The Digital Cyprus Conference

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Digital Cyprus Conference στις 5 Νοεμβρίου 2018 στο Hilton Park στη Λευκωσία. Στο συνέδριο έδωσε το παρόν του όλος ο επιχειρηματικός κόσμος με τους σύνεδρους να ξεπερνούν τους 400, ενώ μεταξύ αυτών βρίσκονταν και κορυφαία στελέχη από εταιρείες παγκοσμίου φήμης.

Το συνέδριο υπήρξε καθοριστικής σημασίας για την άμεση ενεργοποίηση εμπλεκόμενων θεσμών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για  τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Κύπρου.  Στο πλαίσιό του παρουσιάστηκε η μελέτη της Αccenture “Digital Strategy for Cyprus”, η οποία σκιαγράφησε την ψηφιακή κατάσταση της Κύπρου. Παράλληλα, προχώρησε σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες, καταγράφοντας καθοριστικά βήματα και ενέργειες, στις οποίες θα πρέπει να προβεί άμεσα η Κύπρος, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη νέα ψηφιακή εποχή.

Εξίσου σημαντική υπήρξε η ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για την αναγκαιότητα δημιουργίας Υφυπουργείου Έρευνας και Καινοτομίας, στο οποίο θα ενταχθεί η ψηφιακή μεταρρύθμιση.

Τόσο η μελέτη “Digital Strategy for Cyprus” όσο και το συνέδριο, αποτελούν πρωτοβουλίες της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ, με τη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου της Cyta, και της Logicom. Σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, κ. John Hourican εξέφρασε την στήριξη της Τράπεζας Κύπρου για προώθηση πολιτικών ψηφιοποίησης, ενώ επίσης δήλωσε πως είναι απαραίτητος ο ψηφιακός μετασχηματισμός του οργανισμού, αλλά και γενικότερα της οικονομίας της Κύπρου για να προωθηθεί περισσότερο η ανταγωνιστικότητα. Με τη σειρά του, ο Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, κ. Μιχάλης Αχιλλέως, τόνισε ότι η συνδεσιμότητα αποτελεί κλειδί στον νέο ψηφιακό κόσμο, ενώ διαδραματίζει  κρίσιμο ρόλο για κράτη που εξελίσσονται  ψηφιακά. Αυτός είναι ο λόγος που η Cyta, αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί, επιταχύνει τις προσπάθειές της για την εντατικοποίηση της ανάπτυξης δικτύων υψίρρυθμων ταχυτήτων. Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Logicom, κ. Βαρνάβας Ειρήναρχος, δήλωσε ότι, τόσο η κυβερνοασφάλεια, όσο και ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελούν σημεία εθνικής σημασίας για τη Logicom, η οποία μέσα από συνεργασία με παγκόσμιους εταίρους θέτει ως στόχο τη στήριξη της νέα γενιάς μέσα από νέα προγράμματα.

Οργανωτές: Τράπεζα Κύπρου, Cyta, Logicom,Υποστηρικτές: Το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Συντονιστής: IMH

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett