Απόφοιτοι του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου διακρίνονται για καλές πρακτικές ασφάλειας

Δυο απόφοιτοι του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου διακρίθηκαν φέτος στον ετήσιο διαγωνισμό για Καλές Πρακτικές στον τομέα Ασφάλειας & Υγείας Κυπριακών Επιχειρήσεων που διοργανώνεται από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, λαμβάνοντας δυο από τα τρία πρώτα βραβεία. 

Απόφοιτη Μεταπτυχιακού στην Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Μαρία Ορφανίδου, 27, νυν Λειτουργός Ασφάλειας και Υγείας στη Τσιμεντοποιία Βασιλικού, κέρδισε το πρώτο βραβείο. Μιλώντας για αυτή τη «μεγάλη διάκριση», δήλωσε πως με αυτό τον τρόπο «αναγνωρίζεται η δουλειά μας, φαίνεται πόσο δεσμευμένοι είμαστε στην εξέλιξη του προσωπικού και πόσο επενδύουμε στην εξέλιξη του συστήματος Ασφάλειας & Υγείας στην εταιρία». 

Ο Κωνσταντίνος Χατζηστεφάνου, 28, ο οποίος έλαβε το τρίτο βραβείο, έχει ολοκληρώσει Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μεταπτυχιακό στην Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία, ενώ ολοκληρώνει το Διδακτορικό το στην Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία, όλα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάζεται ως Διευθυντής Υγείας και Ασφάλειας (Health and Safety Manager) στον όμιλο C.A Papaellinas Ltd. Δήλωσε πως το βραβείο «αποτελεί επιβράβευση για τη δουλειά μας», προσθέτοντας πως «η εταιρία θέτει την Ασφάλεια και την Υγεία ως προτεραιότητα τόσο για το προσωπικό, όσο και για τους συνεργάτες και το κοινό που επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις μας».

Αναφερόμενοι στην εμπειρία τους στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, η κα. Ορφανίδου είπε, «ήταν πάρα πολύ σημαντική, κυρίως γιατί είχαμε και καθηγητές από το εξωτερικό και έτσι βλέπαμε και τις πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη που είναι πολύ πιο εξελιγμένες από ότι στην Κύπρο». Ο κ. Χατζηστεφάνου πρόσθεσε πως το Πανεπιστήμιο αναβαθμίζεται κάθε χρόνο, ενώ τόνισε την σημασία αυτού του πρωτοποριακού Μεταπτυχιακού στην Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία, λέγοντας πως «ήταν μια ανάγκη που είχε η Κύπρος να έχει καταρτισμένους σε αυτό τον κλάδο».

Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών ‘Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία’ με διάρκεια 18 μήνες, δίνει τη δυνατότητα σε πτυχιούχους από διάφορους κλάδους να μελετήσουν και να αναπτύξουν τις μαθησιακές τους δυνατότητες στον τομέα της Ασφάλειας και Υγείας στο εργασιακό περιβάλλον. Με δεδομένο το γεγονός ότι ο νόμος περί ασφάλειας και υγείας υποχρεώνει τους οργανισμούς Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα να εργοδοτούν ή να συνεργάζονται με κατάλληλα καταρτισμένο άτομο σε θέματα ασφάλειας οι επαγγελματικές προοπτικές είναι πολλές και ποικίλες. 

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά