Πραγματοποίηση Συνεδρίου Ποιότητας 2018

  09/11/2018 15:28
Πραγματοποίηση Συνεδρίου Ποιότητας 2018

Πραγματοποίηση Συνεδρίου Ποιότητας 2018

  09/11/2018 15:28
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία χθες το Ετήσιο Συνέδριο Ποιότητας που διοργάνωσε για 9η συνεχή χρονιά ο Κυπριακός Σύνδεσμος Ποιότητας, μέλος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ). Το Συνέδριο διοργανώθηκε στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποιότητας που καθιέρωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ποιότητας (EOQ).

RELATED ARTICLESΓια μια ακόμη χρονιά, το μήνυμα του Συνεδρίου ήταν «Ποιότητα Πάντα και Παντού» στην πολιτική, στην οικονομία, στις επιχειρήσεις, στο προσωπικό και οικογενειακό μας περιβάλλον, σε κάθε δράση και σκέψη μας, για το καλό όλων, σε μια επανάσταση επικράτησης της ηθικής και της συνεχούς βελτίωσης.

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Ποιότητας κ. Ανδρέας Ιωαννίδης στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στον πρωτεύοντα ρόλο που διαδραματίζει η Ποιότητα στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της χώρας μας και στην ανάγκη ενίσχυσης των προσπαθειών ή εγκαθίδρυσης θεσμών εκεί που δεν υπάρχουν, ενώ πρόσθεσε ότι οι διεθνείς εκθέσεις αξιολόγησης εμπεριέχουν σημαντικούς δείκτες επίδοσης για σχεδιασμό προτεραιοτήτων.

Παράλληλα, ο κ. Ιωαννίδης ανακοίνωσε την πλήρη υποστήριξη του Συνδέσμου Ποιότητας στην ιδιωτική πρωτοβουλία που αναλήφθηκε από την Ομάδα Νέας Διακυβέρνησης, υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Διευθυντών Κύπρου, για ετοιμασία κώδικα διακυβέρνησης με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας διοίκησης, τη βελτίωση της διακυβέρνησης και τη μεγιστοποίηση της αξίας που λαμβάνει το κοινό από τους παρόχους δημόσιων υπηρεσιών. Ο Κώδικας συντάχθηκε με τρόπο που τον καθιστά εφαρμόσιμο στους Οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα οι οποίοι διοικούνται από Διοικητικό Συμβούλιο.

Στο δικό του χαιρετισμό, ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Χρίστος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι η ποιότητα είναι αποδεδειγμένα ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για ανάπτυξη της καινοτομίας και εξασφάλιση ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων. Επίσης, ο κ. Μιχαηλίδης εξήρε την πλούσια δράση του Συνδέσμου Ποιότητας για τον οποίο η ΟΕΒ διαδραμάτισε πρωταρχικό ρόλο στη δημιουργία του πριν από 17 χρόνια.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εκλεκτοί εισηγητές από διάφορους τομείς της οικονομίας μετέφεραν τις θεωρητικές και πρακτικές τους γνώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την βελτίωση των οργανισμών τους μέσω της εφαρμογής των αρχών της Ποιότητας. Το θεματολόγιο του φετινού Συνεδρίου ήταν ιδιαίτερα πλούσιο, γεγονός που αποδεικνύει την πολυδιάσταση της Ποιότητας στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Ποιότητας ευχαριστεί τους συμμετέχοντες και ομιλητές του Συνεδρίου και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει την προσφορά υπηρεσιών γνώσης και κατάρτισης προς τα Μέλη και την κοινωνία γενικότερα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον μέγα χορηγό Ελληνική Τράπεζα και στους χορηγούς PwC Κύπρου, Swiss Approval και Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης για την σημαντική τους συμβολή στην επιτυχή διοργάνωση.

Οι παρουσιάσεις βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ποιότητας www.quality.org.cy καθώς επίσης στους λογαριασμούς που διατηρεί ο Σύνδεσμος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας