Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Cosmos Insurance: 37 χρόνια παρουσίας

Η Κόσμος ιδρύθηκε το 1981 από την εταιρεία Κυριάκος Μ. Τυλλής & Σία Λτδ και την ελληνική Κόσμος Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Ασφαλειών. Η επωνυμία της εταιρείας, κατά την ίδρυσή της, ήταν «Κόσμος (Κύπρος) Ασφαλιστική Εταιρεία Λτδ».
 
Η εταιρεία Κυριάκος Μ. Τυλλής & Σία Λτδ ήταν Γενικός Αντιπρόσωπος της «Κόσμος» στην Κύπρο από το 1972 και τον Νοέμβριο του 1998 οι μετοχές της ελλαδικής εταιρείας εξαγοράστηκαν από την Κυριάκος Μ. Τυλλής & Σία Λτδ και τότε η εταιρεία μετονομάστηκε σε Κόσμος Ασφαλιστική Εταιρεία Λτδ. Το 1996 τα ηνία ανέλαβαν οι δυο υιοί του ιδρυτή (του αείμνηστου Κυριάκου Μ. Τυλλή), Ανδρέας και Μιχάλης Τυλλής. Το 2000 η εταιρεία εντάχθηκε στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και έτσι, με την άντληση νέων κεφαλαίων, εξελίχθηκε από μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση σε μια από τις μεγαλύτερες σε μέγεθος εταιρείες Ασφάλισης Γενικού Κλάδου στην Κύπρο.

O Κυριάκος Τυλλής, στέλεχος της Ανώτερης Διεύθυνσης μιλά για την πορεία και τις υπηρεσίες της εταιρείας.

Μετρώντας 37 χρόνια παρουσίας στην κυπριακή αγορά, ποιοι είναι οι τύποι των ασφαλιστικών καλύψεων που προσφέρει η εταιρεία και σε ποιους απευθύνεται;
Η εταιρεία επικεντρώνεται κυρίως στην προώθηση ασφαλιστικών προϊόντων σε ιδιώτες, αλλά και σε μικρομεσαίες έως και μεγάλες επιχειρήσεις. Προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστικών προϊόντων γενικού κλάδου, με τον μεγαλύτερο κύκλο εργασιών μας να επικεντρώνεται στον κλάδο ασφάλισης Μηχανοκίνητων Οχημάτων, ενώ αναπτύσσουμε συνεχώς τις εργασίες μας και σε άλλους κλάδους ασφάλισης, όπως είναι η Ασφάλιση Περιουσίας, Ευθύνης Εργοδότη, Επαγγελματικής Ευθύνης κτλ., καθώς και πολλά άλλα ασφαλιστήρια συμβόλαια που καλύπτουν πλήρως τις ασφαλιστικές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή. Ο 2ος μεγαλύτερος κλάδος σε παραγωγή της εταιρείας μας είναι ο κλάδος Yγείας & Aτυχημάτων, ο οποίος αναπτύσσεται ραγδαία. Ακόμη, προσφέρουμε πολυσύνθετα σχέδια Ασφάλειας Περιουσίας, όπως είναι για παράδειγμα το πολυασφαλιστήριο κατοικιών homeCARE και το πολυασφαλιστήριο καταστημάτων shopCARE, καθώς και άλλα, όπως πυρός, κλοπής και λοιπών κινδύνων, τα οποία ασφαλίζουν το υποστατικό και το περιεχόμενο του πελάτη.

Ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι λόγοι που κάποιος πρέπει να επιλέξει την Κόσμος Ασφαλιστική για την ασφάλισή του;
Αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι η ανθρωποκεντρική προσέγγιση, αφού πρωταρχικός μας στόχος ήταν και είναι πάντα η άριστη εξυπηρέτηση, αλλά το σημαντικότερο η άμεση και δίκαιη πληρωμή απαιτήσεων των πελατών μας. Η φήμη της εταιρείας, όπως και οι πυλώνες εκπαίδευσης του προσωπικού και των συνεργατών μας, βασίζονται στα δύο αυτά στοιχεία και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό, διότι το επιτυγχάνουμε. Ο κάθε ένας που ασφαλίζεται μέσω της Κόσμος Ασφαλιστική αισθάνεται ασφάλεια και εμπιστοσύνη για την ακεραιότητα και ισχύ των όρων του συμβολαίου του, χωρίς «μικρά γράμματα».

Η συνεργασία με την Generali Global Health
Πρόσφατα, έχετε συνάψει συνεργασία με τη διεθνούς εμβέλειας εταιρεία Generali Global Health. Μπορείτε να μας μιλήσετε λίγο για τη συγκεκριμένη εταιρεία και για τους στόχους της συνεργασίας σας;
Η Generali Global Health (GGH), με έδρα της το Λονδίνο, αποτελεί το τμήμα του ομίλου ASSICURAZIONI GENERALI S.p.A., που ειδικεύεται στην παροχή ασφαλιστικών προϊόντων υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη σε 120 χώρες, συνεργαζόμενη με ένα εκατομμύριο και πλέον γιατρούς και κορυφαία νοσοκομεία ανά το παγκόσμιο και τα νούμερα αυτά μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα.

Η Generali αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου και η οποιαδήποτε συνεργασία με έναν τέτοιο κολοσσό μόνο θετικά έχει να προσφέρει. Ο στόχος της συνεργασίας μας είναι να κερδίσουμε από την τεχνογνωσία, τη δυναμική και την εμπειρία που έχει ένας τόσο μεγάλος οργανισμός και να προσφέρουμε στον Κύπριο ασφαλιζόμενο αναβαθμισμένες και πρωτοποριακές, για τα κυπριακά δεδομένα, υπηρεσίες.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας και πότε έχει ξεκινήσει;
Η Yγεία και κατ’ επέκταση η ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αποτελεί ένα πολύ απαιτητικό και ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο ασφάλισης. Για το λόγο αυτό αναζητήσαμε τον κατάλληλο συνεργάτη, με πολυετή εμπειρία και γνώση της παγκόσμιας αγοράς, με την υποστήριξη του οποίου θα μπορούμε να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της αγοράς, προσφέροντας πρωτοποριακά σχέδια και υπηρεσίες. Η εν λόγω συνεργασία προέκυψε μετά από αρκετές διαπραγματεύσεις και τέθηκε επίσημα σε εφαρμογή από τον Αύγουστο του 2018.

Η Κόσμος καινοτομεί και υπερτερεί εκτός από τον κλάδο της Υγείας, σε ποια άλλα ασφαλιστικά προϊόντα θα λέγατε ότι διαφοροποιείστε από τις άλλες εταιρείες;
Από το 2013 η εταιρεία μας διαφοροποιείται στον κλάδο ασφάλισης μηχανοκινήτων οχημάτων ιδιωτικής χρήσης, μέσα από την εφαρμογή ενός αναλογιστικού παραμετρικού μοντέλου αξιολόγησης κινδύνου, το οποίο διαφοροποιεί πολύ τον μέχρι σήμερα τρόπο τιμολόγησης που ακολουθεί η ασφαλιστική αγορά της Κύπρου.

Η διαφοροποίηση οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω της μεγάλης βάσης δεδομένων μας δίνεται η δυνατότητα να κατηγοριοποιήσουμε τους «κινδύνους», προσφέροντας έτσι πολύ χαμηλά ασφάλιστρα σε κατηγορίες που αποδεδειγμένα είναι λιγότερης επικινδυνότητας από άλλους. Επιπρόσθετα, έχουμε πρόσφατα αναβαθμίσει το πολυασφαλιστήριο κατοικιών homeCARE, που προσφέρεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα κάλυψης (BASIC, CLASSIC, PLUS), αλλά και ένα επιπλέον σχέδιο που απευθύνεται αποκλειστικά σε εξοχικές κατοικίες. Επίσης, το homeCARE υπερτερεί, καθώς προσφέρει χαμηλότερες απαλλαγές (excess) από τον ανταγωνισμό.

Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της εταιρείας;
Όταν επιλέγεις ασφαλιστική εταιρεία, το πιο σημαντικό κριτήριο που πρέπει να λάβεις υπόψιν είναι ότι αυτή θα πρέπει να είναι δίπλα σου τη στιγμή που θα τη χρειαστείς. Το μεγαλύτερο μας πλεονέκτημα θεωρώ ότι είναι ακριβώς αυτό, δηλαδή το ότι ανταποκρινόμαστε άμεσα και δίκαια στην πληρωμή απαιτήσεων.

Ποιες προκλήσεις έχετε να αντιμετωπίσετε και ποιο το μελλοντικό όραμα της εταιρείας;
Το ανταγωνιστικό περιβάλλον της ασφαλιστικής βιομηχανίας αποτελεί για εμάς θετική πρόκληση, ώστε να αναβαθμιζόμαστε συνεχώς ξεπερνώντας τον εαυτό μας, αλλά και τις προσδοκίες των πελατών μας. Η Κόσμος Ασφαλιστική, έχοντας να αντιμετωπίσει τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, τις συνεχείς αλλαγές στην οικονομία, αλλά και τις αυξημένες απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή, επικεντρώνεται στο να προσφέρει όσο το δυνατό καλύτερα ασφαλιστικά σχέδια με προσιτά ασφάλιστρα. Όραμά μας είναι να συνεχίσουμε να είμαστε εταιρεία πρώτης επιλογής για τους πελάτες και συνεργάτες μας. Επίσης, ως εταιρεία της οποίας οι μετοχές διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και σεβόμενοι όλους τους μετόχους μας, στόχος είναι η κερδοφόρος πορεία του οργανισμού με σκοπό την επιβράβευση των μετόχων που μας εμπιστεύονται.

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ