Αγκαστινιώτης: Σημαντικές επιδόσεις στον επιχειρηματικό στίβο

Στην ανάδειξη και επιβράβευση της επιχειρηματικότητας στοχεύει ο θεσμός των ΚΕΒΕ Business Leader Awards που διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά, ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαταστινιώτης, επισημαίνοντας πως μέσω του θεσμού επιβραβεύονται ηγετικές επιχειρηματικές ικανότητες και αρχές που προσδιορίζουν ένα επιτυχημένο ηγέτη, όπως είναι το όραμα, ο δυναμισμός, η καινοτομία, η διορατικότητα και η άριστη γνώση του τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται.
 
Ο κ. Αγκαστινιώτης υπογράμμισε πως η προσήλωση σε αξίες, όπως το σωστό επιχειρείν, η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών σε θέματα διοίκησης και διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, ο σεβασμός στον ανταγωνισμό μέσω της εφαρμογής των αρχών σωστής εταιρικής διακυβέρνησης και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, βρίσκονται στο επίκεντρο των βραβεύσεων.


Παράλληλα, σημείωσε πως οφείλουμε να αναγνωρίζουμε και να επιβραβεύουμε το ρόλο των ιδιωτικών επιχειρήσεων και των ανθρώπων που τις στελεχώνουν και τις διοικούν, αφού χάριν σ΄ αυτούς, όπως είπε, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τη βαθιά οικονομική κρίση και να προσπεράσουμε τα πολλαπλά προβλήματα.
 
«Με το θεσμό αυτό, προσπαθούμε, παράλληλα, να δημιουργήσουμε σωστά πρότυπα στους νέους μας, οι οποίοι σχεδιάζουν να εισέλθουν στο δύσκολο κόσμο του "επιχειρείν".  Είναι χρέος μας να τους δείξουμε το σωστό δρόμο καθότι αυτοί θα αποτελέσουν τις μελλοντικές γενιές επιχειρηματιών, προβάλλοντας τους τα ορθά πρότυπα τα οποία θα πρέπει να έχουν ως σημείο αναφοράς στη σταδιοδρομία τους.
 
Με αυτές τις βραβεύσεις επιδιώκουμε να εμπεδώσουμε και να καλλιεργήσουμε τη νέα κουλτούρα, που πρέπει να χαρακτηρίζει τους σημερινούς και μελλοντικούς επιχειρηματίες.  Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι μια επιχείρηση για να είναι επιτυχημένη δεν αρκεί η σωστή σχέση ποιότητας και τιμής, αλλά η συμπεριφορά της στις αρχές της χρηστής διοίκησης και ήθους.  Αξίες διαχρονικές που όταν εφαρμόζονται με συνέπεια και σταθερότητα οδηγούν στην επιχειρηματική αριστεία συνθέτοντας ένα νέο σύστημα συμπεριφοράς που στηρίζεται στις αρχές της ευγενούς άμιλλας», επισήμανε ο κ. Αγκαστινιώτης.

Ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η επιβράβευση των Αρίστων Επιχειρηματιών στον τομέα τους, θα ενισχύσει τις προσπάθειες όλων μας για περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας μας.  Θα δημιουργήσει κίνητρα για υψηλότερες επιδόσεις και θα φέρει νέες ιδέες και καινοτόμες συμπεριφορές.  Το ΚΕΒΕ, υπογράμμισε, οραματίζεται μια σύγχρονη και ευέλικτη οικονομία, με έμφαση στην υψηλή τεχνολογία, την καινοτομία και τη ψηφιακή μεταρρύθμιση. «Το ΚΕΒΕ θα συνεχίσει να καινοτομεί, να ανοίγει δρόμους και να συμβάλλει στην ενίσχυση του επιχειρείν».
 
«Το μήνυμα που στέλλουμε σήμερα είναι ότι η οικονομία μας βρίσκεται σε πολύ καλύτερη πορεία.  Ωστόσο, δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός και καμία επανάπαυση. Οι επιχειρήσεις μας πρέπει πάντα να είναι δυνατές και ισχυρές. Και αυτό εξαρτάται κυρίως από τους ίδιους τους επιχειρηματίες, τους ανθρώπους που σήμερα βραβεύουμε. Το ΚΕΒΕ, έχει καθορίσει συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια και κανονισμούς που διέπουν την επιλογή και βράβευση των επιχειρηματιών».

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας