέλλον».

Την ίδια ώρα, ο δραστικός μετασχηματισμός ολόκληρων κλάδων της παγκόσμιας οικονομίας με καταλύτη την τεχνολογική επανάσταση, αυτό που έχει επικρατήσει να ονομάζουμε disruption,  δημιουργούν τεράστιες προκλήσεις που δεν επιτρέπουν τον εφησυχασμό.

Ο κ. Παντζαρής ανέφερε πως οι Κύπριοι επιχειρηματίες θα πρέπει να αγκαλιάσουν τις αλλαγές που φέρνει ο μετασχηματισμός, να επενδύσουν στην καινοτομία και τις ψηφιακές τεχνολογίες, να επανεξετάσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, να αναζητήσουν ευκαιρίες πέρα από τα στενά όρια των αγορών τους.

«Πάνω απ’ όλα, όπως μας αρέσει να λέμε στην ΕΥ, πρέπει να θέσουν τις σωστές ερωτήσεις σε σχέση με τη δουλειά τους, τον κλάδο, τις προσδοκίες και απαιτήσεις των πελατών τους, το μέλλον των αγορών που εξυπηρετούν. Σε αυτήν την κατεύθυνση, η συμβολή των ΚΕΒΕ Business Leader Awards είναι καθοριστική και η ΕΥ δεν θα μπορούσε παρά να σταθεί αρωγός, καθώς βασική αποστολή μας είναι η στήριξη των επιχειρήσεων στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν σε παρόμοιες προκλήσεις και ανατροπές. Επί 80 χρόνια, βρισκόμαστε στο πλευρό της Κυπριακής επιχειρηματικής κοινότητας με τη βοήθεια έμπειρων επαγγελματιών αλλά και τη διεθνή τεχνογνωσία που μεταφέρουμε, προσαρμόζοντας διαρκώς τις υπηρεσίες μας για να ανταποκριθούμε σε αυτή την αποστολή».

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση πως η δουλειά της ΕΥ δεν περιορίζεται μόνο στην στήριξη της επιχειρηματικότητας, αλλά προσφέρει άμεσα και έμμεσα στην ευρύτερη κοινωνία και στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, επηρεάζοντας θετικά τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Τη φιλοσοφία αυτή, αντικατοπτρίζει το νέο παγκόσμιο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας που υιοθετήσαμε πρόσφατα, το ΕΥ Ripples. Το πρόγραμμα σηματοδοτεί την κλιμακωτή θετική επίδραση σε ολόκληρη την κοινωνία και ιδιαίτερα στις νεότερες  γενιές, τα νέα παιδιά που βρίσκονται σε μη πλεονεκτική θέση αλλά και τις μικρές και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις που έχουν στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και συμβάλουν στην αντιμετώπιση της ανισότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παντζαρής.
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας