Πολιτική Συνοχής: Αποκρυπτογραφώντας τη γλώσσα των Βρυξελλών

Μέσω της Πολιτικής Συνοχής υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται εκατοντάδες έργα, τα οποία χρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά κι Επενδυτικά Ταμεία. Για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2020, έχουν δοθεί στην Κύπρο συνολικά €956 εκατομμύρια. Στο πλαίσιο αυτό, το Τμήμα Δημοσιογραφίας, του Πανεπιστημίου Frederick διοργανώνει Εργαστήριο με τίτλο "Αποκρυπτογραφώντας τη γλώσσα των Βρυξελλών"
 
Ένα εργαστήρι για τις προκλήσεις της Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Δημοσιογράφο. Κατά τη διάρκειά του, πέραν από την παρουσίαση χρήσιμων συμβουλών, πληροφοριών και κατευθυντήριων  γραμμών, οι δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εργαλεία χρήσιμα στη διαχείριση του μεγάλου όγκου δεδομένων που περιλαμβάνει η πολιτική συνοχής. H Δημοσιογραφία Δεδομένων (Data Journalism) οργανώνει, συμπληρώνει, τεκμηριώνει το δημοσιογραφικό κείμενο, τη δημοσιογραφική αφήγηση με δεδομένα, είτε ως αριθμητικά στοιχεία, είτε ως οπτικοποιημένα γραφήματα, ως χάρτες και πίνακες. Η ψηφιακή εποχή διευκολύνει την δημοσιοποίηση και την χρήση στατιστικών στοιχείων και ο δημοσιογράφος καλείται να βρει την ιστορία μέσα σε αυτά, να την επαληθεύσει και να την αφηγηθεί με γραφήματα, πίνακες και χάρτες.
 
To συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος, με τίτλο: “In4COHESION – Information and Awareness for Cohesion Policy via Media”. Το έργο υλοποιείται από την ΙΜΗ, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και η Enoros Consulting. Στοχεύει στην ουσιαστικότερη κατανόηση του ρόλου που διαδραματίζει η Πολιτική Συνοχής στην Κύπρο, καθώς και στην  ευαισθητοποίηση των πολιτών αναφορικά με τα έργα που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η προσπάθεια να γίνουν αντιληπτές οι θετικές επιδράσεις της Πολιτικής Συνοχής, τόσο στην ποιότητα ζωής των πολιτών, όσο και στον κοινωνικοοικονομικό ιστό ευρύτερα. 
 
Παράλληλα, το έργο “In4COHE¬SION” αποσκοπεί στην επαρκή πληροφόρηση και την ενθάρρυνση του ανοιχτού διαλόγου πάνω στην Πολιτική Συνοχής, τα αποτελέσματά της, το ρόλο της στην επίτευξη των προτεραιοτήτων της Ε.Ε., καθώς και το μέλλον της. Επιπλέον, ευελπιστεί στην ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών σε θέματα που αφορούν την Πολιτική Συνοχής, όπως και στον καθορισμό προτεραιοτήτων για τη συνέχισή της.
 
Το συνέδριο απευθύνεται σε Δημοσιογράφους, Φοιτητές και Απόφοιτους δημοσιογραφίας, Λειτουργούς Επικοινωνίας
 
Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής. Για ηλεκτρονικές Εγγραφές, κάντε κλικ εδώ: https://bit.ly/2DzwtbI 
 
Πληροφορίες Συνεδρίου:
 
Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018, 14:30-18:00
 
Αίθουσα Τάσσος Παπαδόπουλος, Πανεπιστήμιο Frederick, Λευκωσία
 

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας