Μ. Αχιλλέως: Πρέπει να προχωρήσουμε τώρα με την ψηφιακή επανάσταση

InBusinessNews  08/11/2018 18:15
Μ. Αχιλλέως: Πρέπει να προχωρήσουμε τώρα με την ψηφιακή επανάσταση

Μ. Αχιλλέως: Πρέπει να προχωρήσουμε τώρα με την ψηφιακή επανάσταση

InBusinessNews  08/11/2018 18:15

Επιτακτική ανάγκη χαρακτήρισε ο Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, Μιχάλης Αχιλλέως, την αναθεώρηση του ρυθμιστικού πλαισίου για την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων νέας γενιάς, η οποία αποτελεί μία μακροπρόθεσμη επένδυση που απαιτεί μεγάλα κεφάλαια. 

RELATED ARTICLES


Όπως είπε ο κ. Αχιλλέως, με αφορμή το The Digital Cyprus Conference, η ρύθμιση θα πρέπει να υποστηρίζει και να ενθαρρύνει τη ζήτηση για τα νέα δίκτυα, καθώς και να διασφαλιστεί ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο προάγει τη σταθερότητα και την προβλεψιμότητα της ρύθμισης και της εφαρμογής της.

«Οι παροχείς μπορούν να εργαστούν από κοινού με τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας για να επιταχύνουν τη διαδικασία έκδοσης αδειών για τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις και να προωθήσουν περαιτέρω την ανάπτυξη των υποδομών», είπε σχετικά.
 

 Επεσήμανε επίσης ότι δεν υπάρχει πολυτέλεια να χαθεί άλλος χρόνος και ότι «τώρα είναι η στιγμή για να προχωρήσουμε με την ψηφιακή επανάσταση», σημειώνοντας ακόμα ότι Η Κύπρος διαθέτει σημαντική κάλυψη με δίκτυα νέας γενιάς, με τα 3/4 των κυπριακών νοικοκυριών να απολαμβάνουν δυνατότητα πρόσβασης σε ευρυζωνικά δίκτυα υψηλών ταχυτήτων.

Σύμφωνα με τον κ. Αχιλλέως, η νέα ψηφιακή εποχή είναι συνώνυμη με την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, καθώς αλλάζει σημαντικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και τον εαυτό μας μέσα σε αυτόν.

«Οι οικονομίες και οι κοινωνίες μετασχηματίζονται ψηφιακά μέσω της υιοθέτησης και της εφαρμογής ραγδαίων εξελίξεων στην τεχνολογία και ιδιαίτερα στις τηλεπικοινωνίες. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μπορεί να προωθήσει την καινοτομία και την αύξηση της παραγωγικότητας σε πολλές δραστηριότητες», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας