Ευχαριστώ, αλλά μπορώ να σε εμπιστευτώ;

Υπάρχει ένα ρητό που λέει “η εμπιστοσύνη παίρνει χρόνια να χτιστεί, δευτερόλεπτα να σπάσει και μια αιωνιότητα για να επιδιορθωθεί”. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.
 
Ανεξαρτήτως από το κύρος που έχεις στη ζωή, από πού έρχεσαι ή σε ποιαν κατεύθυνση βαδίζεις, η εμπιστοσύνη είναι εκείνο το στοιχείο που σου επιτρέπει να περπατάς περήφανα και να κοιτάζεις τους ανθρώπους στα μάτια, ωστόσο πολύς κόσμος υποτιμά τη σημασία του να είσαι αξιόπιστος στις καθημερινές σου συναναστροφές – από το να ηγείσαι της ομάδας σου στη δουλειά έως τις υποσχέσεις που δίνεις στα παιδιά σου για να παραστείς στις αθλητικές τους προπονήσεις.
 
Η εμπιστοσύνη είναι το νέο νόμισμα. Σε αντίθεση με τα χρήματα που πάνε κι έρχονται, κερδίζονται και ξοδεύονται, η εμπιστοσύνη ή η έλλειψη αυτής, μένει, ειδικά στη μνήμη των ανθρώπων, γι’ αυτό και είναι τόσο δύσκολο να αλλάξεις την εντύπωση που έχει κάποιος για σένα όταν η εμπιστοσύνη στη σχέση σας χαθεί εξ υπαιτιότητάς σου. Η εμπιστοσύνη είναι όλα ή τίποτα, ένας πύργος δομημένος με συναισθήματα και πράξεις ο οποίος πρέπει να στηριχτεί στα πιο γερά θεμέλια αν είναι να αντέξει στις δοκιμασίες του χρόνου. Η παραμικρή αδυναμία όταν μπαίνουν αυτά τα θεμέλια και ολόκληρο το οικοδόμημα κινδυνεύει να καταρρεύσει. Η εμπιστοσύνη δε δίνει δεύτερες ευκαιρίες.
 
Τι σημαίνει όμως να έχεις πραγματικά την εμπιστοσύνη κάποιου, να μπορείς να του ζητήσεις να κάνει κάτι για σένα και, χωρίς δεύτερη σκέψη, όντως να το κάνει; Στο πιο βασικό επίπεδο, η εμπιστοσύνη μεταφράζεται στο να κρατάς τις υποσχέσεις σου καθώς και στο να μιλάς με πράξεις παρά με λόγια. Σημαίνει επίσης να είσαι εχέμυθος με τυχόν ευαίσθητες πληροφορίες που κάποιος δύναται να σου εμπιστευτεί. Σκέψου το σαν μια κρυστάλλινη μπάλα που σου δίνεται για να τη μεταφέρεις από το σημείο Α στο σημείο Β. Αν η μπάλα σου πέσει προτού φτάσεις στο σημείο Β ή αν την πάρεις στο σημείο Γ , τότε δεν θα σε εμπιστευτεί ποτέ ξανά κανείς με την κρυστάλλινη του μπάλα. Και μην κάνεις το λάθος να πιστέψεις πως η μπάλα αυτή είναι φτιαγμένη μόνο από γυαλί, αφού αποτελείται από αμέτρητα στρώματα από το υλικό που οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν στην καρδιά τους, ένα υλικό πολύ δυνατό μα συνάμα εξίσου εύθραυστο με το γυαλί – ένα απλό, ανεπαίσθητο γλίστρημα είναι ό,τι χρειάζεται για να γίνει θρύψαλα.
 
Η εμπιστοσύνη πρέπει να διασφαλίζεται πάση θυσία.
 
Οι πωλητές χρειάζονται την εμπιστοσύνη των αγοραστών αν θέλουν τις πωλήσεις τους να έχουν επαναλαμβανόμενο και όχι μεμονωμένο χαρακτήρα.
 
Οι δικηγόροι πρέπει να έχουν την εμπιστοσύνη των πελατών τους ούτως ώστε να μπορούν να σταθούν μπροστά από ένα δικαστή και να τους εκπροσωπήσουν.
 
Οι επενδυτικοί σύμβουλοι δεν μπορούν να παρουσιάσουν με σιγουριά τις επενδυτικές τους προτάσεις στους πελάτες τους, πόσο μάλλον να πείσουν τους τελευταίους να πάρουν σχετικές επενδυτικές αποφάσεις, αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στη μεταξύ τους σχέση.
 
Οι υδραυλικοί πρέπει να πείσουν τους πελάτες τους πως τα σπίτια τους δεν θα πλημμυρίσουν μετά που θα εγκαταστήσουν τα συστήματα σωληνώσεων τους.
 
Οι οικοδόμοι χρειάζονται την εμπιστοσύνη των μελλοντικών ιδιοκτητών σπιτιών για να προχωρήσουν στην ανέγερση δυνατών οικοδομημάτων.
 
Η εμπιστοσύνη είναι νευραλγικής σημασίας, ανεξαρτήτως επαγγελματικής φύσεως, βιομηχανίας ή αγοράς.
 
Κι αυτό μας φέρνει στους ασφαλιστικούς σύμβουλους. Φαντάσου αυτό – εισέρχεσαι σε ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο για ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αφού σε πείθει ο ασφαλιστικός σου σύμβουλος πως το συγκεκριμένο είναι περιεκτικό και, σε ώρα ανάγκης, θα φροντίσει για οποιοδήποτε ιατρικό ζήτημα τυχόν να έχεις. Κάποιους μήνες αργότερα επισκέπτεσαι τον ορθοπεδικό σου λόγω ενός επίμονου πόνου στην πλάτη, και φεύγεις για συγκεκριμένες διαγνωστικές εξετάσεις τις οποίες δεν θα τις έλεγες και φτηνές, μα ο γιατρός σου τις θεωρεί απαραίτητες. Τις κάνεις λοιπόν, κι έπειτα παίρνεις τα αποτελέσματα τα οποία σε γεμίζουν με ανακούφιση καθώς σου τα ερμηνεύει ο γιατρός – θα χρειαστείς κάποιες συνεδρίες με έναν καλό φυσιοθεραπευτή, μα κατά τα άλλα είσαι μια χαρά. Φεύγεις από το ιατρείο και προχωράς με την υποβολή της απαίτησης σου για τα ιατρικά έξοδα που επωμίστηκες. Ξαφνιάζεσαι, και όχι ευχάριστα, όταν πληροφορείσαι πως το ασφαλιστικό σου σχέδιο καλύπτει μόνο ένα μικρό μέρος των ιατρικών σου εξόδων, ως αποτέλεσμα των “ψιλών γραμμάτων” στο συμβόλαιο τα οποία δεν πρόσεξες αλλά ούτε και σου τα ανέφερε ο ασφαλιστικός σου σύμβουλος, όλως παραδόξως. Δεν έχεις άλλη επιλογή από το να πληρώσεις την μερίδα του λέοντος όσο αφορά τα ιατρικά σου έξοδα με δικά σου χρήματα. Υπάρχει όμως μια επιλογή που όντως την έχεις, και την οποία διαλέγεις σχεδόν στιγμιαία – επιλέγεις έναν διαφορετικό ασφαλιστικό σύμβουλο, τον τύπο του επαγγελματία που μπορείς να εμπιστευτείς, ειδικά στις δύσκολες ώρες, και ο οποίος συνειδητά αφαιρεί τον όρο “ψιλά γράμματα” από το λεξιλόγιό του. Φυσικά δεν θα γνωρίζεις ευθύς εξαρχής αν η νέα σου επιλογή είναι αξιόπιστη, μα θα την υποβάλεις στη δοκιμασία, με γνώμονα το ρητό “ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται”. Στην τελική, θα καταλήξεις σε έναν ασφαλιστικό σύμβουλο τον οποίο θα εμπιστεύεσαι πέρα πάσης αμφιβολίας και δια βίου. Και αυτό, όπως λένε, είναι ανεκτίμητο.
 
Θα το ξαναπώ – η εμπιστοσύνη είναι το νέο νόμισμα. Και όταν αφορά ασφάλιση οποιουδήποτε είδους, το να υπάρχει εμπιστοσύνη στον πυρήνα της σχέσης με τον σύμβουλό σου, μεταφράζεται στην αποτελεσματική αφαίρεση της αβεβαιότητας από τη ζωή σου όσο αφορά ζητήματα άνεσης και ασφάλειας.
 
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Εγκεκριμένο Οικονομικό Σύμβουλο Στάθη Π. Στασή MBA στο 00357-99-531119 ή μέσω e-mail στο s.stasi@eurolifeagents.bankofcyprus.com για μια περιεκτική παρουσίαση όσο αφορά ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστικών προϊόντων που να καλύπτουν όλες σας τις ανάγκες, από Ζωή μέχρι Υγεία έως Συνταξιοδότηση.

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;