Ταμεία Προνοίας & Συντάξεων: Επενδύσεις για όλες τις φάσεις της Ζωής

Οι οικονομικές, κοινωνικοπολιτικές, ακόμη και διεθνείς εξωτερικές πολιτικές επιδρούν συχνά στα θεμέλια του Συνταξιοδοτικού Συστήματος. Η οικονομική κρίση γεννά αβεβαιότητα κι αστάθεια, στοιχεία που, με τη σειρά τους, επηρεάζουν αποφάσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφορικά με τα Συνταξιοδοτικά Ταμεία και την εύρυθμη λειτουργία τους. Οι Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιέζουν ασφυκτικά και δοκιμάζουν αντανακλαστικά κι αντοχές, ενώ η ομαλοποίηση των νομισματικών πολιτικών γεννά αισιοδοξία.

Την ίδια ώρα, τα Συνταξιοδοτικά Προγράμματα όπως και τα Ταμεία Προνοίας εξακολουθούν να αφορούν άμεσα εκατομμύρια ασφαλισμένους σε όλο τον κόσμο οι οποίοι αναμένουν και προσμετρούν τα ωφελήματα που υπολογίζουν ότι θα λάβουν.

Δυναμικό όσο κι επίκαιρο, το «9ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ» που παρουσιάζει η Aon και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσίας, αντιμετωπίζει κι εμβαθύνει στις αναδιαρθρώσεις και τα πολιτικά συστήματα, σε επενδυτικές πολιτικές, υλοποιήσεις και στρατηγικές που αφορούν το Κυπριακό Σύστημα Συνταξιοδότησης και τη διεθνή σκληρή πραγματικότητα. Eπίσης, το Συνέδριο θα εστιάσει στους τρόπους απόδοσης των επενδυτικών κεφαλαίων και στις επενδύσεις που μπορούν να γίνουν σε οποιαδήποτε φάση της ζωής. 

Μία από τις ομιλήτριες του Συνεδρίου, η κα Αναστασία Αναστασιάδη, senior σύμβουλος επενδύσεων στην Aon, θα επικεντρωθεί στους «Τρεις τρόπους για απόδοση του κεφαλαίου». Πιο συγκεκριμένα, η κα Αναστασιάδη θα αναλύσει πώς, παρόλη την πολιτική αστάθεια της Ε.Ε., την αβεβαιότητα της αγοράς και τις ιδιαίτερα χαμηλές αναμενόμενες αποδόσεις, τα Συνταξιοδοτικά Ταμεία είναι σε θέση να μειώσουν το έλλειμά τους χωρίς να λάβουν αδικαιολόγητο ρίσκο. Βασισμένη στις τελευταίες έρευνες της Aon Hewitt, η παρουσίαση εστιάζει στις επενδυτικές ευκαιρίες που είναι κατάλληλες για τα σημερινά δεδομένα, καθώς και στις λύσεις εκείνες που αποσκοπούν στη δημιουργία υψηλότερων αποδόσεων συμβάλλοντας στη βελτίωση των επιπέδων χρηματοδότησης. 

Επιπρόσθετα, η κα Μαρία Κολέττα, senior director, Head of Retail Sales της Eurobank Asset Management MFMC θα αναπτύξει το θέμα “Life Cycle Investing”. Σε εποχές έντονης μεταβλητότητας κι αστάθειας, οι επενδυτές αντιδρούν ιδιαιτέρως συναισθηματικά λαμβάνοντας αποφάσεις που μακροπρόθεσμα τους βλάπτουν. Η κα Κολέττα θα αναλύσει πώς τα λεγόμενα Life Cycle Funds αφαιρούν τον παράγοντα «συναίσθημα» από τις αποφάσεις που αφορούν επένδυση, δίνοντας βαρύτητα στην ποικιλομορφία του προϊόντος, στον προσωποποιημένο χαρακτήρα του που συνδυάζει το all-in-one, και στη μετάβαση από ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία σε πιο συντηρητικά. 

Ακροατήριο Συνεδρίου
Το Συνέδριο απευθύνεται προς: Διαχειριστικές Επιτροπές Ταμείων Προνοίας και Συντάξεων, διευθυντικό προσωπικό, συμβούλους Ταμείων, διαχειριστές Κεφαλαίων, τραπεζικούς οργανισμούς, λογιστές, δικηγόρους, νομικούς συμβούλους, αναλογιστές, εσωτερικούς κι εξωτερικούς ελεγκτές, αρμόδιες Κρατικές Αρχές, Γενικούς κι Οικονομικούς διευθυντές, στελέχη τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού.
Για περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με τη Θεματολογία του Συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.  

Για να δηλώσετε Συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ.  

Πληροφορίες Συνεδρίου
Οργανωτές: Aon και ΙΜΗ
Χορηγοί (μέχρι στιγμής): Alpha Bank Cyprus Ltd, BNP Paribas Asset Management, Cablenet, Eurobank Cyprus, Gloria Jean’s Coffees, RCB Bank
Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Business, πόρταλ REPORTER και περιοδικό Gold
Για περισσότερες Πληροφορίες - ΙΜΗ, τηλέφωνο: 22505555, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»