Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Οι νικητές των βραβείων καινοτομίας ΟΕΒ και των βραβείων ΙΠΕ

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας επιβράβευσαν ψες τις κορυφαίες καινοτομίες και τίμησαν προσωπικότητες ερευνητών που ξεχώρισαν για το έργο τους. Οι νικητές κάθε χρονιάς αποτελούν πηγή έμπνευσης για μελλοντικούς οραματιστές, αποδεικνύοντας πως η Κύπρος αποτελεί έναν ολοζώντανο και δραστήριο πυρήνα καινοτομίας και έρευνας.

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ στη Λευκωσία και τα βραβεία απονεμήθηκαν από την Α.Ε. Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Στην τελετή παρευρέθηκαν πέραν των 300 προσκεκλημένων.

ΤΟΛΜΗΣΑΝ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΗΣΑΝ, ΠΕΤΥΧΑΝ

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
Φέτος, τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας ΟΕΒ συμπληρώνουν 12 χρόνια συνεχούς αναγνώρισης και επιβράβευσης των κυπριακών επιχειρήσεων, οργανισμών και υπηρεσιών που καινοτομούν. Για περισσότερο από μια δεκαετία, ο θεσμός των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας υποστηρίζει και αναδεικνύει την εφαρμογή νέων ιδεών  και  πρακτικών , βάζοντας τις βάσεις για  ένα καλύτερο αύριο τόσο σε οικονομικό όσο και κοινωνικό επίπεδο.

Το Βραβείο Καινοτομίας στον Πρωτογενή τομέα απονεμήθηκε στην εταιρεία Παραδεισιώτης ΛΤΔ, για τη δημιουργία δύο υπερσύγχρονων πτηνοτροφικών υποστατικών πλήρως αυτοματοποιημένων, χωρητικότητας 42.000 πουλερικών, με σύστημα σταθερής και κυρίως πλήρως ελεγχόμενης θέρμανσης, γνωστό ως Cubora.
 

Το Βραβείο Καινοτομίας στον τομέα της Μεταποίησης απονεμήθηκε στην εταιρεία MUSKITA Aluminium Industries για τον σχεδιασμό και την παραγωγή του THÉA Minimal Aluminium Frames, ενός απόλυτα μινιμαλιστικού συστήματος αλουμινίου για συρόμενες πόρτες και παράθυρα με απρόσκοπτη θέα. 
 

 
Το Βραβείο Καινοτομίας στον τομέα των Υπηρεσιών απονεμήθηκε στην εταιρεία Odyssey  για τη δημιουργία Πλατφόρμας Διαχείρισης Πληροφοριών και Συμβάντων Ασφαλείας με την ονομασία ClearSkies™ Big Data Advanced Security Analytics για τη βελτίωση της παρακολούθησης και της αξιοποίησης των συστημάτων ασφάλειας των επιχειρήσεων, καθώς και την προληπτική αναγνώριση κυβερνοεπιθέσεων στα πληροφοριακά συστήματα και υποδομές τους.
 
Το Βραβείο Καινοτομίας στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα απονέμήθηκε στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας για τη δημιουργία της πρωτοποριακής Διαδικτυακής Πλατφόρμας Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, γνωστής ως DLS PORTAL.
 

 

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ
«Κυπριακά Βραβεία Έρευνας» ΙΠΕ

Το 'Ιδρυμα Προώθησης 'Eρευνας (ΙΠΕ), ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο, ιδρύθηκε το 1996 με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιδιώκοντας την αναγνώριση και επιβράβευση των άριστων επιδόσεων στον τομέα της έρευνας, το ΙΠΕ καθιέρωσε από το 2007 την απονομή ετήσιου «Κυπριακού Βραβείου Έρευνας». Κεντρικός στόχος του Βραβείου είναι η ανάδειξη του έργου και της προσωπικότητας ερευνητών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και οι οποίοι έχουν να επιδείξουν σημαντικά και διεθνούς επιπέδου αποτελέσματα.

Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας» στην κατηγορία του Διακεκριμένου Ερευνητή 2018 στη θεματική ενότητα Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική (Physical Sciences & Engineering) απονεμήθηκε στην Δρα Κωνσταντία Αλεξάνδρου, Καθηγήτρια στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Ινστιτούτου Κύπρου για το σημαντικό ερευνητικό έργο και την πλούσια διαχρονική συγγραφική παρουσία της σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά
 


 
Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας» στην κατηγορία του Νέου Ερευνητή 2018 στη θεματική ενότητα Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική (Physical Sciences & Engineering) απονεμήθηκε εξίσου στους Δρα Άθω Αγαπίου, ερευνητικό συνεργάτη στο Ερευνητικό Κέντρο Ερατοσθένης στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, και Δρα Κωνσταντίνο Μανουσάκη, ερευνητή στο Κέντρο Αριστείας για την Έρευνα και Καινοτομία «Κοίος» του Πανεπιστημίου Κύπρου, για την ποιότητα της ερευνητικής δραστηριότητας και του έργου τους, τις δημοσιεύσεις, τα αποτελέσματα της έρευνας και τη γενικότερη ερευνητική τους δραστηριότητα.
 

 
Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας» στην κατηγορία του Νέου Ερευνητή 2018 στη θεματική ενότητα Επιστήμες Ζωής (Life Sciences) απονεμήθηκε στη Δρα Κυριακή Μιχαηλίδου, Ερευνήτρια του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου για το ιδιαίτερα μεγάλο πλήθος δημοσιευμένων εργασιών της σε υψηλού κύρους επιστημονικά περιοδικά και στη μεγάλη απήχηση του έργου της.
 
 
Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας» στην κατηγορία του Νέου Ερευνητή 2018 στη θεματική ενότητα Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες (Social Sciences & Humanities) απονεμήθηκε στη Δρα Θεοδώρα Μούτσιου, Ειδική Επιστήμονα του Πανεπιστημίου Κύπρου, για τον ικανοποιητικό αριθμό μελετών της, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι έχουν δημοσιευθεί στα πλέον αναγνωρισμένα διεθνή περιοδικά, πέρα από τη διδακτορική της διατριβή, η οποία είναι δημοσιευμένη σε διεθνή εκδοτικό οίκο.
 

Οργανωτής: Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ), Υποστηρικτές: Υπουργείο  Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας
 
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ κατά την άφιξή του στη τελετή απονομής.
 
Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της ΟΕΒ,  Χρίστο Μιχαηλίδη
 
Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του ΙΠΕ,  Χρίστο Πατσαλίδη
 
Πλάνο από την τελετή απονομής
 
Ομιλία από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης του Βραβείου Καινοτομίας ΟΕΒ, Κυριάκο Κόκκινο
 
Οικοδέσποινα της τελετής ήταν η Μέλανη Στέλιου
Κώστας Χριστοφίδης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΟΕΒ και Κωνσταντίνος Πετρίδης, Υπουργός Εσωτερικών.
 
Πρόδρομος Προδρόμου, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Γιώργος Λακκοτρύπης, Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού
 
Φίλιππος Πατσαλής, Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, Ευγένιος Ευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος PwC και Πρόδρομος Προδρόμου, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

 

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά