Παραδεισιώτης: Καινοτομεί με το σύστημα θέρμανσης CUBORA

InBusinessNews  27/11/2018 07:52
Παραδεισιώτης: Καινοτομεί με το σύστημα θέρμανσης CUBORA

Παραδεισιώτης: Καινοτομεί με το σύστημα θέρμανσης CUBORA

InBusinessNews  27/11/2018 07:52

Για το καινοτόμο σύστημα σταθερής και πλήρως ελεγχόμενης θέρμανσης με την επωνυμία CUBORA που εφαρμόζει στις δύο υπερσύγχρονα πτηνοτροφικά υποστατικά πλήρως αυτοματοποιημένα, χωρητικότητας 42.000 πουλερικών, η εταιρεία Παραδεισιώτης Ltd βραβεύτηκε από την ΟΕΒ με το Βραβείο Καινοτομίας 2018 στον Πρωτογενή τομέα. 

RELATED ARTICLES


Το εν λόγω σύστημα παρέχει σταθερή και ελεγχόμενη θερμοκρασία, απαραίτητη προϋπόθεση για την υγιή ανάπτυξη, και τις άρτιες συνθήκες ευζωίας των πουλερικών. 

Η καινοτομία βασίζεται στη συσκευή CUBO, η οποία συνέβαλε στην ανάπτυξη της ιδέας. Ονομάζεται CUBORA (CUBO + ORA, το χωριό όπου αναπτύχθηκε η καινοτομία) και καθιστά την Παραδεισιώτης ΛΤΔ ως την πρώτη και μοναδική επιχείρηση στην Κύπρο που εφαρμόζει την συγκεκριμένη μέθοδο θέρμανσης, πετυχαίνοντας τη δημιουργία ενός ζεστού πτηνοτροφείου για υγιή κοτόπουλα. 

 

Η καινοτομία αυτή έχει πολλαπλά, οικονομικά και άλλα οφέλη, συμβάλλοντας στην αειφόρο ανάπτυξη. Κυριότερα πλεονεκτήματά της είναι: 
•    Μείωση κατανάλωσης βιομάζας  έως καύσιμο υλικό της τάξης του 50%, σε σχέση με τον συμβατό τρόπο θέρμανσης
•    Μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ως και 60% σε σχέση με το συμβατό τρόπο θέρμανσης
•    Περιορισμός της στάχτης και της εκπομπής καυσαερίων στην ατμόσφαιρα
•    Εξοικονόμηση πόρων και υλικών για την προστασία του περιβάλλοντος
•    Παροχή του ιδανικού περιβάλλοντος για την εκτροφή των κοτόπουλων μέσω της εξασφάλισης των ιδανικών συνθηκών θερμοκρασίας και υγρασίας και γενικά τη βελτίωση της ευημερίας των πτηνών.
•    Αύξηση του βάρους και βελτίωση της ποιότητας των πουλερικών. 

Η καινοτομία CUBORA πρόκειται να εφαρμοστεί σύντομα στα νέα προς ανέγερση υποστατικά της εταιρείας Παραδεισιώτης ΛΤΔ, στα υφιστάμενα υποστατικά της, καθώς και όπου αλλού μπορεί να τύχει επιτυχούς εφαρμογής. 

Θα προωθηθεί επίσης στην Κύπρο και σε άλλες χώρες μέσω της βραβευθείσας εταιρείας Παραδεισιώτης Ltd

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας