Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Olympic Insurance: Κεκλεισμένων των θυρών η Επιτροπή Ελέγχου

Στην απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, η οποία θα εξέταζε τον έλεγχο που ασκούσε η Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών στην ασφαλιστική εταιρεία Olympic Insurance μετά την ανάκληση της άδειας της εταιρείας και της εισαγωγής της σε καθεστώς εκκαθάρισης, κατέληξαν τα μέλη της Επιτροπής, ύστερα από σχετικό αίτημα εκπροσώπου της Νομικής Υπηρεσίας του κράτους.
 
Η Νομική Υπηρεσία με επιστολή της προς την Επιτροπή στις 26 Νοεμβρίου του 2018 ζητούσε όπως αναβληθεί η συνεδρία λόγω του γεγονότος ότι η υπόθεση της Olympic Insurance βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου.  Αίτημα ωστόσο που δεν έγινε αποδεκτό από την Επιτροπή Ελέγχου με αποτέλεσμα να αρχίσει στις 9.00 η συνεδρία.
 
Ωστόσο, η παρούσα στη συνεδρία εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας έθεσε νέο αίτημα στην Επιτροπή για διεξαγωγή της συνεδρίας με την παρουσία ορισμένων μόνο προσκεκλημένων έτσι ώστε να αποφευχθεί τυχόν αρνητικός επηρεασμός της υπόθεσης η οποία βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου, τόσο από αναφορές που θα γίνουν κατά τη συνεδρία της Επιτροπής, όσο και από το γεγονός ότι αρκετοί προσκεκλημένοι της Επιτροπής Ελέγχου είναι και μάρτυρες στο δικαστήριο.
 
Αποτέλεσμα ήταν τα μέλη της Επιτροπής να αποφασίσουν στη συνέχεια τη διεξαγωγή της συνεδρίας κεκλεισμένων των θυρών και στην παρουσία μόνο του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου Παύλου Ιωάννου, εκπροσώπου της Νομικής Υπηρεσίας, της Εφόρου Ασφαλιστικών Εταιρειών Βικτώρια Νάταρ και εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών.
 
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή θα συζητούσε σήμερα τις «πληροφορίες για ανεπαρκή έλεγχο που ασκούσε η Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών στην Olympic Insurance και την εξεύρεση επαρκών πόρων για την ικανοποίηση της δαπάνης που πρέπει να εκταμιευθεί από το Ταμείο Ασφαλιστών Μηχανοκινήτων Οχημάτων για αποζημίωση 179.000 ιδιοκτητών οχημάτων στη Βουλγαρία και 20.000 στην Κύπρο».
 
Το θέμα τέθηκε ενώπιον της Επιτροπής έπειτα από πρόταση των βουλευτών Γιώργου Περδίκη, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, Στέφανου Στεφάνου, Σκεύης Κούτρα Κουκουμά και Άννας Θεολόγου.

Δειτε Επισης

PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland