Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

€1,75 εκατ. στο Κέντρο Αριστείας Cerides του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Άνοιξε η αυλαία του 1ο Ετήσιου Συνεδρίου «Φόρουμ Διαχείρισης Κινδύνων στη Λευκωσία - Nicosia Risk Forum 2018» το οποίο διοργανώνει το Κέντρο Αριστείας CERIDES (Center Of Excellence in Risk and Decision Sciences – Κέντρο για τον Κίνδυνο και τις Επιστήμες των Αποφάσεων) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τις εργασίες του Φόρουμ άνοιξε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Κλέλια Βασιλείου η οποία ανέφερε ότι: «τo συνέδριο οργανώνεται για πρώτη φορά στο νησί μας, από το Κέντρο Αριστείας CERIDES του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου το οποίο και θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχηθώ όπως τέτοιες, ουσιαστικές προσπάθειες καταστούν θεσμός. Δράττομαι της ευκαιρίας να εκθειάσω το πολυδιάστατο και πλούσιο έργο που παράγεται εστιάζοντας ειδικότερα στα θέματα ασφάλειας και προστασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το Κέντρο Αριστείας έχει ήδη προσελκύσει περισσότερα από 1,75 εκατομμύρια ευρώ σε προγράμματα ανταγωνιστικής χρηματοδότησης της ΕΕ, απασχολεί αρκετούς νέους ερευνητές και συμμετέχει σε πληθώρα ευρωπαϊκών έργων συνεργασίας (Ορίζοντας 2020, Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου, JUSTICE, ERASMUS + κ.ά.). Το πλούσιο δίκτυο συνεργατών αποτελεί την τρανότερη απόδειξη αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης που έχει κερδίσει μέσα από πραγματικά παραγωγικές συνεργασίες με ωφέλιμα αποτελέσματα»

Ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος ανέφερε ότι «είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το Κέντρο Αριστείας CERIDES του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου το οποίο είναι η αιχμή του δόρατος και ο πυλώνας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου προς την αριστεία. Οδηγεί και καθοδηγεί όχι μόνο το επιστημονικό προσωπικό αλλά και τους φοιτητές, προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου. Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα στους δύο συνιδρυτές, τον Καθηγητή Γιώργο Μπούστρα και τον Καθηγητή Χρήστο Δημόπουλο». 

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διευθυντής του Κέντρου Αριστείας CERIDES Καθηγητής Γιώργος Μπούστρας ανέφερε ότι «είναι η πρώτη φορά που συνέδριο στην Κύπρο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη αποτελεσματικών μηχανισμών συντονισμού και βιώσιμων σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των δημόσιων Αρχών από την μια και της κοινωνίας των πολιτών, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των ερευνητικών κέντρων και του ιδιωτικού τομέα, από την άλλη».

Δειτε Επισης

7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη
Η Πετρολίνα σύμμαχος ζωής του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»