Κυπριακά βραβεία καινοτομίας και έρευνας 2018

Κυπριακά βραβεία καινοτομίας και έρευνας 2018

Κυπριακά βραβεία καινοτομίας και έρευνας 2018

Την τιμητική τους είχαν η καινοτομία και η έρευνα το βράδυ της Δευτέρας, 26 Νοεμβρίου, στο θέατρο του ΘΟΚ.

RELATED ARTICLES


Τα 12α βραβεία καινοτομίας και τα 11α  βραβεία έρευνας, που διοργανώθηκαν από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, αποτελούν θεσμό, αναδεικνύοντας κάθε χρόνο τους καλύτερους στον τομέα της καινοτομίας και της έρευνας. 

Από την πλευρά τους οι νικητές αποτελούν πηγή έμπνευσης για μελλοντικούς οραματιστές, αποδεικνύοντας πως η Κύπρος αποτελεί έναν ολοζώντανο και δραστήριο πυρήνα καινοτομίας και έρευνας.

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, οποίος στην ομιλία αναφέρθηκε σε μια σειρά από δράσεις και αποφάσεις της Κυβέρνησης που θα ενισχύσουν την έρευνα και την καινοτομία.

O Πρόεδρος απευθυνόμενος προς τους νικητές τους ανέφερε πως με την δράση τους ανοίγουν νέους ορίζοντες στους τομείς δραστηριοποίησης τους και στον τόπο.
 

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων επέλεξε να τιμήσει τέσσερις διαφορετικούς τομείς, του πρωτογενή, της μεταποίησης, των υπηρεσιών και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Βραβεία για επιτυχή εφαρμογή καινοτόμων ιδεών και πρακτικών παρέλαβαν οι εταιρείες Παραδεισιώτης στον πρωτογενή τομέα, Muskita στον τομέα μεταποίησης, Odyssey στον τομέα των υπηρεσιών και το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Από την πλευρά του, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας τίμησε 5 ερευνητές σε 4 ξεχωριστές κατηγορίες οι οποίοι ξεχώρισαν για το ερευνητικό τους έργο επιδεικνύοντας υψηλή σκέψη και σημειώνοντας διεθνούς επιπέδου αποτελέσματα. 

Βραβείο Διακεκριμένου Ερευνητή, παρέλαβε η Δρ. Κωνσταντίνα Αλεξάνδρου, βραβείο Νέου Ερευνητή, παρέλαβαν δύο ερευνητές,  ο  Δρ. Άθως Αγαπίου και Δρ. Κωνσταντίνος Μανουσάκης, βραβείο Επιστήμες Ζωής παρέλαβε η δόκτωρ Κυριακή Μιχαηλίδου, ενώ για τις Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες βραβείο παρέλαβε η Δρ. Θεοδώρα Μούτσιου. 

Στο διάστημα όλων αυτών των χρόνων βραβεύτηκαν και ξεχώρισαν δεκάδες ανάμεσα σε εκατοντάδες πολύ αξιόλογες συμμετοχές γεγονός που αποδεικνύει ότι η Κύπρος είναι ένας ολοζώντανος πυρήνας έρευνας και καινοτομίας. 
 

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας