Κουτεντάκης: Οι τράπεζες θα πρέπει να ακούσουν τους πελάτες τους

Στροφή στις προσδοκίες της Κύπρου ώστε να διατηρήσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα για προσέλκυση εταιρειών να εγκατασταθούν και να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο. Αυτό ανέφερε ο Κωνσταντίνος Κουτεντάκης διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Κύπρου ενώπιον του 5ου Professional Services Forum, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίον σκεφτόμαστε και λειτουργούμε.

Πρόσθεσε πως ο τραπεζικός τομέας επιδέχεται μεγάλες προκλήσεις για την αντιμετώπιση τους θα πρέπει να αλλάξει το παραδοσιακό τραπεζικό μοντέλο που επικρατεί. Οι ψηφιακές ανακαλύψεις και η ολοένα και περισσότερη διείσδυση της τεχνολογίας στην καθημερινότητα θα πρέπει να εμβολιάσουν το νέο επιχειρηματικό μοντέλο των τραπεζών.

Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο των τραπεζών, ανέφερε, προσομοιάζει περισσότερο με φιλικές καφετέριες όπου παρέχονται περισσότερο συμβουλές. Αναφέρθηκε στους μεγάλους πολυεθνικούς οργανισμούς όπου επικεντρώνονται στην προσφορά personalized υπηρεσιών προς τους πελάτες τους.

Οι τράπεζες, είπε, θα πρέπει να ακούσουν τους πελάτες τους για τον τρόπο που θέλουν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες τους, να παραμείνουν κοντά στους πελάτες τους και να προβούν στο σχεδιασμό συστημάτων που θα προσφέρουν ταχύτητα και αξιοπιστία προς τους πελάτες τους.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση των εισοδημάτων των τραπεζών ο κ. Κουτεντάκης σημείωσε πως οι τράπεζες θα πρέπει να σταματήσουν να βλέπουν τους πελάτες τους όπως οι πολιτικοί τους ψηφοφόρους, αλλά σας μονάδες παρέχοντας τους υψηλής ποιότητας προσωπικές υπηρεσίες, ενισχύοντας την τραπεζική τους εμπειρίας. Ο πελάτης θα πρέπει να νιώθει ασφάλεια και αξιοπιστία για την συναλλαγή του, πρόσβαση σε υπηρεσίες και συμβουλές οποιαδήποτε ώρα της ημέρας όπου κι αν βρίσκεται και από την πλευρά τους οι τράπεζες θα πρέπει να λαμβάνουν γρήγορα αποφάσεις, να μειώσουν τα κόστη τους για αύξηση του ανταγωνισμού τους.

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας