Οι Millennials κατακτούν την αγορά εργασίας και δημιουργούν νέες προκλήσεις

Μπροστά σε νέες προκλήσεις βρίσκονται τα ηγετικά στελέχη εταιρειών, που καλούνται πλέον να διαχειριστούν ένα πολυσύνθετο εργατικό δυναμικό, αποτελούμενο τόσο από παλαιότερες γενιές, αλλά κυρίως από νέες.
 
Κυρίαρχη θέση στο σύγχρονο εργατικό δυναμικό κατέχουν πλέον οι Millennials, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ 1981 και 1997. Οι Millennials είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, είναι ευέλικτοι και δημιουργικοί κι έχουν διαφορετικές επαγγελματικές προσδοκίες και απαιτήσεις απ’ ότι οι προηγούμενες γενιές.
 
Η ολοένα αυξανόμενη παρουσία των Millennials στην αγορά εργασίας, έχει αναδείξει έναν σημαντικό αριθμό προκλήσεων που καλούνται τα ηγετικά στελέχη εταιρειών να χειριστούν. Πώς μπορούν τα ηγετικά στελέχη να ανταποκριθούν στις ανάγκες της νέας γενιάς εργαζομένων, ενθαρρύνοντας παράλληλα τη συνεργασία τους με τις προηγούμενες γενιές; Πώς μπορεί μια επιχείρηση να χρησιμοποιήσει τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους προς όφελός της αλλά και να τους βοηθήσει να βρουν έναν σκοπό στην επαγγελματική ζωή τους, κάτι που απασχολεί πολύ τους Millennials;
 
Απαντήσεις σε αυτά τα καίρια ερωτήματα θα δώσει ο παγκοσμίου φήμης ειδικός στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και Διευθύνων Σύμβουλος Εκμάθησης των British Airways, κ. Nigel Jeremy, κατά τη διάρκεια ομιλίας του την Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18:30 στον χώρο εκδηλώσεων της Phoenix Leaders, της πρώτης Ιδιωτικής Λέσχης Μελών στην Κύπρο. Η ομιλία αποτελεί πρωτοβουλία της Phoenix Leaders και μέρος μίας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνονται κάθε μήνα από τη Λέσχη και στοχεύουν στην προσέλκυση εμπειρογνωμόνων από διάφορους τομείς στην Κύπρο, καθώς και στη διά βίου μάθηση των μελών της.
 
Αναφερόμενη στην παρουσία των Millennials στη σύγχρονη αγορά εργασίας, η Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Phoenix Leaders, Valentina Kislaya, επεσήμανε ότι «το σημερινό εργατικό δυναμικό, μία συνύπαρξη νέων και παλιών γενεών, είναι ένα θέμα μείζονος σημασίας για τα ηγετικά στελέχη σήμερα, παρουσιάζοντας τόσο ευκαιρίες, όσο και προκλήσεις. Ο Nigel Jeremy θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τις προσδοκίες των Millennials και θα προτείνει τρόπους με τους οποίους τα ηγετικά στελέχη των κυπριακών επιχειρήσεων μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις προσδοκίες τους, αξιοποιώντας παράλληλα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις ικανότητες όλων των γενιών που απαρτίζουν το εργατικό δυναμικό τους».
 
Εισιτήρια: 70 ευρώ + Φ.Π.Α
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Phoenix Leaders στο: ask@phoenixleaders.co.uk

Δειτε Επισης

Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα