Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για όλους τους αποφοίτους της Αγγλικής Σχολής

Η Αγγλική Σχολή, καλεί τους παλιούς της μαθητές να επιστρέψουν στο σχολείο για μια μοναδική βραδιά, την Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου, στις επτά το βράδυ. Σκοπός της εκδήλωσης δεν είναι μόνο να θυμηθούν τα παλιά και να ανακαλέσουν τις όμορφες αναμνήσεις των μαθητικών τους χρόνων, αλλά να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες και τους στόχους που έχουν τεθεί και υλοποιηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής τα τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι απόφοιτοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για μια καινοτόμα πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβούλιου, που θα τους φέρνει ακόμα πιο κοντά: μία «Ψηφιακή κοινότητα» (Digital Community) στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι όσοι αποφοίτησαν από τη Σχολή, με σκοπό την καλύτερη επικοινωνία και ενημέρωση.

Τη βραδιά θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κος Γιώργος Λακκοτρύπης, o οποίος είναι και ο ίδιος απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής, καθώς και πολλοί άλλοι απόφοιτοι που είναι σήμερα καταξιωμένες προσωπικότητες στον επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και πολιτικό χώρο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με στόχο, όλοι οι απόφοιτοι να έρθουν πιο κοντά και να μάθουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να στηρίξουν έμπρακτα το σχολείο τους, μέσω του νέου English School Digital Alumni Community, με εργαλείο επικοινωνίας τους το καινοτόμο Alumni Portal.

Την εκδήλωση θα επενδύσει μουσικά ο καταξιωμένος μουσικός Αλεξ Παναγή, επίσης απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής, μαζί με μια ομάδα αποφοίτων αλλά και μαθητών που ασχολούνται με τη μουσική. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις ανακαινισμένες πλέον κτηριακές και αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου τους. Αξίζει να σημειώσουμε πως η Αγγλική Σχολή, στα 118 χρόνια λειτουργίας της, έχει να επιδείξει σημαντικό έργο όσον αφορά στη συνεχή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και ακαδημαϊκών προγραμμάτων της. Στόχος της παραμένει η ενδυνάμωση των μαθητών της σχολής, μέσω των καλύτερων δυνατών προτύπων εκπαίδευσης. 

Στο πλάνο των δράσεων της Σχολής για την επόμενη χρονιά βρίσκεται η λειτουργία του νέου κτηρίου 23 τάξεων, που περιλαμβάνει μια μεγάλη αίθουσα κυλικείου και χώρους αναψυχής και το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του τον Δεκέμβριο του 2018. Στη λίστα βρίσκεται επίσης και το πρώην Κέντρο Τέχνης, που θα μετατραπεί σε Sixth Form Centre, ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες των μαθητών της 6η και 7ης τάξης, που περιλαμβάνει καφετέρια, χώρο μελέτης και συμβουλευτικό κέντρο επαγγελματικού προσανατολισμού. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής στοχεύει επίσης, στην αναβάθμιση όλων των Αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως των γηπέδων Futsal, τένις και χόκεϋ αλλά και στη δημιουργία πρότυπου Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας, που θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της δημιουργικότητας με την ανάπτυξη σύγχρονων εγκαταστάσεων πληροφορικής και τεχνολογιών ρομποτικής καθώς και την ανάπτυξη συνεργασίας με τοπικές και διεθνείς εταιρείες πληροφορικής. Επιπλέον, βρίσκεται στο σχεδιασμό μία δράση που θα επιτρέψει στην ιστορική αυτή Σχολή να υποστηρίξει σημαντικούς τομείς του σχολικού προγράμματος, στον τομέα των ανθρωπιστικών σπουδών, αλλά και του θεάτρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, έχει θέσει ψηλούς στόχους για την περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξή του. Σε αυτή την προσπάθεια, οι απόφοιτοι της Σχολής μπορούν να σταθούν συνοδοιπόροι, με στόχο τον εκσυγχρονισμό της Σχολής.  

Με την εγγραφή του στο English School Alumni Community Portal, ο/η κάθε απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής, μπορεί να έρθει πιο κοντά στο εκπαιδευτικό ίδρυμα που τον ‘έθρεψε’ ακαδημαϊκά, κοινωνικά και ψυχολογικά, με σκοπό να βοηθήσει αυτή σε αυτή την  προσπάθεια, με διάφορους τρόπους, όπως για παράδειγμα προσφέροντας “mentoring” ή θέσεις για internships σε υφιστάμενους μαθητές κ.ά. Μπορείτε να γίνετε μέλος, κάνοντας εγγραφή στο Alumni Portal πληκτρολογώντας:  
https://alumni.englishschool.ac.cy/login. 


«Once an English School student, always an English school member».

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου